Отговори
# 690

Какво е това?

# 691
  • Пловдив
Кво да ви кажа, побъркаха ги децата. Моят и те сега правят преговор по литература и вечер ми докладва-кои имат мустаци, по това дали са руси или черни се познава дали е Благолажа или Македонски. Кой каква брада има, на Македонски палтото е с копчета, да не се сбърка с палтото на Серафим...този кашля, онзи си гали невидимата брада.....Това аз на две на три ви го препредавам-то детето рицитира туй дето го е снимала бебчо по-нагоре явно. Но ние разчитаме на тези 4 точки от този въпрос, така че...

# 692
  • Sofia
Това не може ли да се сканира и да го качите в пощата или да ми пратите на мейл Hug

# 693
viara_iv, именно. Там винаги губи точки, пък въпросът е тъп. Те след изпита ще ги забравят тези подробности точно след една седмица.

aniK, може да си направиш принт скрийн на всяка страница за по-бързо. Става за секунди.

# 694
Джамбалазът е от "Една българка"
Цитат
След обяд на 20 май 1876 г., ден, в който Ботевата чета беше разбита при "Волът" във Врачанския балкан и сам Ботев падна пронизан от куршума на черкезката потеря, командувана от свирепия черкезки първенец Джамбалазът, на левия бряг на Искъра, срещу Лютиброд, стояха куп жени лютибродчанки. Те чакаха ред да преминат реката с ладията.

# 695
Този пък за сефте го чувам Laughing

# 696
На тезата са 6т, не 4т. За мен е доста странно, кой го е измислил. Но аз не съм специалист.

Едно време трябваше да помним доста повече и да разсъждаваме на всички произведения - отговор на литературен въпрос. Аз бях чела Немили Недраги три пъти тогава 😅

Добре, че сега не го дават, а само за класно. Всъщност то щеше да е по-пресяващо кой е добър по литература и правопис и сложни изречения и тн. Но и оценяването е малко по-субективно.

# 697
Кво да ви кажа, побъркаха ги децата. Моят и те сега правят преговор по литература и вечер ми докладва-кои имат мустаци, по това дали са руси или черни се познава дали е Благолажа или Македонски. Кой каква брада има, на Македонски палтото е с копчета, да не се сбърка с палтото на Серафим...този кашля, онзи си гали невидимата брада.....Това аз на две на три ви го препредавам-то детето рицитира туй дето го е снимала бебчо по-нагоре явно. Но ние разчитаме на тези 4 точки от този въпрос, така че...
JoyJoyJoy ох, съжалявам, но искрено ме разсмя.
Добре, че останаха близо 2 седмици и да се разтоварят децата от цялата тази информация.

# 698
Оф точно снощи моя решава едно с Джамбалаза и ровихме да го търсим тоя гад. Признавам си че аз сефте го чувам 😂
И аз не го знам. Този от Немили ли е?
Като си го научила, подскажи с 2-3 изречения 😂
Има го в споделените листи от beb4о_fb, за което й благодаря! Иначе е някъв незначителен вероятно..от една българка е.

# 699
Джамбалазът предвожда потерята, която не пуска жените да се качат в лодката. Баба Илийца му се примолва да я пусне и той благодушно се съгласява да се качи с тях в лодката и да може да отиде до манастира. Донякъде помага това, че той се е отбивал у Баба Илийца и тя е трябвало да го гощава. Ако помните, по времето преди освобождението османските войници, а май и не само те, са имали правото да влязат във всеки български дом и стопаните са били длъжни да го посрещнат и гощават с най-хубавото, а накрая са си искали да им платят ,че са се търкали зъбите докато ядат.
Ако правилно си спомням, четникът прострелва именно Джамбалаза, когато баба Илийца го оставя в гората.

# 700
Mama Ru, благодаря!

second, прочетох ги и явно толкова съм и внимавала 🫣, благодаря за уточнението.

# 701
Kalisi, вече и моята е съгласна да я оставя след 14.06 у дома. Обаче по два-три предмета е още с по една оценка, а има и да оправя двойки по два предмета. Казах й, че в момента, в който всичко й е наред и може да бъде оформена я спирам. Всеки ден се оплаква от едно момче от класа и приятеля му от съседен клас, че я тормозят. Не, че им остава длъжна, но не успява да ги накара да я оставят на мира. Достатъчно е изнервена, в мига, в който мога бих й дала почивка. Все пак, моята е "рохко яйце" и много й дойде. Иначе споделя, че докато един учител ги съветва да приключат с другите предмети до 14-и и да се съсредоточат само върху БЕЛ и математика последните дни, друг им казвал да не се отпускат и да не спират да се готвят и по останалите предмети. Е, не го разбирам.

# 702
Айде сега и по другите предмети. Аз не готвя космонавт за НАСА, няма нужда. 😆

# 703
  • София
Момичета, ще сканирам файла и ще го кача в пощата.
Kiriandir25, това са цитати, по които да се разпознае кой какво бил казал или кой от коя творба е.

По история моите имат цели 12 урока да попълват в учебната тетрадка, ще се гръмна. Досега се занимаваха с подобно упражнение по география +оцветяване на контурни карти

# 704
Аз не съм искала достъп до пощата, затова ако може на джимейл, ще съм благодарна. Ако не може, здраве да е.

Общи условия

Активация на акаунт