Отговори
# 555
  • София
Ако някой може да посочи 1 смислено решение, в полза на децата, излязло от МОН, особено през последните години, браво ще му кажа. И кога изобщо са удължили учебната година да е до края на юни? Само до преди няколко години си беше до 15.06., а НВО-тата около 24-ти май и по това време вече редяхме желанията. А сега се чудим какви извинителни бележки и успокоителни да им даваме да удържат фронта още 3 седмици. Ненормална работа!
Има ли някой ходил вчера на пробния по МАТ в СМГ, че моят твърди, че последната задача била невъзможна?

# 556
Да се включа и аз по наболелите въпроси. Наборът не е доволен от представянето в НПМГ. Аз се опитвам да му обяснявам, че не е чак толкова зле на фона на училищната му подготовка и разчитане единствено на неговите усилия. Смятахме, струвахме, но според мен трябва да се справи блестящо на НВОтата или 20на деца преди него да имат други желания и да им стигне балът за тях Grinning Като го гледам вече колко е разсеян и преуморен не мисля въобще, че ще се справи блестящо на НВО. И си мисля като една кукувица, че аз това дете не съм го гледала 14 години да се съсипе сега с някакво НВО Grinning Отказва да го освобождавам от училище - щял да си ходи, по математика правела тестове госпожата с тях и вкъщи щял да прави по 1 тест на ден. Не било правилно така Scream Прокарвам идеята поне на 17, 18 и 20 да почива.
Никакви планове за завършването няма - нито албум ще имат, нито ще го отбележат. Класният ни не се справи добре с овладяването на някои по-буйни момчета в класа. Напусна групата, която направи с родителите при първия проблем в 5 клас. Общо-взето комуникацията класен - родители е нулева. Тъй като ще ходим да вземем удостоверението след 15 юли, ще занесем една кутия бонбони и саксийно цвете за училището.
Иначе и на мен ми се иска всичко да беше приключило вече, но умните глави в МОН друго виждане имат по въпроса. Безумно е това, на което подлагат ученици, родители и учители. 
Кога се очаква да започнат да раздават бележките за НВО?

# 557
И аз се чудя дали да я освобождавам от училище за повече дни. Тя самата не иска, защото това са "последни дни с класа". Също така си знам, че дори да я освободя, няма да се посвети на преговор, а по-ското ще блее. По почти всички предмети има достатъчно оценки - много се радвам, че е нашето училище постъпиха така разумно. Иначе имаме доста дни от тези по семейни причини, така че може би ще пусна за повече дни, с опцията да ходи на БЕЛ, МАТ (за преговор) и на ФВС/рисуване/АЕ за разпускане и да се вижда с децата.

# 558
И аз си мисля, че ако стои вкъщи ще е по- скоро игра на компютъра, блеене, а и  много му се отдава да разнася разни учебници и помагала, да охка и пуфти колко има да учи , ама не и да седне наистина да учи . Според мен, ако дотогава са го оформили по разказвателните, за да не трепери  и за тях, ще е по- добре на училище.
А бележките за НВО ни ги раздадоха още преди два три месеца.

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 15:04 от Plami80

# 559
И аз да почна със странните въпроси. Гледам баловете от мг на НПМГ, разделени по младежи и девойки, тази година всъщност има ли квоти, защото в план приема не виждам такова нещо?

# 560
Няма квоти в НПМГ
Да се отчета - пуснах заявленията за отсъствия по домашни причини през школо до класната. Прие ми го без проблем

# 561
  • София
Плами, и моята е царица в разнасянето на учебници, но не и в отварянето им. Но не пуфти, а се прави, че ето сега започва. Приятелите ни мислят, че е най-ученолюбивото дете, защото редовно я виждат с някакви учебници, без да знаят, че не са отваряни.

# 562
Тогава защо има отделни графи с момчета и момичета в баловете от миналата година. Сега отворих и тогавашния план прием, също е нямало квоти, а в таблиците с балове са поотделно?

# 563
  • София
Second, чисто информативно.

# 564
  • при моите любими
Моя днес ме информира, че седмицата преди НВО почва Европейското. Заявих му, че късните мачове преди изпитите няма да ги гледа. И се почна едно вайкане, как ще изпусне мача Италия-Испания. Тия от МОН, как не се съобразиха с това така важно събитие, значи. Grinning

# 565
Тогава защо има отделни графи с момчета и момичета в баловете от миналата година. Сега отворих и тогавашния план прием, също е нямало квоти, а в таблиците с балове са поотделно?
За да се ориентирате как се запълват паралелките. Математическите са с лек превес на момчетата, биологията е женска паралелка

# 566
  • София
От фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждания съм поръчвала този комплект-много му се зарадваха
-от Доника Балабанова го поръчах.
На тези тефтери качеството е ужасно. Разбирам каузата, подкрепям я и поръчвам изключително от тази група, но този тефтер не е за подаряване изобщо. Споделих мнение с г-жа Балабанова, може и да го е отразила, но самата идея за лепенка върху корица не е добра. След месец ползване крайчетата ще са подгънати, мърляви и скъсани.

# 567
Гледам географията аз. Благодаря, ориентирах се

# 568
  • София
Моят ще остане в нас седмицата 17-21.06. За повече - не мисля, че е нужно поне при него. Щом намира време за плейстейшъна, значи не е чак толкова зле положението.

# 569
Има ли от къде да изтегля бланкте за НВО-тата?
Имам предвид там където ще попълват вернте отговори - беловата.

Общи условия

Активация на акаунт