Бързи въпроси и отговори деца -7

• 25 861
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
Малкия си напълни очите с пясък ,промих с вода и физ.разтвор,но мисля,че има остало какво да правя? В паниката докато промивах очите търках напред за да излизе и сега чета,че може да съм му навредила с това търкане

# 31
  • до най-прекрасния мъж
Малкия си напълни очите с пясък ,промих с вода и физ.разтвор,но мисля,че има остало какво да правя?
Обилно с физиологичен разтвор, докато се изчисти добре. Имахме такава преживелица на 1.6 г някъде. Толкова много плака, че сама си изчисти очичките, докато успеем да я промием качествено.

# 32
Проблемът е там,че сега четох в нета и там пише да не се търкат очите,защото може да се нарани роговицата , а аз точно това правих,търках очите на пред в посока къъм нослето за да излязат и сега се притеснявам да не съм направила нещо ... вкъщи като се прибрахме след банята отново промих с разтвор

# 33
  • до най-прекрасния мъж
Не търкаш, само капеш обилно, докато песъчинките сами не се отстранят. Долните клепачи, поне на дъщеря ми, са много стегнати и трудно се чисти каквото и да е от тях. Редувахме плискане с вода на чешмата с обилно промиване с физиологичен. Накрая тя се разрева и доизкара каквото беше останало.

# 34
Моите момчета се сушат със сешоар само зимата, и то ако са им много големи косите. Лятото даже не ми е хрумвало да ги суша. Те изсъхват за 5 Мин, ако косата е станала по-дълга 10 да са.

# 35
Идвам с още един въпрос. Синът ми често преди да заспи -  особено ако трябва да ляга, а не му се спи, малко преди всъщност да задряма, започва енергично да си мята главата наляво и надясно. В повечето случаи, когато го прави, е тъмно и не мога да видя изражението му в този момент, но мисля, че го прави волево, защото вчера нарочно и аз започнах да си въртя главата и му стана смешно. Не мога да разбера с цел да се приспи по-бързо ли го прави, от скука или има някаква по-сериозна причина. На 4 години е и доста енергично и палаво дете.

# 36
Моят на 2 г. Така се приспива.

# 37
  • Бургас
Какви уреди против комари използвате за дете над 1 г. Без тези, които се включват в контакт-електрическите изпарители.

По скоро, лампи или друго, но, наистина да вършат работа.

В случаят, нашето е на 1.4 месеца.
Комарници имаме, но, не знам от къде влизат.

# 38
  • Terra incognita
Какво ви е мнението за солнитр стаи или т.нар халотерапия? Имате ли опит?
Навремето ( преди 5-6г) водих сина ми, направихме една серия от 10 посещения, мисля, че добре му се отрази.
Напоследък има някакъв наплив от всякакви вируси, които често водят до бронхити и други екстри, та мисля да направя по една серия и на двамата.

# 39
аз съм много доволна. водя зверчето редовно.. има и седмици, когато пропускаме, но и такива, когато сме през ден.
педиатърът също 'гледа' положително на посещенията в солна стая.
ходим вече повече от година и половина и стоим по 40мин. боледува относително рядко и леко. на 3г3м е. антибиотици не е пила и не сме слагали в нослето. сополите минават за няколко дни до седмица обикновено.

# 40
Здравейте, за да не създавам нова тема ще попитам тук.
Някой ползвал ли е някое от тези колела за баланс:
https://-spam217-/kinderkraft-minibi-kolelo-za-balanc
https://-spam217-/kinderkraft-cutie-kolelo-za-balanc
Детето ми е на 1 г. 9м. и не съм сигурна дали няма да му е малко. Ще поръчам онлайн и нямам възможност да посетя магазин на живо.

# 41
Здравейте,
Аз имам един малко различен въпрос.
Нали картоните на децата са в Детската градина, занасяме ги при записване и там се седят до като не завършат детска градина.
Та въпроса ми е като се правят имунизации как се нанасят в картона? Личната принципно издава здравна-профилактична карта всяка нова уч. година, но не знам сестрата в ДГ дали го отбелязва.
До като не тръгна на детска като ходехме при  ЛИчния лекар носех и картон и имунизационен паспорт и лекаря си ги пишеше и там.
Сега с тази електронизация изобщо, отпаднаха ли тези картони.
На Вас какъв документ и попълват ли Ви някъде в картон ваксините на децата?!

# 42
Моят малък син изобщо няма хартиен картон. На 2г е и не ходи на ясла. Големият си имаше картон и когато започна ДГ просто му направиха нов за там, а старият си остана в мен. Когато завърши ДГ го върнаха заедно със здравно-профилактичните карти от всички години и него го дадохме в училището. В ДГ бяха попълвали ръст и тегло през определено време, както и покриване на нормативи, бях много изненадана, че правят и това. За ваксини освен вече поставените преди постъпване, не съм обърнала внимание, но тя май е само 1 на 6г. И  той не е ходил на ясла, а тази на 6г. я сложихме през лятото след завършване на Дг.

# 43
Моят малък син изобщо няма хартиен картон. На 2г е и не ходи на ясла. Големият си имаше картон и когато започна ДГ просто му направиха нов за там, а старият си остана в мен. Когато завърши ДГ го върнаха заедно със здравно-профилактичните карти от всички години и него го дадохме в училището. В ДГ бяха попълвали ръст и тегло през определено време, както и покриване на нормативи, бях много изненадана, че правят и това. За ваксини освен вече поставените преди постъпване, не съм обърнала внимание, но тя май е само 1 на 6г. И  той не е ходил на ясла, а тази на 6г. я сложихме през лятото след завършване на Дг.
Благодаря

# 44
Здравейте, има ли големи деца спящи с преграда на леглата? Синът ми е на 7 и още спи с преграда, защото се върти като торнадо.

Общи условия

Активация на акаунт