Бързи въпроси и отговори деца -7

• 26 317
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
На мен не ми се мисли за пътуване в будно състояние за момента. Дори на 1 час път повръща. Лятото до Гърция послушах мъжът ми да тръгнем сутринта, а да не чакаме обедния сън и съответно малкият два пъти повръща. Заспа, но спа малко. Това бяха най-дългите четири часа - рев, мрънкане, повръщане… А на връщане спа над 4 часа, по целия път и всичко беше много мирно и спокойно.

# 616
Ами до дете си е, големия на 2,6г.спря да иска да заспива в колата. Пътували сме дълго, той си чака да стигнем и ляга на легло. Та оттогава спряхме да го чакаме да спи по път, просто отказваше, а ако случайно задреме , спеше по 30 Мин и после цял ден е кисел. Затова съм против моето дете да спи по път, защото не се наспиваше, не че има причина. Малкия сега е на 9м. Не обича да се вози , пищи и на 10 Мин път, тъй че и за него нямам много надежди да спи по път.

# 617
Краш тестовете са основното, което трябва да се гледа. Да, всички столчета минават някакви тестове, но те не са универсални. Приемете, че Краш тестовете за като матура за знания. Да кажем всички ученици са завършили, но матурата определя доколко са добри знанията им според един стандарт.Това, че някоя фирма произвежда столчета, не означава че предлагат достатъчно добре защита.

# 618
Добре, а цяла марка ли получава Краш теста, или определени модели? Кои са марките с краш тест,поне да сведа търсенето до някакъв минимум ...

# 619
Добре, а цяла марка ли получава Краш теста, или определени модели? Кои са марките с краш тест,поне да сведа търсенето до някакъв минимум ...
Някои модели от  Besafe,Britax, Axkid,Joie и най-новия модел на Сийбекс мисля.

# 620
  • София
Yan, виж сайта на adac. Определени подбрани модели имат тестове. Имаше и модел на Сайбекс, който беше тестван и в реална кола (но е 1000лв+).

# 621
Кой е този модел на Cybex? Обмислям покупка на столче за кола за колата на бабата и дядото на детето.

Отделни модели минават краш тестове, не е за цялата марка. Има понякога много склонни на външен вид модели и сходно име на една и съща марка и много различно представяне на краш тестовете.

Под 1000 лв и с добри параметри за безопасност е Axkid Minikid 2. Сега с намаленията на черния петък със сигурност ще станат още по-достъпни, особено ако сте склонни на поръчка от чужд сайт.

# 622
  • Бургас
Преди да се роди малкият, изчетох доста материали за столчетата, като изгледах и много видеа на краш тестове, както споменаха с право, по-горе.

Спрях се на тази марка, като победител за годината, когато се раждаше нашето дете. Swandoo Marie i-Size .

Не съжалявам, защото пътуваме много, а изглежда на него (вече на 1.8г) много му е удобно и си го харесва Simple Smile

Цената му беше към 1200 лв, не си спомням, но от Амазон.де. пристигна на 800 лв, мисля!.

Пускам цитат от сайт, за да спестите търсене и да се ориентирате за марката.

.".....е победител в категорията от 40 до 105 см (недоносени бебета до около 4 годишна възраст) в потребителските тестове на ADAC, ÖAMTC and TCS от есен 2021 г!

Сигурност, безопасност, надеждност – това е Swandoo Marie 3. Обединяващият всички родители по света фактор е тяхната загриженост по отношение безопасността на техните деца. През есента на 2021 година при проведените тестове за безопасност  на ADAC, ÖAMTC, TCS безкомпромисно награден с рейтинг от цели пет звезди е столчето за кола Swandoo Marie 3. Продуктът е награден като най-добър в категорията обхващаща диапазон от новородено до 4-годишна възраст/40-105 см. по посока обратна на движението, и определено няма аналог на пазара."

# 623
  • София
Макарон, този модел на Cybex: “The Anoris T i-Size sets a new benchmark as the safest seat ever tested by the ADAC, Stiwa, ÖAMTC and TCS.” За дете 76 - 115см е. Тук малко ме замислят единствено см, но синът ми върви 107см на 4г и не дърпа вече толкова рязко. Дъщерята върви по-дребна, та поне до 5-6г може и в този стол и после вече бустер (но трябва да проверя те от колко см почваха, че нещо 120см ми се върти в главата и ще има едни 5см разминаване).

Иначе много добър подобен вариант, който обмислям е Cybex Pallas M-Fix SL (isofix) като той е за дете 9-36кг.

# 624
Не съм следила новостите при столчетата, та не съм запозната с въпросния Anoris, но тези модели с "възглавничката" пред корема като Cybex Pallas не са ли с лоши отзиви по отношение на сигурността? Даже Kids On Board май имаха публикация по темата.

# 625
На мен също ме предстои да сменям столчето. Дъщеря ми сега е на 2г и 2м и е 93см,14кг. Обмислям да взема на  черния петък или евентуално за 1 юни на намаленията да взема друго столче.Аз съм се спряла на този модел на Joie

Минал е всички тестове,но освен в Емаг в други сайтове не го откривам за момента. Цената му е добра,но все още се двоумя.

# 626
  • София
Не съм следила новостите при столчетата, та не съм запозната с въпросния Anoris, но тези модели с "възглавничката" пред корема като Cybex Pallas не са ли с лоши отзиви по отношение на сигурността? Даже Kids On Board май имаха публикация по темата.

Аз също съм срещала подобни неща за сигурността, но явно тестовете друго показват. Иначе конкретно за Anoris точно този еърбег осигурява 50% повече сигурност от конвенционалните столчета, които гледат напред и е първият стол с full body airbag. Тестван е точно при челни удари. А на M Fix-a тази възглавница отпред точно вратлето и органите предпазва от сериозни наранявания и абсорбира удара, може и да се регулира.

Но още ще проучвам, че доста модели са се появили откакто взимахме ние. За мен лично тези двата модела засега са ми фаворит.

# 627
Може. Аз съм ги изключила заради този пост:
https://kidsonboard.bg/stolchetata-s-predpazna-vazglavnica/

# 628
На мен също ме предстои да сменям столчето. Дъщеря ми сега е на 2г и 2м и е 93см,14кг. Обмислям да взема на  черния петък или евентуално за 1 юни на намаленията да взема друго столче.Аз съм се спряла на този модел на Joie

Минал е всички тестове,но освен в Емаг в други сайтове не го откривам за момента. Цената му е добра,но все още се двоумя.

Да ме поправят, ако греша, но 3 не е кой знае колко добър резултат. То си и пише -задоволителен. Ако беше на по-ниска цена, бих разбрала избора, но 1000 лв за нещо задоволително ми се струва много. Мисля, че при ADAC по-ниската стойност означаваше по-добър резултат. Съветвам всички чудещи се да влязат и пишат в темата за избор на столче за кола. Там има доста запознати потребители.

# 629
На мен също ме предстои да сменям столчето. Дъщеря ми сега е на 2г и 2м и е 93см,14кг. Обмислям да взема на  черния петък или евентуално за 1 юни на намаленията да взема друго столче.Аз съм се спряла на този модел на Joie

Да ме поправят, ако греша, но 3 не е кой знае колко добър резултат. То си и пише -задоволителен. Ако беше на по-ниска цена, бих разбрала избора, но 1000 лв за нещо задоволително ми се струва много. Мисля, че при ADAC по-ниската стойност означаваше по-добър резултат. Съветвам всички чудещи се да влязат и пишат в темата за избор на столче за кола. Там има доста запознати потребители.
Мисля в Деца на борда да питам. Има доста по бюджетни варианти на Axkid,но те са само обърнати в посока обратно на движението. Дъщеря ми за сега пътува така,но не знам как ще издържи още 5 години,тоест до 7 годишна да пътува така. Единствно това ме спира да избера тяхно столче. Иска ми се столчето да се върти на 360 градуса. Бустер определено няма да взема,понеже е още малка. Та размислите ми са доста. Все пак имам време☺

Общи условия

Активация на акаунт