Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 28 913
  • 786
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте! Има ли бременни жени с херпес тук? За лицето става въпрос. Може ли да се ползва ацикловир?
Коя седмица си?
Ацикловир ми забраниха в ранна бременност тъй като е противовирусен, но ми разрешиха добрата стара паста за зъби Grinning

В 27ма седмица. Аз пък точно за пастата за зъби четох, че не е добра идея защото допълнително изсушава.

КРР, при мен утрогестан е изписан до 34 г.с.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 12:42 от euphoria555

# 631
Здравейте! Има ли бременни жени с херпес тук? За лицето става въпрос. Може ли да се ползва ацикловир?
Коя седмица си?
Ацикловир ми забраниха в ранна бременност тъй като е противовирусен, но ми разрешиха добрата стара паста за зъби Grinning

В 27ма седмица. Аз пък точно за пастата за зъби четох, че не е добра идея защото допълнително изсушава.
Кое изсушава, изсушава херпеса и не пълни мехурчето с вируса. Антивирусният препарат може да предизвика реакция на имунната система. В 27 седмица си преценете с кое от двете ще се намажете. Няма по-малко зло Grinning, сякаш не стига че всеки път, когато ми е понижен имунитета и ми избива това го*едо. От 8-17 седмици имах всяка седмица на устната, докато не я обиколи, не спря. Joy

# 632
Коя седмица си?

Кое изсушава, изсушава херпеса и не пълни мехурчето с вируса. Антивирусният препарат може да предизвика реакция на имунната система. В 27 седмица си преценете с кое от двете ще се намажете. Няма по-малко зло Grinning, сякаш не стига че всеки път, когато ми е понижен имунитета и ми избива това го*едо. От 8-17 седмици имах всяка седмица на устната, докато не я обиколи, не спря. Joy

Ужас! На мен ми е за пръв път и май ще играя на сигурно и ще действам само с паста за зъби. Все до седмица ще се скрие надявам се 😀

# 633
Коя седмица си?

Ужас! На мен ми е за пръв път и май ще играя на сигурно и ще действам само с паста за зъби. Все до седмица ще се скрие надявам се 😀
В петък имам повод ..омазана съм до ушите в паста, дано се скрие  Sweat Smile

# 634
Стискам палци, Baraka! В коя седмица си?

# 635
От която го назначат. Някои слагат от начало, други от по-късно. Не и задължително да ти назначат. То е според състоянието.
Имах предвид до коя Simple Smile

Зависи. На мен към 35-36 ми го спря. Но аз го слагах заради скъсена шийка. Ако ти го изписват заради отлепяне, предполагам ще го спрат по-рано. По преценка на АГ си е.

# 636
В ранна и сравнително нормално протичаща бременност май до към 12-13 седмица е приемът на прогестерон - тоест до формирането на плацента. Аз го взимах само няколко пъти, защото смених наблюдаващия АГ и той ми каза, че няма никаква нужда при мен.

Но след 30та седмица започнах поставяне на утрогестан, защото бях със скъсена шийка и той действа като химически серклаж, ако последният не е необходимо да се прави или е късно за него.

Така че всичко е индивидуално и най-добре лекар да прецени.

# 637
Аз бях на циклогест. Терапията ми беше 2х1. В 10-та или 11-та седмица го намалих на 1 вечер (не помня точно кога, правих изследвания и беше над горна граница, което е опасно за мен) и в първи ден на 4-тия месец го спрях. Каквото имах останало като количества подарих. Не ми се е налагало и се надявам да не ми се наложи отново прием.

# 638
Аз слагам, защото два пъти имах зацапване кафеникаво и вероятно нисък прогестерон (изследвания не съм правила). Дано 12 г.с. да ми го спрат, защото ми действа неприятно - гадене и замайване, а слагам вагинално, представям си, ако трябва да е през устата.

# 639
През устата било по-гадно. Аз вагинално го слагах от 14-16 до 34-36 седмица. Не съм имала неприятности, освен че е супер досадно всяка вечер…. чисти ръце, превръзки, не трябва да ставаш после известно време…

# 640
Ако има странични ефекти през устата (а то често има), може да се замени с друг прогестеронов препарат с по-добра поносимост. Аз смених Утрогестан с Проджебел и в голяма степен страничните ефекти изчезнаха.

# 641
Засега ще съм с него, а може и просто защото влизам в 3ти месец, гаденето да ми се е увеличило. Днес е направо непоносимо, не мога да ям нищо, само лежа...

# 642
През устата прогестеронът е ужас - аз имах чувството, че ме е блъснал камион. Иначе от утрогестана нямах никакви странични ефекти, но да, занимавка си е.
Лично аз съм много доволна, че приключих с бременноста. Направо се родих като родих.

# 643
Засега ще съм с него, а може и просто защото влизам в 3ти месец, гаденето да ми се е увеличило. Днес е направо непоносимо, не мога да ям нищо, само лежа...

Може гаденето да си е от бременността. Аз не съм повръщала нито веднъж, не ми е било лошо, а доста време си изкарах на Утрогестан.

# 644
Здравейте, какви витамини приемате? В 16 г.с. съм, имам тромбофилия и мутацията за неусвояване на неметилирани форми на Б9 и Б12. АГ ми изписа магнезий при нужда, както и Огестан, но той не е подходящ за мен, има неметилирана фолиева киселина. Не харесвам много и комбинираните витамини. От миналата седмица започнах да приемам през ден Б12.

Общи условия

Активация на акаунт