Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 29 056
  • 786
  •   1
Отговори
# 360
Да точно там ходя😄
InaB95, ако ходите в ДКЦ 5, значи може би сме се засичали пред кабинета на комисията 😁. И аз съм в същото положение - следя се в Селена и ходя другаде.

# 361
Здравейте, има ли някоя от вас, която се следи в Надежда, София и е излязла болничен по-рано? Сега съм 12та гс, работя все още, но обмислям варианта да изкарам до края на м. Юли (18та гс примерно). До сега бях при д-р Цветков, но вече ще съм при друг АГ отново в Надежда (той не следи и не изражда). Имам неуспешна бременност, сърдечен вроден проблем с много висока предпоставка за секцио и искам да обърна повече внимание на себе си, а стреса на работа не ми влияе добре. За сега съм записала час при д-р Красина Личева като се надявам да си допаднем и да остана при нея. Минах през много АГ преди да стигна до д-р Цветков и въобще не ми се сменят отново. Имате ли впечатления от д-р Личева и дали в Надежда дават болнични? Все още се чудя дали да записвам ЖК и по здравна каса, май не ми иска.

# 362
Здравейте, бъдещи мами Simple Smile Имам въпрос по време на бременност мога ли да приемам добавка с червена боровинка и д-маноза. Преди се чувствах добре от нея, тъй като правех чести цистити след полов акт, но след като забременях не съм я приемала. Но от няколко дни пия по-малко течности, защото постоянно ми е лошо и усещам леко неразположение, не е цистит и се чудя тя дали би ми помогнала.

# 363
Ползвали ли сте Риналержи контрол за алергичен ринит? Изписа ми го хомеопат.

# 364
На мен ЛЛ ми изписа Ринитал и Риналерджи за същото, но взех само Ринитала, че на Риналерджито пишеше, че не е ок за брем.

# 365
Момичета, та мен ми излязоха резултатите за тромбофилията, обаче изобщо нямам представа какво показват. Утре сутрин имам час за преглед, но ще съм много благодарна, ако някоя от вас може да ги разчете, за да знам какво да очаквам и дали е нещо сериозно. Heart

# 366
Пише "посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство" на листовката. АГ-то ме насочи към този хомеопат, изсмучах вече едно хапче.

# 367
Пише "посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство" на листовката. АГ-то ме насочи към този хомеопат, изсмучах вече едно хапче.

Според мен щом ЛЛ ми ги изписа и на теб също, доктор, значи стават за бременни. Обаче предпочетох Ринитала.

# 368
Здравейте, бъдещи мами Simple Smile Имам въпрос по време на бременност мога ли да приемам добавка с червена боровинка и д-маноза. Преди се чувствах добре от нея, тъй като правех чести цистити след полов акт, но след като забременях не съм я приемала. Но от няколко дни пия по-малко течности, защото постоянно ми е лошо и усещам леко неразположение, не е цистит и се чудя тя дали би ми помогнала.

Може, да.

# 369
КРР, не съм специалист, но две от отклоненията  ги имаше и при мене и се наложи прием на Натаспин и на метилирана форма на фолиева киселина. Лекарят ще ти уточни, но може би ще приемаш Аспирин или ще поставяш Нискомолекулярен хепарин. (мое мнение).

# 370
Green Arrow, благодаря много за мнението  . А имаше ли някакви странични ефекти от самите медикаменти или всичко беше наред

# 371
  • София
КPP, консултирай се с хематолог. Има две, които са суспектни за терапия, но е само мое мнение. (PAI и ACE)

Препоръчвам доктор Тончев, Св. София. Най-вероятно ще ти назначи още изследвания.

# 372
Много благодаря! Ще отида утре до гинекологът и ще видим какво ще каже. Вероятно и тя ще ме препрати към хематолог

# 373
КРР, не, не е имало никакви странични реакции от приема на Натаспин и метилиран фолат. Даже някои лекари, при които бях, като им казвах за Натаспин, извъртаха очи, защото дори не го отчитали като "лекарство", което да дават. Е, то си е хранителна добавка, де, но ми го назначиха заради PAI.

# 374
Аз съм на Натаспин и клексан от 1-ви ден на трансфер. Сега влязох в 6-ти месец. На 3 седмици съм на консултация при хематолог за тромбофилията. Следя показателите и така. Нямам оплаквания след поставяне на инжекциите. Още ги забивам в корема.

Общи условия

Активация на акаунт