Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 29 034
  • 786
  •   1
Отговори
# 375
Фолиевата киселина спирате ли я? Аз съм в 4 месец вече и АГ каза, че мога да си я продължа.

# 376
Аз не съм я спирала, но забравям да я пия от време на време. По принцип тя е полезна. Аз съм с анемия и на мен ми е препоръчително да си я пия постоянно. За това я пих и много преди да забременея.

# 377
Няма защо да се спира, тя е най-важна преди забременяване и в началото на бременността, но няма причина да се спира

# 378
Момичета, та мен ми излязоха резултатите за тромбофилията, обаче изобщо нямам представа какво показват. Утре сутрин имам час за преглед, но ще съм много благодарна, ако някоя от вас може да ги разчете, за да знам какво да очаквам и дали е нещо сериозно. Heart

Здравей,

Пробвай да ги пуснеш в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1664270.msg48181720#new
Хората в нея са мега навътре в нещата и ще ти дадат повече инфо Simple Smile

# 379
Благодаря! Пуснах ги

# 380
А на тази комисия какво ще ми измерват, изследват, питат? Колко често се ходи?
InaB95, ако ходите в ДКЦ 5, значи може би сме се засичали пред кабинета на комисията 😁. И аз съм в същото положение - следя се в Селена и ходя другаде.

# 381
Ходи се през 30 дни, не трябвя да имаш прекъсване, могат да пускат и с 2-3 дни назад, иначе нищо не те питат и не ти измерват, ти трявба да отидеш с амбулаторен лист на който твоя лекар АГ да е писал че имаш нужда от болничен, както и с лична амбулаторна карта която се издава от личен лекар. Не може да се запазват часове, сядаш и чакаш, става за 2-3 мин иначе като влезнеш и е 40 лв.
А на тази комисия какво ще ми измерват, изследват, питат? Колко често се ходи?
InaB95, ако ходите в ДКЦ 5, значи може би сме се засичали пред кабинета на комисията 😁. И аз съм в същото положение - следя се в Селена и ходя другаде.

# 382
  • Варна
Здравейте, въпросът ми е кога смятате да кажете на близките си? В 7г.с съм, на работа ще кажа като вляза в 3 месец, но и семействата ни още не знаят. Вие казахте ли им и кога смятате да го направите?

# 383
Здравейте, въпросът ми е кога смятате да кажете на близките си? В 7г.с съм, на работа ще кажа като вляза в 3 месец, но и семействата ни още не знаят. Вие казахте ли им и кога смятате да го направите?
По стечение на обстоятелствата казахме май точно 6-7 г.с. Не сме имали причина да изчакваме.
Иначе разбирам хората, които имат нужда от време, за да видят как ще се развият нещата особено ако минават през някаква терапия. За себе си през цялата бременност бях на принципа каквото има да става, ще стане.

# 384
На всеки казах по различно време. Според хората. Мъжът ми и децата видяха резултата от кръвния тест заедно с мен. Така бяхме решили. Мама разбра десетина минути по-късно по телефона. Сестра му малко преди да чуем сърчицето. Беше запазила заведение и по необясними за нас причини в зала за пушачи. От вратата мъжът ми й съобщи новината и отидохме на друг ресторант за непушачи. Другите доста по-късно. Някои чак като влязох в 5-тия и почна да ми личи коремът.

# 385
KPP, извинявай, че те питам, явно съм изпуснала в темата, но защо бяха необходими тези изследвания да ги пускаш?
Извинявай, ако те притеснявам с въпроса си, но сме горе-долу еднакви седмици с теб и ми стана интересно,даже малко притеснено.

# 386
Аз за себе си съм решила, живот и здраве, като забременея пак, да не казвам на абсолютно никой. Хващам си чантичката, събличам униформата и си тръгвам на първата ми минута след като разбера. Всичко това от страх.

# 387
Ние казахме на родителите и сестрите ни още като разбрахме. Казах и на моята приятелка, която също е бременна и с нея се надявахме да сме бременни заедно.

Иначе за тромбофилията - имам наследствена от баба ми и леля ми, отделно имам доста вени по краката и ми се поддуват, в комбинация и с болките и зацапването, си бях направо предразположена и рискова. И в крайна сметка излезе все пак нещо. BlackAngelll, ако имаш и ти някакви съмнения, направо пускай. То се прави веднъж в живота.

# 388
Здравейте! В 6-тия месец съм, първа бременност ми е, и от скоро забелязах, че се променям "там долу". Изглеждам подпухнала и подута, особено в областта на малките срамни устни. Предполагам, че просто притока на кръв се увеличава и е нормално, но все пак да се посъветвам и с други жени минали през това преди да звънна на АГ с поредния глупав въпрос 😃

# 389
  • София
euphoria555 - Нормално е. Доста неща ще са нормални до края. 😃

Общи условия

Активация на акаунт