Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 29 032
  • 786
  •   1
Отговори
# 390
Чели ли сте книги за бременни, или предимно сте се информирали от интернет/приложения? Бихте ли препоръчали добра и информативна книга?

# 391
  • София
Чели ли сте книги за бременни, или предимно сте се информирали от интернет/приложения? Бихте ли препоръчали добра и информативна книга?

1.Книга за бебето (Уилям Сиърс)  
2. Всичко за кърменето (Хедра)

Но честно казано наблягам на видеа от YouTube. По-увлекателно ми е, има и показно примерно как се прави масажче и такива. Ася Демирева има доста видеа.

# 392

Да, чета в момента също. Върви и виж в градската библиотека.

# 393
Здравейте, момичета. Аз бях на преглед и ми изписа Фраксепарин или Клексан. Обаче аз съм само хетерозиготен носител и си мисля, че е малко презастраховане. Тя каза също, че не е сериозно положението, но за всеки случай. Обаче не ми се иска, честно казано ей така да си бия такива лекарства. Притеснявам се от алергични реакции, защото аз по принцип правя.
Сега мисля да се консултирам с още някой, но се чудя с кой - дали Майчин дом или Шейново. Хематолог по-скоро дали ще разбира такива резултати, по отношение на бременни? Можете ли да ми препоръчате хематолог, който има опит с бременни евентуално. Направо ми писна вече...

# 394
Здравейте, днес ми беше изписано вливане на Феринжект заради нисък хемоглобин в 25 седмица. На някой дали са го влива ли, имате ли впечатления как действа и имахте ли някакви странични реакции?

# 395
Здравейте, днес ми беше изписано вливане на Феринжект заради нисък хемоглобин в 25 седмица. На някой дали са го влива ли, имате ли впечатления как действа и имахте ли някакви странични реакции?
Колко ви е хемоглобина?  и аз съм с нисък.

# 396
  • София
Здравейте, момичета. Аз бях на преглед и ми изписа Фраксепарин или Клексан. Обаче аз съм само хетерозиготен носител и си мисля, че е малко презастраховане. Тя каза също, че не е сериозно положението, но за всеки случай. Обаче не ми се иска, честно казано ей така да си бия такива лекарства. Притеснявам се от алергични реакции, защото аз по принцип правя.
Сега мисля да се консултирам с още някой, но се чудя с кой - дали Майчин дом или Шейново. Хематолог по-скоро дали ще разбира такива резултати, по отношение на бременни? Можете ли да ми препоръчате хематолог, който има опит с бременни евентуално. Направо ми писна вече...

Д-р Тончев или д-р Иванова, по принцип този тип терапии задължително от хематолог трябва да се изпишат и следят.

# 397
Хематолог - д-р Георги Тончев от Св. София. Много бременни с посочените проблеми му се доверяват. Успех!

# 398
  • София
KPP, препоръчвам доктор Тончев в Св. София. Ако физически не ти се ходи, може и през приложението Medrec, онлайн консултация.

За мен АГ няма място да дава такава терапия. Все пак хематомогът си го е учил с години.

# 399
Благодаря! Направо ще запиша час и при него.

ParaSiempre, д-р Веселина Иванова ли е?

# 400

Прочети тази статия.
Също така имай предвид, че терапията с НМХ дава като странични реакции сериозни кръвоизливи понякога и  % вероятност това да се случи е в пъти по-висок от вероятността да се развие венозна тромбоза. С тези показатели да ти предписват НМХ и то без да ти проверят коагуация е абсурдно.

https://nadezhdahospital.com/initsiativi/invitro-s-nadezhda/tema … -na-trombofiliya/

# 401
Колко ви е хемоглобина?  и аз съм с нисък.

И аз, моят беше 105.

# 402
  • София
След почти два месец сорбифер, хемоглобинът ми е 145.

# 403
  • София
Благодаря! Направо ще запиша час и при него.

ParaSiempre, д-р Веселина Иванова ли е?

Да. 🙂

# 404
На мен ми вливаха Фероинджект, но тогава не знаех, че съм бременна. Било е точно като се е захванало (3-4 седмица). Не съм имала странични ефекти тогава. Не мисля, че би попречило на бременността. Желязото е важен елемент, но постоянно повтарях, а и в други теми, че трябва и то да се изследва. Да, в повечето случаи ниския хемоглобин е заради ниско желязо, но все пак е хубаво да сме сигурни. Иначе не се вдига кой знае колко хемоглобина от една вливка. Тя е временно да закрепи положението. Аз после продължих със Сорбифер 2х1 и като вдигнах на 130 хемоглобин, минах по едно на ден. Сега хемоглобина ми е 140 и пия като се сетя, за да поддържам нивото. След раждането ще ми падне със сигурност и ще продължа да пия, за да го вдигна пак. Аз съм с доказано желязо-дефицитна анемия и приема на желязо ми се отразява много добре, но това е за мен и моето състояние. Чета, че някой не вдигат желязото от Сорбифер и явно проблема е някъде другаде. За това моят съвет е да се пускат всички нужни изследвания и да се консултирате с хематолог. И желязото не трябва да се приема в непосредствена близост с кафе, мляко и магнезий (мисля).

Общи условия

Активация на акаунт