Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 29 008
  • 786
  •   1
Отговори
# 480
Аз пък изпитах любов още като видях точицата. В момента му говоря, галя го, чувствам ни свързани. Може, като го родя, да не изпитам тогава нищо. Всяка бременност, какво всеки човек, е уникална. Валидното за един, не е валидно за друг и обратно. Тук сме за мнения и информация, а не да налагаме това, което според нас и опитът ни в живота до момента е правилно. Поне това е моето разбиране за темата и затова съм в нея.

# 481
  • София
Aз да питам вече мамите с бебета, пудра налагало ли се е да ползвате? Трябва ли ми?

# 482
Не, не ти трябва. Аз съм против излишното мазане на бебето. Само при нужда.

# 483
Пудра почти никой вече не ползва. Има измивни води (медицинска козметика), ако не ти се занимава при всяка смяна на пелената да ходиш до мивката, после кремче и поставяш чиста пелена. След втория ден ще си специалистка. Не е сложно.

# 484
  • София
Подготвих се с козметика на Юриаж, имаме си всичко, обаче видях, че някои имат и пудра и се замислих дали не пропускам, та затова.
Мисля да му мия дупето, пък ще видим. 😁 Благодаря ви, няма да купувам в такъв случай!

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 23:22 от NadezhdaML

# 485
И на мен кърменето не ми изглежда едно от най-приятните неща, но няма да слагам каруцата пред коня, решила съм, че ще опитам как ще се получи при мен, имам приятелки на които им се отрази ужасно и такива които плакаха когато спряха.. Та всичко трябва да се опита 😄

# 486
NadezhdaML като е малко бебето е лесно на мивката, не тежи и не мърда толкова. Като поотрасне вече е малко по-неудобно.

Аз съм на принципа - пробвам и ако не се получи, поне няма да съжалявам, че не съм опитала.  Така уча и децата.

# 487
  • София
Ще карам на мивката колкото може, а пък като дойде моментът се местим нювъв ваничката. Поне си представям, че с ваничката няма да проблем.

# 488
Здравейте ,мамчета ! Ще отворя една тема табу. Интересно ми е да разбера вие докато сте бременни или когато сте били имахте ли полови отношения с мъжете си ? Чета доста противоречиви мнения по въпроса . Има доста дами ,които явно практикуват ,но от опитите на други и последствията за бебетата след това направо ми настръхва косата. На мен лично ми бяха казали в първия триместър да не водя полови контакти с мъжа ми ,заради бебето ,но за след това не съм петала и то така си и останахме . Но ,таткото не му е проблем ,но все пак го мисля . Не знам дали да питам лекаря си или по -скоро да не рискувам както досега ,защото все пак здравето на бебче е най -важно . Интересно ми е да споделите вашите отзиви . Поздрави !

# 489
Зависи от състоянието Ви. Питайте си лекаря, не тук. На мен отначало ми забраниха заради скъсена шийка.

# 490
В повечето случаи няма проблем, но питайте лекаря за всеки случай

# 491
При нормално протичаща бременност няма проблем със секса.
На мен първата не ми се правеше - болеше ме ужасно, все едно пак съм девствена Joy
Вторият път нямах такива усещания и си правихме.

# 492
Здравейте ,мамчета ! Ще отворя една тема табу. Интересно ми е да разбера вие докато сте бременни или когато сте били имахте ли полови отношения с мъжете си ? Чета доста противоречиви мнения по въпроса . Има доста дами ,които явно практикуват ,но от опитите на други и последствията за бебетата след това направо ми настръхва косата. На мен лично ми бяха казали в първия триместър да не водя полови контакти с мъжа ми ,заради бебето ,но за след това не съм петала и то така си и останахме . Но ,таткото не му е проблем ,но все пак го мисля . Не знам дали да питам лекаря си или по -скоро да не рискувам както досега ,защото все пак здравето на бебче е най -важно . Интересно ми е да споделите вашите отзиви . Поздрави !
Интересно ми стана какви са тези последствия за бебето?
Иначе зависи от състоянието ви и препоръката на лекаря. Ако всичко е наред, няма причина от въздържание. Ако нямате желание, вече е отделен въпрос.

# 493
Питайте лекаря си. На нас в началото ни казаха да се въздържаме, след 10 г.с. АГ ни даде зелена светлина.

# 494
Първият триместър се въздържахме по собствено желание (без наставления от АГ), но във втория триместър вече си позволихме интимности отново.

Ако бременността Ви е нормална, без усложнения, няма никакъв проблем да правите секс, стига да не Ви причинява болка/дискомфорт.

Ако нямате скъсена шийка или нещо, което да застрашава от преждевременно раждане, няма абсолютно никакви последици за бебето - околоплодните течности го пазят, все пак.

Общи условия

Активация на акаунт