Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 28 985
  • 786
  •   1
Отговори
# 540
Тук не сме специалисти, не можем да четем ехографски снимки. Но вие не ми отговорихте на въпроса - 4-та гестационна седмица ли е това? Преди колко седмици е последният цикъл? Защото в тази седмица е прекалено рано за ехограф и прекалено рано да се изказват каквито и да е било мнения за това как се развива ембрионът.

Ако наистина сте в 4-та гс, изчакайте още поне седмица-две и потърсете второ мнение

# 541
Тук не сме специалисти, не можем да четем ехографски снимки. Но вие не ми отговорихте на въпроса - 4-та гестационна седмица ли е това? Преди колко седмици е последният цикъл? Защото в тази седмица е прекалено рано за ехограф и прекалено рано да се изказват каквито и да е било мнения за това как се развива ембрионът.

Ако наистина сте в 4-та гс, изчакайте още поне седмица-две и потърсете второ мнение
Повече от ясно ми е, че не сте специалисти поисках просто мнение Simple Smile
Относно ехографската снимка не е и нужно да си лекар, за да я разчетеш. Пише, че плода е 1см и отговаря на 4та седмица и 5дни. Последния ми месечен цикъл е на 6ти миналия месец.

# 542
1. 4+5 е 5г.с.
2. Абсурд да се види плод 1 см в тази седмица.

# 543
В 5 г.с. само се установява дали ембрионът е в матката или развитието е неправилно (тръба). ЧХГ трябва да ви е сега над 1000. В 6-та вече може да чуете сърчицето. Изчакайте 10 дни и отидете да му чуете сърчицето.

# 544
В 5 г.с. само се установява дали ембрионът е в матката или развитието е неправилно (тръба). ЧХГ трябва да ви е сега над 1000. В 6-та вече може да чуете сърчицето. Изчакайте 10 дни и отидете да му чуете сърчицето.
След 3 седмици съм отново на преглед, но доктора малко ме постресна, така и не разбрах защо да не се развие плода при положение, че нямам никакви проблеми и както и вие казвате е малко рано да се преценят тези неща и да се види нещо повече..

# 545
Бих сменила лекаря. Този просто ви вкарва във филми. И опредено само специалист може правилно да разчете една ехографска снимка, да се четат см и тн не е достатъчно

# 546
То цял късмет че в 4+5 изобщо се е видял плоден сак. Повечето бременностти се следят след 5+4 като тогава евентуално да се види само плоден сак и жълт.мехурче, а след 6+4, дори 7 г.с. може да се чуе и пулс, т.е. вече да има ембрион. Как ще мери ембрион като то реално в момента няма такъв, не се е появил още. Сменете доктора и отидете след поне седмица или 10 дни.

# 547
Бих сменила лекаря. Този просто ви вкарва във филми. И опредено само специалист може правилно да разчете една ехографска снимка, да се четат см и тн не е достатъчно
Тъжното е, че в моя град няма специалисти дори миналия ми спонтанен аборт мисля, че точно докторите са виновни за него. Този за сега е най-добрия който намерих. Дали е подходящо според вас да пътувам например 100-200км толкова е разстоянието до най-близкия ми град с по-големи специалисти? Някои казват, че не било хубаво да се пътува

# 548
Едва ли докторите са виновни за спонтанния аборт, но не знам какви са подробностите.

Няма ли никой гинеколог по-близо? То да се пътува 100 км не че е проблем за бременността, просто е неудобство.

# 549
Тъжното е, че в моя град няма специалисти дори миналия ми спонтанен аборт мисля, че точно докторите са виновни за него. Този за сега е най-добрия който намерих. Дали е подходящо според вас да пътувам например 100-200км толкова е разстоянието до най-близкия ми град с по-големи специалисти? Някои казват, че не било хубаво да се пътува

Може да пътувате, жени след инвитро трансфер дори пътуват по 500-600 км, а 100-200 км са на един-два часа път. Но изчакайте поне седмица.

# 550
Според мен също изчакайте, по възможност без да се притеснявате прекалено. Твърде рано е дори за сакче, а камо ли да се правят заключения за развитието на ембриона. Идете пак след десетина дни, а за такъв преглед си заслужава пътуването от 100км.

# 551
Искам вашето мнение дами. Месец след спонтанен аборт забременях отново, направих 3 изследвания ЧХГ като се удвояваха нормално. Вчера бях на преглед (в 4та седмица съм) и доктора ми каза, че плодния сак бил прекалено малък и не отговарял на седмицата, каза, че според него плода няма да се развие. Има ли някоя дама с подобен случай и колко мм или см ви е бил плода? Ще ви покажа и снимка за мнение. Благодаря предварително! Утре отново ще пусна ЧХГ да видя дали се удвояват нормално, последното го правих на 17ти.

Здравей. Не съм специалист, но това 1 см е 1мм всъщност. Има два гестационни сака. В началото по тях се определя гестационната възраст.

# 552
И аз бих изчакала 10 дни и отишла на преглед при друг лекар, 100 км са бая път, дано попаднеш на по-добър специалист този път. Толкова рано не може да се правят никакви заключения за развитието на бременността.

# 553
Искам вашето мнение дами. Месец след спонтанен аборт забременях отново, направих 3 изследвания ЧХГ като се удвояваха нормално. Вчера бях на преглед (в 4та седмица съм) и доктора ми каза, че плодния сак бил прекалено малък и не отговарял на седмицата, каза, че според него плода няма да се развие. Има ли някоя дама с подобен случай и колко мм или см ви е бил плода? Ще ви покажа и снимка за мнение. Благодаря предварително! Утре отново ще пусна ЧХГ да видя дали се удвояват нормално, последното го правих на 17ти.

Изчакайте 2 седмици. Дайте му време да расте. Отидете на преглед в 7-8 г.с. Има жени с късна овулация и може да сте от тях, което значи, че реално всичко се развива със седмица назад. Природа е това! Изчакайте и дайте време на организма си.

# 554
Здравейте, знам, че от тази година 1 фетална морфология се покрива от здравна каса. Все още ли няма специалист, който да работи с направление, дори и да има малко доплащане от наша страна? Интересувам се за Пловдив и  София, все пак половин година не е малко време специалистите да реагират и да оформят документално нещата (ако въобще има такава част).

Общи условия

Активация на акаунт