Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 28 989
  • 786
  •   1
Отговори
# 525
Първо попитай гинеколога си, на мен моя не ми разреши.
Някои ходят на йога, пилатес, плуване (и басейни ми каза не).

# 526
Моят лекар само ми увеличи магнезият и допълни с но шпа. Усещам отлично тялото си и предела му. Тренировките ще са като родя. Също бях активна преди да забременея, но сега почивам повече и пазя снежинката. Иначе зная куп упражнения и за дома и за групови тринировки за пилатес/ йога. Преди много години (вече близо 20) съм водила групови по аеробика.

# 527
На мен ми казаха в 12 гс, че няма проблем със спорта и упражненията, но аз лично просто нямаме сили. Сега просто ходя на разходка всеки ден по около час и някой път правя пренатална йога вкъщи от клипчета в ютуб. Търсих някъде около мен курсове на живо, но не намерих. Мисля и да си взема топка за упражнения за бременни в подготовка за раждането.

Иначе преди да забременея, редовно правех интензивни упражнения, обичах да танцувам и тн, но сега просто не мога. Познавам жени, които и маратони бягаха като бременни, но това не е за мен

# 528
Момичета, а тук има ли такива от вас, който тренират? Аз искам да имам физическа активност, първо чисто от грижа за себе си, второ и защото е полезно за самото раждане. Аз ходех на фитнес преди това, знам че има и жени, които тренират във фитнес, като са бременни, ама някак си не се виждам да се напъвам там. Мислех си за групови тренировки за бременни. Дали някой знае в София къде има такива?
Аз тренирах до към средата на 6ти месец - фитнес, йога. И също пътувах 4-5 пъти в чужбина с доста обикаляне.
Отделно минах няколко обучения, свързани с хобито ми, които са с доста физическо натоварване.
Но аз се чувствах добре до последно, не съм имала гадене и умора, въпреки че и желязото много падна по едно време.

Вече след 7ми месец шийката се скъси и трябваше да го карам по-кротко, та около 2 месец пазех леглото и се наложи да изляза болничен преди 45 дневния. Иначе си работех до този момент и честно казано хич не исках да излизам болничен, защото ми изяжда от дохода - плащат 70% мисля от осигурителния праг, моят е максимален, но заплатата е повече, та си се получаваше разлика.

Относно казването - не съм суеверна. На родителите от двете страни казахме бързо, просто така се получи. На колегите около 5 месец, но на мен не ми личеше много-много и през лятото с рокля пък съвсем. Но в социалните мрежи нищо не съм качвала, което е свързано с бременност, бебе и т.н. Такъв тип съдържание на самата мен не ми е интересно, така че не споделям.

# 529
Момичета, а тук има ли такива от вас, който тренират? Аз искам да имам физическа активност, първо чисто от грижа за себе си, второ и защото е полезно за самото раждане. Аз ходех на фитнес преди това, знам че има и жени, които тренират във фитнес, като са бременни, ама някак си не се виждам да се напъвам там. Мислех си за групови тренировки за бременни. Дали някой знае в София къде има такива?

Здравей,

В началото си продължих да ходя на фитнес, като правих само кардио (без вдигане на тежести и трениране на коремни мускули). Щом започнах да забелязвам коремчето се преместих на йога, ходих на груповите занимания в МЦ "България", води се от един от лекарите им и е доста приятно. Спрямо текущата Г.С. ти казва какво да правиш. Но от 8-ми месец спрях да ходя на какъвто и да е спорт, правя само разходки в хладките часове (или на пътеката вкъщи), защото корема доста ми тежи вече.

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 15:02 от Анонимен

# 530
Консултирах се с гинеколога ми и продължавам да ходя на фитнес около 3-4 пъти седмично, като просто намалих килограмите, които вдигам при клякане. За долна и горна част на тялото имам същата програма, като отпреди бременността. Не съм имала болки и дискомфорти за момента за щастие. Единствено спрях упражненията за корем и съответно там най-бързо се поотпускам. Имай предвид, че се губи мускулна маса през бременността и после с кърменето. Така че упражненията и да са леки са начин да задържим максимално тялото в здраво състояние, ако не са противопоказни.

# 531
И аз чакам да ми кажат какво да правя със спорта. Не съм от най-големите спортистки, но вкъщи си имам колело, малко гирички и йогичка обичам да правя. За сега се придържам само към разходки и малко стълби (иначе се качвам редовно по няколко пъти до 6-тия етаж).

Но, живи и здрави тази седмица ще е първия преглед с АГ-то и ще имам яснота.

# 532
Здравейте. Бременна съм в 10та седмица и все още не сме казали на никого, защото имаме доста неуспехи зад гърба си в миналото и ни се искаше да изчакаме до след третия месец, за да си ‘отдъхнем’ доколкото в възможно. Проблемът е, че се чувствам ужасно депресирана и сама напоследък. Зле ми е, лошо ми е, подувам се, крия се и се чувствам отвратително и ми се иска да си излея душата на някоя приятелка, но после се спирам от страх нещо да не се обърка. Не знам хормони ли са, но ми е тъжно, че вместо да съм се съсредоточила в положителни мисли и надежди за бременността аз съм седнала да се вайкам за глупости. Някой с идея и съвет за разсейване на мрачни мисли?

Съвсем нормално е да се чувстваш така според мен. Ние крихме до 8 месец, знаеха само майките ни и колегите. Не ми се говореше по темата, не ми се слушаха излишни съвети, защото всеки има различен отпит от бременността си. Това което направих аз е да живея така сякаш не съм бременна, не мислех за бебо, не съм се настройвала по никакъв начин, просто си наложих да водя предишният начин на живот, като тук трябва да вметна, че каквото и да съм правила съм мислила дали е окей за бебо. Но темите с приятелките ми бяха старите. Работих, учих, срещах се с приятели и това много ми помогна да не загъна в мрачни мисли. Тук е моментът да вметна, че работата ми не е свързана нито с тежък физически труд, нито е натоварена!!! За това си позволих да работя до средата на 8-ми месец.
Разсейвай се с неща, които ти доставят удоволствие - книги, приятели, с половинката си си дайте повече време заедно, разходки, разговори, все приятни начинания.
Стискам палци всичко да бъде наред и резултатът да е едно сладко, пухкаво бебче 🤗

# 533
Преди да забременея ходех на тренировки по крос фит и на народни танци. Крос фитът го спрях веднага, но защото там тренировките са доста брутални, групови са и не ми се искаше да се обяснявам и само за мен да се променя тренировката. На танци ходех до 6ти месец някъде, спрях когато почнах да се задъхвам доста и трябваше да почивам след 2 бързи хора. 😃 Ходех и на йога за бременни, но не съм особено доволна, прекалено е лесна и скучна, пробвах на различни места, но навсякъде преобладава лежането и почти никакво натоварване, от което аз не виждам никакъв смисъл. Та за последния триместър ми останаха само разходки навън и упражнения, които си правя сама вкъщи.
Спорт и движение по време на безпроблемна бременност са силно препоръчителни.

# 534
  • София
Момичета, ползвате ли репаленти? А може ли да се ползват кремове за след ухапване?
Мен често ме хапят комари и всякакви гадини, та сега като тръгнем на почивка, се чудя какво да взема. Имам Бочко. Преди съм си правила сама с розова вода и добавени масла - лавандула, лимонова трева...

# 535
  • UK

Аз не съм спирала да тренирам. Два пъти седмично, с треньора, с който тренирах и преди да забременея. Правя тежести, мобилност, стречинг, без да се натоварвам до задъхване, но не и 'леко'. Това ми помага изключително много на менталното състояние и да карам бременността почти без никакви болежки и оплаквания. Аз не бих ходила на групови тренировки за бременни, мнението ми е, че са много лежерни и без лично внимание към правилното изпълнение на упражненията. Йогата за бременни също ми е много скучна.

# 536
Ходя на зумба и фитнес, но вече вдигам много по-леки тежести. Не тичам вече на пътеката, не ми е приятно както преди.

Коя лаборатория избирате за кръвните изследвания? Сменяте ли ги или ходите само в 1?

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 18:39 от seethelight

# 537
Искам вашето мнение дами. Месец след спонтанен аборт забременях отново, направих 3 изследвания ЧХГ като се удвояваха нормално. Вчера бях на преглед (в 4та седмица съм) и доктора ми каза, че плодния сак бил прекалено малък и не отговарял на седмицата, каза, че според него плода няма да се развие. Има ли някоя дама с подобен случай и колко мм или см ви е бил плода? Ще ви покажа и снимка за мнение. Благодаря предварително! Утре отново ще пусна ЧХГ да видя дали се удвояват нормално, последното го правих на 17ти.

# 538
В 4-та гестационна седмица ли??? На този етап нищо не се вижда на ехографа, нещо не разбирам

# 539
Цитат на: Zimk02
link=topic=1661337.msg48209817#msg48209817 date=1719246754
В 4-та гестационна седмица ли??? На този етап нищо не се вижда на ехографа, нещо не разбирам

Приложила съм и снимка, правен е вагинално. Това малкото черното петънце е сакчето

Общи условия

Активация на акаунт