Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 28 535
  • 786
  •   1
Отговори
# 720
Нормално е, моето дишане е супер тежко откакто съм бременна. Мъжът ми също го забеляза още в началото. Увеличава се кръвният обем и също така и носът се запушва повече. Сега съм 21 гс, кръвното ми е идеално, но пулсът ми се качва. За пулса знам само от фитнес тракера, докторът изобщо не е казал, че е проблем. Все пак при бременност се увеличава количеството кръв

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 21:55 от Zimk02

# 721
На мен ми изписаха магнезий за високия пулс. Но пак си имам задух и т.н.
Запушен нос, кръвопоток, бебето и то ми натиска диафрагмата.

# 722
  • Варна
Аз също съм със задух от 4-5 г.седмица. И носа ми нещо е запушен от скоро, не е хрема, но….  Доста е неприятно това със задуха, не очаквах от толкова рано да ме тресне 😁

# 723
А посещавали ли сте кардиолог? Не е нормално без физическо усилие да имате проблем със сърдечния ритъм. Аз се задъхвам само при стълби и нагорнища по разни разходки. Но пулсът ми е в нормални граници, ходих на кардиолог за преглед в 4-ти месец, поради друго и с него говорихме за доста неща.

# 724
И през предните ми четири бременности ( и успешната и неуспешните) съм имала такова “сърцебиене” и усещане за задух. Всъщност това е увеличението на количеството кръв, което сърцето изпомпва за една минута. До края на бременността е между 30 и 50% над началното количество. Усеща де като сърцебиене, но си е нормален процес. С тази бременност също имам такова както и ужасно запушен нос вече три месеца.

# 725
Да, количеството кръв в организма се увеличава, но със сигурност пулса и кръвното налягане трябва да се следи. Над определени стойности се пият лекарства. Затова посещение при кардиолог не е излишно.

# 726
Кардиолог има смисъл да се посети, ако наистина има проблем. Не ви ли мерят кръвното и пулса при всяко посещение при АГ? На мен ми го мерят и всичко е наред. Нормално е при бременност да се увеличи пулсът. Преди пулсът ми в покой беше 57-58 някъде, най-много 65. Сега е над 80 - постепенно се увеличи. Но не означава, че има проблем

# 727
При рутинен преглед само ме теглят, никога не са ми мерили кръвно. Съветваха ме да си го меря сама веднъж седмично - ниско е, даже покрай жегите почти събирам границите. Та си позволявам нещо сладко през деня, че иначе мъка 😁

Моят пулс в покой винаги е бил сравнително висок - 70 удара в минута. Откакто съм бременна е малко по-висок - 75 - 80. Задух започнах да изпитвам, едва като навлязох в третия триместър и почна да ми тежи коремът - стълбите до третия етаж вече ги взимам с една почивка.

# 728
Здравейте, момичета! От днес влизам в 5 г.с. Още не съм ходила на лекар, защото е рано. Преди няколко дни ви питах за болки в гърлото и се оправих. Сега обаче съм с кашлица, която е влажна вече. Какво мога да взема в толкова ранна бременност, мога ли да пия чайове и какви? Малко ме е хванала параноята, че нямам много симптоми още , но чакам следобед резултатите от второто ЧХГ.

# 729
Може да приемате тавипек. Билкови са и на мен са ми изписвани в много ранна бременност. Чай от лайка е добър вариант при кашлица, както и с джинджифил.

# 730
edelvais0404, моите уважения, но нищо от това не е подходящо!
Според мен, отиди на лекар. В краен случай си вземи един Гринтус за възрастни.

# 731
  • София
Защо да не е подходящо? Тавипек не е противопоказен при бременност, нито при кърмене. Пише го и в листовката. Чай от лайка, още повече джинджифил - напротив. В умерено количество няма проблем. Да не споменавам и за пастили и други против повръщане с джинджифил точно.

Моят съвет би бил да се обърнеш към лекар най-правилно.

Stasy, може би пък не съм запозната, може ли да споделиш откъде имаш такава информация?

# 732
Съжалявам, Stasy , но това което съм написала е абсолютно така Simple Smile
Тавипек е билков, изписван е от лекар + се продава без лекарско предписание и на листовката е описано, че е подходящ при бременност и кърмене.
А за чая...че още първата статия, която отворя сочи същото, което написах. https://www.forlife.bg/polezni-bilki-po-vreme-na-bremennost

Винаги консултацията с доктор е най-добрият вариант, естествено.
Но все пак нека не бъдем толкова крайни Simple Smile

# 733
Добре, прави сте. Наистина пише така. Съжалявам ако съм подвела някого!

# 734
  • София
Понеже се чете от бременни темата предимно, не е окей да са толкова категорични мненията или най-малкото да се включи обосновка защо.

Общи условия

Активация на акаунт