Четвъртокласници 2024/2025

• 25 423
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
Аз нямам представа, честно казано. Домашни извън тези, които се пишат в занималнята, имат само за зимната и пролетна ваканции.

# 211
За утре синът ми имаше по БЕЛ ИУЧ да редактира / да открие грешките в един текст и да го препише в тетрадката и по руски двайсетина думички за учене (знаеше ги) от учебника - външност и характер - изпитах го да направи описание на членове на семейството и на едно приятелче + едно упражнение от УТ да надпише частите на тялото по една картинка на дете. Няма обемни домашни, пише сам у дома, справя се за по-малко от един астрономически час. На занималня е ходил само в първи клас по мое настояване, оказа се безсмислено.

# 212
Тия домашни по бълг и мат са много. Явно учителката не изисква учене по четене, ЧО и ЧП и по АЕ. А пък ако иска и там да се учи, товари много колежката си, за своя полза. В смисъл - да излезе с високите изисквания, дето много добре ги подготвя. Ама то тъй и баба знай.

# 213
През седмицата пише в занималнята. По изключение, ако съм я взела по рано дописва в къщи. За събота и неделя дава понякога някой принтиран лист, или нещо за довършване + задължително разказвателните предмети, четене на текст от читанката.

# 214
  • Върху лъчите на Слънцето.
Ние нямаме домашни.По занималнята всичко правят.
То навсякъде си ги пишат в занималнята, освен ако някой ученик не я посещава. За тези домашни питам. Това, което някои го пишат у дома, останалите го правят в занималнята.

# 215
  • Пловдив/София
Днес имаха две страници с принтирани упражнения по БЕЛ, една страница с упр. от УТ пак БЕЛ, три страници задачи от сборника по математика (всичко голям формат).
+/- 1 страничка това е всеки ден.
За мен си е доста.
Ще се радвам да чуя как е при другите.
Стига де, това моето дете ще го пише към 4-5 часа, буквално до среднощ! Задачите по мат не са лесни вече и гледам една страница ни излиза към час…
Започвам да се притеснявам честно казано, моят е слабо концентриран и по мат работи бавно, а материалът се трупа… Как ще стигнем до края на годината, не знам Sad
По бел поне пише бързо и почти без грешки.

# 216
Моята ходи на занималня и не знам точно колко е домашното. Но в 3ти клас беше болна 3 седмици и сега погледнах това, което са ми изпращали - 1 страница задачи по математика и 5-6 по БЕЛ всеки ден. Предполагам, че сега са още повече. Помня, че като сложим и английския и човеците, откарваше в учене от 13 до към 17-18 часа. За тази година споделя, че в занималнята им взимат и от междучасията и не приключват преди 17 часа.

# 217
  • София
записахме доста активности по нейно желание, език, мат, балет, занималня,. може би керамика ще има през учикенда... тя има желание уж, като й натежи ще роптае , ама то няма как да я запиша за 3 пъти и хайде да се червя пред Г-жите че се отказва... Да видим. За домашните не мога да кажа, пишат в занималнята, ама освен домашни им дават още сборници допълнително. Доволна съм че нямам грижа за това Инак ще стана пъдар, айде пиши, айде това, айде онова... не, нямам нерви Confused

# 218
  • Варна
Не ходи на занималня от първи клас. По обикновената математика по 2 стр. всеки ден. По ФУЧ и ИУЧ Матем. по 1страница. БЕЛ обикновено по 1стр. и ако имат да препишат някой текст. По ИУЧ БЕЛ-същото. Задължително поправка на контролните по всички предмети. КМ по един проект да се свърши у дома. По ЧП и ЧО да се попълнят учебните тетрадки. Английски-думите по три реда + 1-2 стр. от граматиката или от тетрадката. Първа смяна. Около 17:30 вече е приключила. За събота и неделя се старае да не оставя нищо за попълване. Проверяваме домашните у дома, защото в училище гледат дали има, а не дали е направено правилно. То винаги има какво да се поправи де. Я някое число, я някое аритметично действие, я някоя дума неправилно изписана.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 219
Ние нямаме опция да не ходи на занималня, няма кой да я гледа, а ми се струва малка да стои сама, но от другата година вече ще е интересно. Вярвам и се надявам, че ще си пише домашните без нужда от ръчкане, ама де да я знам дали няма да се изкелеши. Напоследък е станала бизнес ориентирана 😄 Нали отдавна говори как щяла да заминава за Париж да учи магистратура, проверила цените на имотите и имаше кратък момент на отчаяние 🤭 Сега е наумила да участва в конкурси с рисуване, но само в тези с парична награда, щяла да спестява наградния фонд за апартамент в Париж 😳 Другият проблем на апартаментите в Париж бил, че са много малки и така се провалят идеите й за интериорен дизайн на дома й, но ще го преглътне някак😆 Ще купуваме днес нови акварелни моливи, аз само с това мога да допринеса🤷‍♀️

# 220
Домашно - никога повече от 1 страница по предмет.

# 221
  • Варна
Честно казано, не познавам дете което няма нужда от ръчкане, стане ли въпрос за домашни.Joy Моето е ангажирано плътно 6 дни в седмицата с извънкласни мероприятия, които разбира се са по нейно желание. Знае много добре, че ако не си свърши нещата навреме, ще пропусне някое мероприятие, но въпреки това имаме търкания за скоростта с която трябва да се свършват домашните. Ако се научи да не се мотка и блее у дома, би могла да си съкрати поне с час писането. Ама пусто....трябва още малко да и уври главицата.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 222
  • София
Ven4e444 много добре се е ориентирало детето. Малък апартамент на първо време ще й върши чудесна работа ... Grinning те тези идеи на някои хора им идват на 40 + години, когато им е късно, но виж , детето стига да иска ще го постигне

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 13:27 от Cabo San Lucas 40

# 223
Е тя си ги калкулира сякаш вече е спечелила. Снощи намери един конкурс с награда 1000 лева, вика ехеее ми това са 500 евро, ще стигнат за вилици, лъжици, може и за килим! Тя има самочувствие, че спечели един конкурс на Нешънъл джиографик, но пропуска факта, че в него участваха читатели на списанието, не художници, каквито ще участват по конкурсите за рисуване. Променила се е тази година, вади все по-голямо самочувствие. За матурите ми е казала изобщо да не се тревожа, тя си знаела работата, но искаше да я записвам на уроци по математика, не че я вълнува извънредно, но жадува да изкара повече точки от Х. Аз разбира се, отказах, мотивите й не ми се струват въобще рационални.

# 224
Много са домашните, но иначе как да се затвърди материалът? По 40мин час и на следващия ден нов материал. Упражнения си трябват. Трудно им е, но иначе се трупат пропуски. Моят син с това, което описах по-горе, е готов за 2 часа,  2 и половина макс.

Общи условия

Активация на акаунт