Четвъртокласници 2024/2025

• 25 421
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
А не са ли добър вариант за проверка преди тези след 7ми клас?

Матурите НЕ са задължителни, надявам се са ви казали. Имат смисъл ако детето ще кандидатства. Ако остава в същото училище са безмислен стрес.

# 196
Нямат много общо. От НВО четвърти клас излизат с хубави резултати, но след това часовете БЕЛ рязко спадат, включват се нови предмети, натоварването нараства и трудно в седми клас се постигат същите резултати. Една шепа деца (10%) с допълнителни усилия (уроци, школи) успяват да покрият резултат над 90 точки в седми клас и това са най-вече софиянчета, борещи се за топ 10 училищата, в които балът е умопомрачително висок.

# 197
За мен са добър коректив, а и моята няма търпение. На мнение е, че има деца, които незаслужено получават нейните оценки и иска да се доказва. Допуснала една грешка на диктовка и беше раздразнена, че получила упрек, че е забравила всичко през ваканцията, а друг с 5 грешки получил похвала. Разбира защо е така, което е добре, но си остава у нея усещане за несправедливост. Още по-ядосана беше на себе си за грешката, че е срещала думата синьогушка, а я написала отделно.

# 198
Тук грешката е в учителя. Допуснала е грешка на трудна дума и само една, което съвсем не означава, че е забравила всичко.

# 199
Матурите НЕ са задължителни, надявам се са ви казали. Имат смисъл ако детето ще кандидатства. Ако остава в същото училище са безмислен стрес.
Остава в същото училище, но за да влезе в добра паралелка се кандидатства.

# 200
Нелика, в такъв случай може ли да отпадне от това училище изобщо? Явно при вас се налага да се яви, щом резултатите се вземат под внимание при формиране на пети клас. При нас го няма това - кандидатства се само в МГ и НУИ, в останалите училища детето автоматично продължава в пети клас, освен, ако родител не реши да го премести в друго училище.

# 201
Не, не може да отпадне, но ще е в по-слаба паралелка. При нас най-силната е една с математика, от 1-2 година направиха и една хуманитарна. Останалите са езикови. Учениците които искат да учат сериозно се борят да влязат в математическата.

# 202
Тук грешката е в учителя. Допуснала е грешка на трудна дума и само една, което съвсем не означава, че е забравила всичко.
Хубавото е, че не й се отразява на самочувствието и се старае заради собствените си цели, не защото госпожите драпат за висок общ резултат на класа, а директорката за привличане на повече нови ученици. Опитват се да я натоварят с очаквания за шампионско представяне, аз се бях подразнила, че още на 16 септември им говорили за матурите, за подготовката, за ограниченията, които им предстоят. Аз не я товаря, те я товарят, хубаво, че детето ми не е лабилно и е уверено в себе си. Нямам търпение да се премести от това училище, не че е лошо училището, напротив.  Но искам да смени средата, от тази година чувам от нея неща свързани с целите и мечтите на много деца, които въобще не ми харесват. Основно свързани с айфон 15, спане на момиче и момче в една стая на зеленото училище и подобни. Не че това няма да го има и в по-елитно училище, но се надявам там поне да имат и други, по-високи цели.

# 203
И мен ме притеснява масовата представа сред децата, че най-елитната "професия" е "влогър", ю-тюбър" и т.н.

# 204
  • София
Такъв е животът просто, уроците почват от училище.има и несправедливости, има трудности, има деца с лошо поведение и думи.къде ще иде детето и няма да има подобни неща ? Никъде. Да свикват, да се борят, да се учат че това или онова не е добро и толкоз. Бягството от училище не е решение или поне така ми се струва. Освен прин крайни ситуации и нужда. За матурите и при нас има нещо като класиране  след 4ти клас кой в коя паралелка ще попадне, като математическите са най- желани, та не е баш без значение.

# 205
  • Върху лъчите на Слънцето.
Здравейте!
Може ли да споделите какви домашни работи се дават на децата ви за деня като обем?
Благодаря!

# 206
Днес имаха две страници с принтирани упражнения по БЕЛ, една страница с упр. от УТ пак БЕЛ, три страници задачи от сборника по математика (всичко голям формат).
+/- 1 страничка това е всеки ден.
За мен си е доста.
Ще се радвам да чуя как е при другите.

# 207
Ние нямаме домашни.По занималнята всичко правят.

# 208
Да, под домашни имам предвид това, което се дава от класната в предиобедните часове за домашно. Който посещава следобедните (занималня), го прави там. В нашия случай се прибира на обяд и работи в къщи. Единствен е така в класа.

# 209
Май  дават тези домашни да имат заетост след обяд по време на занималня... И на мен ми се вижда много.

Общи условия

Активация на акаунт