Четвъртокласници 2024/2025

• 25 428
  • 724
  •   1
Отговори
# 225
Според мен не са прекомерни домашните, те са големи деца вече и наистина трябва да затвърждават материала и да автоматизират математическите изчисления. По математика гледам, че едно и също се повтаря нон стоп, но казаха, че трябва да автоматизират таблицата и събиране и изваждане на числата до 20, за да не губят и секунда в мислене колко е 7х8 например. По български всеки урок е нов, гледам единия за думи с много значения, следващият за пряк и преносен смисъл, следващият за строеж на думата и твърди и меки съгласни. По български това бяха само за понеделник и вторник, беше болна и учи вкъщи, та се ориентирах горе долу какво взимат. Много упражняване си трябва, за да усвоят качествено толкова материал.

# 226
За мен са претоварени, тежкият материал трябва да малко по - нагоре. Кое по - напред да научат? И този английски, той отнема време да научиш думи, отделно граматика и разказвателни, кое да затвърдят първо, математиката, българския?? Били сме и ние ученици, но за мен сега е доста по - претрупано .

# 227
Аз имам предвид, че това което е описано като домашно за дете, което не ходи на занималня- 3-4 страници БЕЛ и 3 страници задачи по математика не ми се вижда прекомерно, това е за цял следобяд. Те като имат 40 минути урок по математика, после ако не реши 3 страници задачи как ще ги научи. Аз точно по себе си като ученичка съдя, ние нямахме занималня и пишех домашни до тъмно, в неделя също. Учила съм в 133 СУ, там имаше часове руски колкото са по български, това в 3 и 4ти клас са по 8-9 часа седмично. Тя има 4 часа английски, на половината. Та, като знам на мен как ми излизаше душата и пак имах време за глупости и да мързелувам, а тя се прибира от занималня научила и написала, играла, рисувала, танцувала в междучасията, не ми изгрежда да е подложена на по-голям гърч 🤷‍♀️ Това за мен и моето дете, някъде може и да са по-натоварени децата.

# 228
Темата ни замря Wink Организираха ли вече коледното тържество на децата от класа?При нас събрахме по 20 лв.и ще са в ресторант на 20.12 .Още ми е широко около врата ,защото е по-цял ден на училище и занималня и там пишат домашните ,ама от догодина вече дупе да ни е яко .

# 229
Имаше предложение за дискотека 40 лв. Но май не се прие. Още не знам какво ще правят.

# 230
При нас правят коледно парти в училище, обикновено във физкултурния салон или спортната зала, викат и един парти-клуб/ аниматори. Ще ни информират допълнително за цената.
Иначе на 11.12 е коледното парти на футболния клуб - награди, подаръци, томболи... За там цената е 45 лева по спомени, готови са и календарите на клуба.
На занималня не ходи от втори клас, свикнал е сам да си пише и учи, аз ангажимент за това нямам, в тази връзка пети клас не ме плаши.

# 231
  • София
Търся адвент календар, аз да го пълня Confused няма... обикалям ...Joy

# 232
Гледах клипче, ама си иска подготовка. Прави се елхичка от ролки тоалетна хартия, които се залепят една към друга. Върху зелен картон се очертават и изрязва гръб. Пълнят се ролките и се затварят с кръгли капачета с дата на тях.

# 233
  • София
Ох , обиколих всичко, намерих в Лидъла там в кошовете с намалени стоки. Торбички които висят на дървена рамка, ще пълня разни ... дребни неща ...Да, Mama Ru, минали години правех сама едни кутийки, но си е сложно, да са еднакви и красиви ..

# 234
  • София
От Лидл съм купувала навремето - малки ръкавички, хубавички, удобни за дреболии Simple Smile пъзел на части бях набутала там един път, но е голяма занимавка.
Сега ги ползваме за украса, харесват си ми още.

Моята ми каза, че ще си разменят подаръци. Но не каза кога. Паднало се е момче, което не харесва. Ама такъв е живота, няма пълно щастие.
И сега се чудя къде да поогледам. Лудницата по моловете грам не ме влече.

# 235
  • Пловдив
А какво слагате в тези адвент-календари?

# 236
Адвент калелендарите много ми харесват,но познавайки моето нетърпеливо момче,няма да подготвя такъв.Ще отвори всичко още на 01.12 😃
Кажете ,моля,какво ще донесе Дядо Коледа на вашите деца?

# 237
Синът ми си поиска слушалки за Нинтендото и разрешение да си купи нова тротинетка като си събере пари. В края на октомври си купи БМХ колело с негови пари, събирани от рождени дни и Коледа, сега на ред е нова тротинетка. Искаше геймърски лаптоп, но се отказа в полза на колелото.
Вчера пък олекнах с нова раница, че неговата се скъса в петък. Стига толкова.
За Коледа ще му дам пари и ще го заведа да си избере слушалките.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 11:43 от Mama Ru

# 238
  • София
А какво слагате в тези адвент-календари?
да не обяснявам... Cry че ме е яд, че вече не иска шоколадови, иска козметика и като видях че горе долу за хубави с козметика би струвало100- 130 лева, освен това те тези не са за нея , скоро става на 11год и са си малки още,,деца са. Та някакви балсами за устни и подобни дреболии ги пълня.  .. и за нея , и за тийн кака й ...  подбирам разни неща, предпочитам празни торби и ги пълня сама...

# 239
  • Пловдив
Моята толкова неща си напоръчва предварително, без да сме уговаряли да са коледен подарък - маратонки с колелца, 4 блузи си хареса, нов панталон..., - че мисля за Коледа да остане само с каквото баба и и купи. Но може и да харесам нещо.
Тя пък баба им обикновено купува пищящи и гърмящи играчки. Wink

Общи условия

Активация на акаунт