Четвъртокласници 2024/2025

• 24 861
  • 724
  •   1
Отговори
# 705
Разбира се, че има училища до 4-ти клас - Начални училища, и двете ми деца са в такова, т.е. няма как да се спести преместването в друго училище, единствено е наш изборът дали да бъде в училище с някакъв подбор или в такова - без.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 21:32 от Mometo*

# 706
Аз много уважавам по- малките училища, били те Началви или ОУ, заради неналичието на много големи деца точно в този начален етап. Ние си оставаме в настоящото училище, малко деца са и е спокойно за сега. Готвим се сега за спортните състезания активно. Средата на май ще е на такова е ще пропусне някой друг ден. После са на зелено в началото на юни и то не останало до НВО.😁

# 707
Дайте някакви идеи за лятото, че децата растат, а вариант да се забавляват с телефон ме ми допада.

# 708
Моето е навън с приятели - колело, тротинетка, футбол... Дано се прибира и у дома, макар и на устройство, защото миналото лято три месеца температурите бяха 38-40° всеки ден.
Варианти - занимални или летни занимания - спорт, танци, езици... Зависи какво се предлага при вас.

# 709
Ами много зависи какво би имало като актевности, в населеното място, където сте. Например спортен лагер, има напоследък организирани занимания от музеи, лятна занималня, курс по език, има занимални и в планината на някои места, скаутски лагер ирбаба и дядо на село или морето ( дай боже всекиму).

При нас ще е нещо средно между гостуване на леля й в друг град, каране на колела с комшийските деца, спортен лагер и море ( на гости при свеки).
В момента се е вманиачила по етене ва гривнички и ако запази ентусиазма до лятото, ще и супер.

# 710
  • Пловдив/София
На моя екранното време на телефона е 1 час. Казала съм, чв когато се научи сам да го оставя настрана и прави почивки, тогава ще му го увелича. За момента изобщо не може да се спре- дори да пусна два часа, няма да се отлепи от екрана.
Лятото редуваме малко в София- море с нас- море с баба 1- село с баба 2- планина с нас- София с работа от къщи и даже не ни стига лятото. Хич не ми харесва, че вече са до 15.06, юни е най-хубавият месец за пътвшествия преди тълпите…

Вашите как учат по разказвателните? На моя учебниците стоят в училище и каквото е запомнил там. Преди контролно понякога гледаме уча се и това е. По ЧО изкарва 5 или 6, но по ЧП има и четворки, та явно трябва да четем от хартиен учебник или и аз не знам…

# 711
Честно, не знам. Не харесва ЧО, има шарени оценки там, но да кажем, че е за петица. Харесва ЧП, там е твърда шестица за сега, за което се радвам, защото там аз едва връзвах тройките и не мога да помагам

# 712
Нашата само до момента има планирани 5 морета - 2 с баба си, 2 с баща си и 1 с нас, общо към 7 седмици ще изкара на морето. Отделно, с баща си и семейството му пътува до морето почти всеки уикенд. Друго още не сме планирали, но има време. По човеците си носи учебниците вкъщи и си учи от тях, отделно гледа Уча.се, но госпожата ги изпитва да разказват урока и без хартиения учебник не става. Имат ЧО само по 1 час седмично и тя като минат 7 дни не може да го разкаже така, че да покрие критериите за шестица, затова винаги учи вечерта преди урока.

# 713
Дъщеря ми си носи учебниците вкъщи и разказвателните ги чете и ги разказва на глас. Понякога си ги разказва сама в стаята, понякога на мен или баща и. Държа да може да разказва. За мен така се изгражда и изказа на детето.
Лятото ходи месец на лятно училище, през отпуските сме на море или планина.

# 714
Никаква представа нямам как учи, но всичко се случва в занималнята. Вкъщи се подготвяме единствено за изпитите по БЕЛ и Мат. Мисля, че има 2 текущи петици досега за уч. година, няма проблеми с учебния материал, а и учителите си го харесват и толерират някоя и друга грешка, която според мен прави 5-ица напр., а не 6.

# 715
Аз бях в дълбок стрес покрай тия местенки след 4 клас. Взе,че ми мина. Остава в същото училище, на 5 мин от нас, изцяло дневна смяна.
Не е готов за матури,не поради липса на знание, а защото има моменти все едно изключва и второ контролна проверка не прави . Това може да изиграе лоша шега.
Цели математическа паралелка в училище или немска. Поживеем пък ще видим.

Лятото са на спортен лагер до средата на август с кратки почивки за море. Обичайно началото на юни и края на август/септ не ходят на никакви занимания и играят с децата от блока. Доста прекаляват с устройства. Имат настройка за 2 часа. Често превишават, не питайте защо,как. Случва се. Планирала съм през лятото посещение при ортодонт с баткото, да вземем решение за брекети. Той има още 3-4 зъбчета за смяна. Иска ми се да поставим лятото брекетите да посвикне.
Записването за 5 клас е до 15.7, освен ако не остане нещо за септ (май тогавашен имаше попълване на незаети места).

# 716
Моята отказва да ми разказва.  Но всеки петък си взимат раницата с учебниците за проверка и да си научи ЧО и ЧП. Госпожата редовно проверява и пише къде има пропуски. А и аз ако видя не написано упражнение в уч.тетрадка карам да допълва..
Юни обичайно си е в Пловдив, защото в края имат годишен концерт от балета и има уроци. Поне брат и няма да е на училище и няма да я мисля толкова. Тази година ще посети един мастър клас по балет в Бургас за седмица в началото на юли, после ще ходи с леля си и бтртовчедката в Италия на екскурзия. След това може му малко при баба, леля и в къщи.
Още не знам срокове за подаване на документи и записване за 5 клас, което леко ме напряга. Тази седмица в училището, към което сме се насочили ще имат родителска среща за хъдещи 5-класкици. Дано кажат вече и сроковете.

# 717
  • Пловдив
Ами от голямо значение е да могат да учат са самостоятелно по разказвателни предмети.
Казвам го от опит с по-голямото дете, там не отдадох такова значение и после беше много трудно.
Сестра му я почнах още в трети клас, но тя като цяло е по-отговорна и бързо усети смисъла и  ползите.

# 718
  • Варна
Никаква представа нямам как учи, но всичко се случва в занималнята. Вкъщи се подготвяме единствено за изпитите по БЕЛ и Мат. Мисля, че има 2 текущи петици досега за уч. година, няма проблеми с учебния материал, а и учителите си го харесват и толерират някоя и друга грешка, която според мен прави 5-ица напр., а не 6.

По тази причина искам да го местя. Като беше първи-втори клас, много се интересуваше от история. Гледаше някакви клипчета в нета с едни топчета, които му бяха интересни, отделно баща му му разказваше това-онова и той попиваше. Бяха се шашнали госпожите как дете на такава възраст знае доста специфични неща. Като попорасна, реши, че тези негови знания го правят зубър, а той искал да бъде готин и спря. Нищо не поглежда, нито се интересува от исторически теми. Но си лежи на старите лаври и госпожите му пишат шестици. Аз не го изпитвам вкъщи, защото учебниците са в училище и не знам какво точно учат. Но така и той е доволен, и аз спокойна, защото се водят големи битки, когато го накарам да попълни някой тест по български или по математика. Правя го веднъж или два пъти в месеца, но какво ми чуват ушите, не е истина. Събота и неделя било за почивка, може ли после, сега съм изморен и от 300 кладенеца вода ще ми извади, само и само да не учи.

# 719
Учебниците стоят в училище. Вкъщи не учи. Има само 6-ци и докато е така, аз не се интересувам какво учат. Подписвам веднъж на около две седмици един куп контролни и това е.

Общи условия

Активация на акаунт