Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 77

• 35 657
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
Но за сметка на това говорихме обширно за Оземпик (аз и исках де, но това ми беше последния въпрос).
И до какъв извод стигнахте за Оземпик. Безопасен ли е за пиене за отслабване?

# 346
  • София
Но за сметка на това говорихме обширно за Оземпик (аз и исках де, но това ми беше последния въпрос).
И до какъв извод стигнахте за Оземпик. Безопасен ли е за пиене за отслабване?

То не беше извод, а убеждаване да го почна. Всъщност Рибелсус, който ще пробвам, защото Саксендата не ми действа. Но като цяло внимание върху всипко нямаше. Друг такъв лекар като Недялкова наистина няма, жалко, че е толкова невъзможно да се запази час и е толкова скъпо.

# 347
  • Варна
Недялкова е невероятна … струваха си парите в крайна сметка и съм доволна… ама е невъзможно почти + твърде скъпо наистина

# 348
Какви бяха изискванията за провеждане на изследванията TSH, FT3, FT4, Anti-TPO(MAT) Anti - Tg(TAT) ? На чист ден спрямо мц беше нали и има ли и друго изискване като на гладно?

# 349
На гладно, да.

# 350
И без кофеинови напитки.

# 351
Момичета, да се похваля с новите резултати от изследвания. Тези са от днес:

FT3 3.510 (1.58 - 3.91 pg/ml)
FT4 1.290 (0.70 - 1.48 ng/dl)
TSH <0.01 (0.35 - 4.94 IU/ml)

Резултатите от 27 май са:
FT3 2.89 (1.58 - 3.91 pg/ml)
FT4 0.900 (0.70 - 1.48 ng/dl)
TSH 0.122 (0.35 - 4.94 IU/ml)
TAT 0.9 (<4.11 IU/ml)
MAT 0.31 (0 - 5.61 IU/ml).
Бях взимала цинк+биотин и TSH е бил изкуствено занижен.

Взимам Еутирокс 162,5 мкгр, последните 6 седмици беше с тези мкгр:
100 мкгр от 29.05.2024
112,50 мкгр от 07.06.2024
125 мкгр от 12.06.2024
137,50 мкгр от 19.06.2024
150 мкгр от 26.06.2024
162,50 мкгр от 05.07.2024

Предполагам, че сега трябва да задържа на тази доза и да следя да не изпадна в хиперфункция, нали така? Дали трябва да направя изследвания след 2-3 месеца?
Не разбирам от какво точно се хвалите, т.к. в момента по-хипер не може да бъде.

# 352
И аз нещо се притесних от този резултат.

# 353
Кое точно е индикатор за хиперфункция?
Редактирам - явно нивото на TSH. Ами при предишното изследване TSH уж беше наред, а FT3 и FT4 бяха ниски. В крайна сметка, TSH е хормон на хипофизата, FT3 и FT4 са по-важни.

# 354
Кое точно е индикатор за хиперфункция?
ТСХ почти нула - това е индикатор че има хиперфункция

# 355
Като човек изпадал няколко пъти в хиперфункция най ме е страх да видя тсх 0, последните 3 месеца съм само на еутирокс 12.5 мг, фт4 май не е много оптимално, но може би ще е рисково да искам да го вдигна, във вторник съм на доктор.

# 356
Като човек изпадал няколко пъти в хиперфункция най ме е страх да видя тсх 0
И мен.
Кати, как така тсх 1 ниско, оф мъка с тия доктори...

# 357
Искаше ми се и другите момичета от форума да се включат, за да коментират...

Но ще почакам... 🤗

За мен това TSH при Acid_Burn е просто медикаментозно потиснато и слязло към нулите.
Не мисля, че това е хиперфункция за самия организъм. 🧐
За същинско състояние на хиперфункция по-скоро бих мислила, ако двата щитовидни хормона Ft3 и Ft4 са с доста високи стойности, излизащи дори извън рамките на горните референтни граници.

Защото аз от доста дълго време поддържам доста ниско TSH, което се "мотае" все около нулите, но щитовидните ми хормони също си остават с ниски стойности. 😕
И съвсем не са така оптимални, както при Acid_Burn. 👏

Общо взето всичко при мен продължава да си стои "ниско".

И си мисля, че по-скоро съм си в състояние на "добрата" стара хипофункция, въпреки нулите на TSH-то. ☺️
По-скоро може да се получат "лъжливи" симптоми като при хиперфункцията, заради по-високата доза хормон, но не и същинска хиперфункция за самия организъм. 🤔

За мен също много по-важен показател за функцията на жлезата са двата щитовидни хормона Ft3 и Ft4, а не "капризното", променливо и непостоянно TSH. 🙃

Важно е преди всичко какво количество щитовидни хормони успява да се усвои на тъканно ниво, за да се чувстваме в кондиция и тонус. 🌺
И всичко в организма ни да работи добре и правилно. 🍀

Така че в момента мога само благородно да завиждам на Acid_Burn за постигнатите добри резултати и за оптималните стойности на Ft3 и Ft4! 😘

Разбира се, това е само мое лично мнение и тълкуване на нещата. ☺️
Някой по-запознат може би би твърдял друго.
Не споря...
Просто се радвам искрено за момичето (жената). ❤️

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 19:15 от Непоправима романтичка

# 358
  • София
Като човек изпадал няколко пъти в хиперфункция най ме е страх да видя тсх 0
И мен.
Кати, как така тсх 1 ниско, оф мъка с тия доктори...

Ами ей тъй каза. Тя ако беше проявила малко интерес към всичките ми изследвания, щеше хептен да се учуди, че януари ТСХ ми беше даже под 1. Интересно, че никой лекар до сега не се заинтересува защо не мога да отслабна, никой не ми е дал логично обяснение за това. Изследвах обратния Т3, висок, над горна граница, ама никой лекар не го коментира. Та за щитовидните пак си казах - ами ще се оправяш сама, чети си, образовяй се и това е.

Аз не смеех да се обадя за резултатите на Acid_Burn, че не знам какви са симптомите на хиперфункцията, но споделям мнението на Непоправима романтичка, че е по-скоро медикаментозно потиснато и слязло към нулата. Имам приятелка, която поддържа почти към нула ТСХ, но взема и Т3. Но и май Acid_Burn е на най-вискока доза тук Т4 (аз съм на 150 мкг + 3 по 1/4 Т3).

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 21:12 от catty m

# 359
  • Варна
Acid, имаш ли каквито и да било симптоми на хиперфункция? Например сърцебиене?

Поддържам от 3г TSH почти 0 (ама наистина 0), по медицински причини, и нямам хиперфункция, така че Т3 и Т4 са много по-адекватен фактор + как се чувстваш. TSH изобщо не се произвежда от жлезата, в моя случай с изкуствено потискане, тоест прием на външен хормон, мозъкът изобщо не смята, че трябва да дава сигнали и да произвежда TSH (което е моята цел) и както казах нямам хиперфункция, нито хипо. Гледай си Т3 и Т4 и как се чувстваш Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт