Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 77

• 35 226
  • 733
  •   1
Отговори
# 720
Змейковица, ти преди подострия тиреоидит с какъв статус на ЩЖ беше? Хипо, хипер, нормална функция?

Ако си била в хипо, не се надявай да се нормализират хормоните. Скоро пак ще изпаднеш в хипофункция.

Аз миналата година бях с подостър тиреоидит, но док не ми спря хормона, а само намалихме дозата. След спиране на кортикостероида постепенно си минах на старата доза.

# 721
  • Пловдив
Змейковица, ти преди подострия тиреоидит с какъв статус на ЩЖ беше? Хипо, хипер, нормална функция?

Ако си била в хипо, не се надявай да се нормализират хормоните. Скоро пак ще изпаднеш в хипофункция.

Аз миналата година бях с подостър тиреоидит, но док не ми спря хормона, а само намалихме дозата. След спиране на кортикостероида постепенно си минах на старата доза.

Преди подострия тиреоидит никога не съм имала проблеми с жлезата - а като гледам симптомите съм била по-скоро към хиперфункция. Цели 9 месеца бях на КС и получих всякакви екстри освен хипото, за жалост...
Никога не съм пила хормон, но ми го изписа док преди седмица - но не заради хипо-то, а защото според него така щели да се повлияят кистите и възелът.

Много хубаво!Значи има реални шансове жлезата да подобри функциите си!А изследвания ще правиш ли преди да решиш да започнеш хормон и как е динамиката им при теб?

Да, да, задължително ще се изследвам пак, за да видя дали има развитие. Междувременно пия всякакви добавки, които да помогнат - билкова кръв, селен, вит. Д, Б комплекс, л-тирозин, куркума, джинджифил....

# 722
Тъкмо мислех да се изследвам и ме изтряска някакъв вирус с температура... Като оздравея колко време да чакам преди да си пусна пълен пакет за щитовидната?

# 723
Аз бих изчакала поне 10 дни.

Момичета хайде в НОВАТА тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1687471.new#new

# 724
Здравейте, бихте ли споделили мнение за изследванията ми. Качих няколко килограма, който не мога да сваля. Все повече си мисля да започна с 25 мг. Еутирокс. (Преди го пиех, но доктора каза да го спра).

# 725
Според мен няма смисъл да вземате хормон....какво ви притеснява.?Няколкото килограма? Ами сменете режима на хранене  .Единствено не съм сигурна в мерните единици -но с надявам че при конвертиране всичко е ОК

# 726
Благодаря Simple Smile

# 727
Какви ензими вземете?Аз наблюдавам, че имам проблем с протеини и въглехидрати.Ако приемам, на следващия ден се чувствам ужасно - тежка, мудна, изморена, онова набъбване на езика, което се коментира в началото на темата, лека мозъчна мъгла...Чета книгата на Изабела Уенц и тя препоръчва бетапепсин при прием на протеини, но аз имам изглежда проблем и с въглехидратите.

# 728
Скоро си поръчах бетаин с пепсин и храносмилателни ензими Enzymedica digest basic от iherb. Точно Изабела Уенц ме нави Simple Smile Още не са пристигнали, за да ги пробвам.
Аз съм на ниско въглехидратна диета, преди това и на мен въглехидратите не ми се отразяваха хич добре, заради ИР.
Ако въглехидрати не ти действат добре, направи изследване за инсулинова резистентност. Често върви заедно с Хашимото.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 22:59 от steli4ka s

# 729
Правих изследвания за ИР в юли, а миналия август обременяване с глюкоза - всичко е наред.Confused

# 730
За съжаление, аз не виждам особен ефект от храносмилателните ензими. Simple Smile От около 2 г. приемам. Вземала съм на всякакви марки - сякаш, най-доволна съм от тези. В първите месеци, след като започнах да ги приемам, като че ли, усещах някакво подобрение в храносмилането, но в последствие този положителен ефект се позагуби. Сега, ако преям с тежка храна, отново ми отнема много време, докато я преработя - със или без ензими.
Но всеки организъм е различен, така че обезателно пробвайте. Само от полза ще ви е. Simple Smile

# 731
Аз съм си взела ENZY MILL и съм доволна.

# 732
За съжаление, аз не виждам особен ефект от храносмилателните ензими. Simple Smile От около 2 г. приемам. Вземала съм на всякакви марки - сякаш, най-доволна съм от тези. В първите месеци, след като започнах да ги приемам, като че ли, усещах някакво подобрение в храносмилането, но в последствие този положителен ефект се позагуби. Сега, ако преям с тежка храна, отново ми отнема много време, докато я преработя - със или без ензими.
Но всеки организъм е различен, така че обезателно пробвайте. Само от полза ще ви е. Simple Smile
И аз ги ползвам тези, но нямам особен ефект, може би също в началото повече действаха, сега понякога комбинирам с мезим

# 733
Момичета, има НОВА тема, прехвърлете се там!

Общи условия

Активация на акаунт