Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 77

• 35 228
  • 733
  •   1
Отговори
# 690
Съвсем лека хипофункция вероятно заради ниски нива на витамини. Няма Хашимото според изследванията. Ако има умора или косопад, е заради ниското желязо. Кортизол добър.

# 691
Вмъквам се с въпрос за феритина от предното мнение. Добър ли е? Че моят е такъв, но с по-високо желязо.

# 692
Вмъквам се с въпрос за феритина от предното мнение. Добър ли е? Че моят е такъв, но с по-високо желязо.
Добър е.

# 693
  • На брега на реката
Момичета, как е най-правилно да се приема Т3 и след колко време да го изследвам /нужно ли е да чакам 45 дни, като за ФТ4/?

Аз го вземам 2х1/4 от 25 мкг. Сутрин на гладно с Еутирокса и следобеда като се прибера от работа, към 17 часа.

# 694
Можеш да го пиеш по всяко време на деня, без съобразяване с хранене и кафе. За твое спокойствие, че резултатите са коректни, можеш след 45 дни да го провериш. Иначе може и след седмица прием да видиш дали дозата е ок. Предвид че се взима кръв от вената, аз лично не бих боцкала само заради фт3.

# 695
  • На брега на реката
Бонго, благодаря!
Ще изчакам, хич не бързам!

Бях чела, че е по-добре дозата която си решил, да я разделиш на възможно повече приеми, но то една четвърт е ню-ню, та няма как да я деля на повече парчета, за да увелича броя  приеми. Надявам се,  два пъти дневно да е добре.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 11:44 от Бубoлина

# 696
При мен дали пия дневната доза наведнъж, или на няколко приема няма значение. Резултатите от изследванията винаги са ми абсолютно идентични. По тоя повод не се затормозявам да помня и да дебна часове за прием. Сутрин взимам цялата доза.

# 697
  • Пазарджик
Мили момичета днес пусках изследвания за щитовидната жлеза и едната от стойностите ми е завишена.
Може ли да ми кажете трябва ли да се притеснявам.

# 698
Pipilota, не са добри резултатите на антителата. Показват започнал автоимунен процес.
Потърси ендокринолог за ехографско изследване и повтори кръвните, за да изключиш лабораторна грешка.

# 699
Няма лабораторна грешка. Сериозна хипофункция е налице + Хашимото. Чак да се притесняваш - не, но скоро трябва да започнеш хормон т4, който доктор няма да ти изпише с тази стойност на тсх.

# 700
  • В сбъднатите си мечти
Здравейте момичета ,моля за съдействието ви за разчитане на резултатите ми .За първи път правя изследвания на щитовидни хормони и витамини .Нямам кой знае какви оплаквания ,освен ниско кръвно и запек . На 53 години съм . Ще посетя ендокринолог за мнение ,тези изследвания  си ги пуснах сама .
Anti -Tg Ab       44.88   IU/ml <4.11
Anti -TPO Ab    95.07   IU/ml  0- 5.61
fT3                        2.88           1.58-3.91
fT4                        0.86            0.70-1.48
TSH                      2.730          0.350 -4.934
vit. D3                   29 ,        желязо -14 ,     ЖСК -53.6 ,     магнезий - 0.89
vit.B 12                 390 ,      феритин -95.29
Холестерола е над норма .ПКК - всичко е в норма  .
Ако може да ми препоръчате ендокринолог в Бургас .
Благодаря предварително Simple Smile

# 701
Сарра, Хашимото с хипофункция и при теб! За ендокринолог не мога да помогна!

# 702
  • Пазарджик
Записах час при ендокринолог, да видим какво ще ми каже и предпише.
Въпреки, че като всички други хормони са в норма..... може и да не ми даде нещо.
А има ли допълнителни изследвания който мога да си пусна?

# 703
Не са ти в норма хормоните. На долна граница в референтните стойности са. Виж първа страница, първи пост. Не казваш какви са ти оплакванията иначе изследвания много можеш да пуснеш.

Ако с това тсх някой ти изпише т4, моля сподели кой е ендокринологът (има бъдеще в него).

# 704
Здравейте момичета ,моля за съдействието ви за разчитане на резултатите ми .За първи път правя изследвания на щитовидни хормони и витамини .Нямам кой знае какви оплаквания ,освен ниско кръвно и запек . На 53 години съм . Ще посетя ендокринолог за мнение ,тези изследвания  си ги пуснах сама .
Anti -Tg Ab       44.88   IU/ml <4.11
Anti -TPO Ab    95.07   IU/ml  0- 5.61
fT3                        2.88           1.58-3.91
fT4                        0.86            0.70-1.48
TSH                      2.730          0.350 -4.934
vit. D3                   29 ,        желязо -14 ,     ЖСК -53.6 ,     магнезий - 0.89
vit.B 12                 390 ,      феритин -95.29
Холестерола е над норма .ПКК - всичко е в норма  .
Ако може да ми препоръчате ендокринолог в Бургас .
Благодаря предварително Simple Smile
изследването е от лаборатория Рамус , а техните методи на изследване са малко странни.... и то на ЩХ и на антителата. Някои лекари ги приемат, някои ги конвертират- ама тогава резултатите са влошават още. Бих ви посъветвала в Бургас да ходите в Бодимед - и преди да ме приемете за тяхно рекламно лице , ще спомена че съм от Бургас и общо взето съм посетила и Тошкина и Лина и Синево... най- близо до резултатите ми в УСБАЛЕ , които се приемат и от моя лекар са тези на Бодимед и Синево( по скъпи са ) .Иначе на първо четене по горе са ви писали  какво ви е, но при тази възраст и особено ако нализате в МП , може и да не е само от ЩЖ .....м/у другото  липидния профил ( хорестероли и триглицериди) при мен влоши ли се , ми е знак че и с ЩЖ не съм ОК. Лекар от Бургас не мога да ви препоръчам( моя колежка е доволна от Мекенян, но аз не съм подила при нея, аз ходя в София) , по скоро бих ви казала да бягате от Рашева

Общи условия

Активация на акаунт