Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 77

• 35 449
  • 733
  •   1
Отговори
# 675
Минавам да споделя за търсещите добър, знаещ и работещ правилно детски ендокринолог за област Плевен. Това е др Станимира Елкина. Работи в болница "Георги Странски". Може да я добавите и на първа страница. Впечатленията са лични.

# 676
Детски ендокринолог може ли да консултира възрастни?

Какви промени в начина си на живот въведохте след проблемите с ЩЖ?Какви са медицинските препоръки, адекватните разбира се?
Аз съм на безглутенови и млечни храни от близо 4години.Не се храня навън или с пакетирани храни и всичко готвя, избягвам рафинирана захар.Ходя три пъти седмично на пилатес реформ.Пия по две кафета тип американски, но с ядково мляко, два-три пъти седмично розов джин с тоник, пуша, лягам си след 22:30ч.

Извинявам се за невежеството си и може би не достатъчно адекватни въпроси, но още се уча.

# 677
И аз имам малка миома.
В групата на Рей Пийт чета, че миомите са от естрогенова доминантност, също и че и хипото е набутано в този процес.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 11:32 от Lemy

# 678
Аз също от години си пия хормона в 3.00ч сутринта. Хем е с достатъчно отстояние от храни, добавки и т.н., хем е съобразено с естествените фази на работа на ЩЖ.

Аз лично освен хранителен режим, взимам и добавки. Константните са Д, магнезий. Периодично пия Б комплекс, пробиотици, омега 3...
Преди време бях пила л-глутамин. Сега пак почнах. Добре е за стомах и черва. Мисля да си взема пак да пия и глутатион за подпомагане на черния дроб.
Пия и храносмилателни ензими. Поръчах и трифала.
Въобще, обръщам много внимание на стомашно-чревния тракт.

# 679
Ако сте чели листовката на л-тироксина, там е обяснено защо да не се пие заедно с кафе. Не че кафето пречи на усвояването му, както си мислим, а защото л-тироксинът засилва сърдечната дейност, което прави и кафето и ако се пият по едно и също време, може някой да получи сърцебиене или аритмия.
И аз пия моя към 3-4 часа сутринта.

Л-тироксин, най-важното е да се взима на празен стомах, за да се усвои. Около 8 часа след вечеря.

# 680
Трик, който научих от Бонго Hug
По принцип, т3 го приемам подезично.
Но при стомашни проблеми, късна вечеря и тн., пъхам и еутирокса под езика.
Така се заобикаля усвояването през стомаха.

# 681
Трик, който научих от Бонго Hug
По принцип, т3 го приемам подезично.
Но при стомашни проблеми, късна вечеря и тн., пъхам и еутирокса под езика.
Така се заобикаля усвояването през стомаха.

И аз така мисля, но не съм сигурна.

Не мога правилно да си задам въпроса за да получа отговор по интернет. Ще пробвам пак след време.
Мисля си, че лекарството се разтваря в слюнката и пак отива да се разгради в стомаха, след като глътнеш слюнката?

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 18:54 от Следа

# 682
Acid_Burn колко голям ти беше възела и колко стана? А защо биопсия, ако е голям не го ли махат направо?

Леми и аз така си помислих заради естроген, но при последните ми полови хич не ми се вижда висок, не че много му разбирам, но на 3-ти ден би трябвало да е висок, а моя е по скоро към долна граница...Абе ще видя след 6м, ще почна турта да пия дано помогне нещо

Бонго ще се опитам да помня за първа страница да сложа лекарката, ако забравя като пусна новата тема подсети ме моля Simple Smile , че паметта ми последно време хич я няма.

# 683
А как чупите хапчетата, че се трошат? На тях е показано натиск с палец на равна повърхност... На л-тироксина хапчето има едно заобляне и този натиск си го чупи по чертичката. Не съм рязала с нож, не съм чупила между пръсти,. Май само веднъж нещо се счупи криво, две години вече чупя Thinking

Миоми имам отпреди третата бременност, Хашимото беше диагностицирано 5години след това... В последните две години спряха да растат, само следим...

# 684
Аз пия Ел тироксин от 25мг, таблетката е като трошичка.Ползвам тънък нож и ми се раздробява, а така и дозирвката не ми се получава.

# 685
Искате да кажете че не пиете хапченана сутрин а през нощат аз мойно го пия сутрин и хич не ми е добре стомаха откак го пия!!

# 686
  • Варна
И аз пия през нощта

# 687
Аз пия Ел тироксин от 25мг, таблетката е като трошичка.Ползвам тънък нож и ми се раздробява, а така и дозирвката не ми се получава.

Аз Еутирокса даже на ръка го чупя, чупи си се точно на процепа на хапчето. Но по аптеките има резачка за хапчета, потърси.

# 688
mibobo, в чужбина съм и не мога да погледна документите, но по спомен моят възел беше с размери 9/6 мм и за шест месеца порасна до 13/9 мм. Доколкото четох - при размери над 1 см се прави биопсия и ако е доброкачествен не се маха, а се следи периодично. Имало значение и дали е "студен" възел, тоест без да отделя хормони или "горещ".

# 689
От днес, как Ви се струват, на 36 съм.

Общи условия

Активация на акаунт