Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 77

• 35 462
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
Буболина има и КЗ има и гликиран хемоглобин, който е доста по висок е от КЗ , може би нещо  е променено за 2мес в храненето, за да излиза такава КЗ.
Инсулина не е съвсем оптимален - ама с диета може да се оправи .
Липсва FT3 , а FT4 е доста нисък...ТАТ също е  висок , но може и да се дължи на някакво неврологично или напр. по сливиците заболяване

# 661
Здравейте, направих контролни  изследвания и ето резултата

Виждат се датите. До 8.05 бях на 50 мгр Еутирокс. След него вдигнах дозата и съм на 62.5 мгр.
Какво правя ?

# 662
Буболина има и КЗ има и гликиран хемоглобин, който е доста по висок е от КЗ , може би нещо  е променено за 2мес в храненето, за да излиза такава КЗ.
Инсулина не е съвсем оптимален - ама с диета може да се оправи .
Липсва FT3 , а FT4 е доста нисък...ТАТ също е  висок , но може и да се дължи на някакво неврологично или напр. по сливиците заболяване
Коригирах в последствие, не бях написала всичко. А ТАТ е за пореден път висок, януари пак беше, диагностицира ме с хашимото докторката, но не ми изписа нищо за хормоните тъй като били прилични. Общо взето най-голямо внимание ми обърна на глюкозата, която пада.
 Аз отидох със симптоматика, че имам умора, качване на кг. , косопад, каза ми, че са от друго симптомите, да търся друга причина. Anguished

# 663
ravi според мен може още малко да си вдигнеш дозата.

Момичета някоя от вас с миомен възел? Такова чудо ми откриха на последния профилактичен, уж е малък, ще следим след 6м какво става, но се шашнах.

# 664
  • На брега на реката
Аз имам 3 миомни възела и ги следя от години, няма проблеми, но аз съв вече в менопауза.
Откриха ми ги преди доста години, когато си имах цикъл.

# 665
Да, аз още съм с цикъл, не е обилен но го има. А при теб като си в менопауза не са ли изчезнали, мислех че като няма какво да ги "храни" и се стопяват?

# 666
  • На брега на реката
Сега вече в МП ги следим на 1 година.
При някои хора се стопяват, при други не.
Хубавото е, че не нарастват и не е нужно да се прави нещо.

Четох, че има много тясна връзка между  проблемна ЩЖ, висок естроген и миомни възли и кисти, но хич ме няма в тази материя и не мога да го обясня.

# 667
  • София

Момичета някоя от вас с миомен възел? Такова чудо ми откриха на последния профилактичен, уж е малък, ще следим след 6м какво става, но се шашнах.

И аз имам, от няколко години. Не нараства, стои около 3 см. Аз имам ужасен МЦ, но от година и нещо вземем прогестерон и малко оправих нещата. Все още не съм в менопауза, сигурно съм перимено. Миналата година докотър ми каза, че нямало да вляза скоро,- каквото и да значи това. Наесен пак съм на профилактичен, ще видим как е.

# 668
  • София

аз имам два броя, толкова останаха след като родих вторият път. Следя ги всяка година, за момента нямам проблеми с тях , стоят си с едни и същи размери вече 11 години. Имам и мастопатия на едната гърда и нея я следя, но на 8 месеца.

# 669
Бях писала и публикувала снимки преди страница на добавки, които взимам от два месеца и споделих, че симптомите на хипо доста ми се засилиха, включително първия месец цикъла ми закъсня седем дни, с втория изобщо не дойде.Спрях добавките и ваша помощ се престраших да започна L- тироксин 12,5 мг, взимах го три пъти.На четвъртата вечер се ядосах, че отново ми се раздроби на трохи и взех 25мг.На следващия ден цикъла ми дойде, а още на първия ден от хормона се почувствах по-добре.

ПП: На 46г съм, но цикъла ми е бил винаги точен.

# 670
Благодаря момичета за споделеното. Ще се следя и аз, дано не расте и да не се появяват нови. Иначе питах лекарката от какво се появяват, тя каза, че не е много ясно все още каква е причината.

gyga радвам се, че се чувстваш добре, дано и другите ти симптоми се потушат. Иначе пишеш вечер, кога вечер го вземаш? Той се взема сутрин на гладно.

# 671
Нали трябва да има един час разлика между хормона и кафе/ храна, а сутрин нямам време за това отстояние.Приготявам си хапчето вечерта, включвам алармата за 5ч и пия хормона.В 6ч ставам и пия кафето.Joy

# 672
И аз така пия от години, само че в 4ч...но това не е вечер, а си е сутрин Wink , но да разбрах те, приготвила си хапчето вечерта Simple Smile

# 673
Аз си пия хапчето в 3 през нощта. Хем така и така ставам за тоалетна, хем сутрин имам време за закуска и кафе.

mibobo, и аз имам възел, който за шест месеца порасна доста и чакам за биопсия. Вчера са обадиха, че я пренасочват за друга дата, защото доцентът щял да ходи на някакъв конгрес в Гърция.

# 674
Ако сте чели листовката на л-тироксина, там е обяснено защо да не се пие заедно с кафе. Не че кафето пречи на усвояването му, както си мислим, а защото л-тироксинът засилва сърдечната дейност, което прави и кафето и ако се пият по едно и също време, може някой да получи сърцебиене или аритмия.
И аз пия моя към 3-4 часа сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт