Завишен хормон при бременност

• 558
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, бременна съм в 6г.с, но плода ми върви малко по-малък, имам и леко зацапване и съм на терапия. За всеки случай ми пуснаха и хормоните, някой може ли да ги разчете?

# 1
Тсх в първия триместър трябва да е под 2. Антителата също са завишени. Най вероятно ще ми изпишат терапия. Но задължително трябва да ги погледне ендокринолог. Имайте предвид че АГ не винаги са много наясно с тези неща.. търсете специалист в областта.

# 2
Тсх в първия триместър трябва да е под 2. Антителата също са завишени. Най вероятно ще ми изпишат терапия. Но задължително трябва да ги погледне ендокринолог. Имайте предвид че АГ не винаги са много наясно с тези неща.. търсете специалист в областта.
Благодаря за отговоря, и гинеколога каза, че ако не са ок ще ме изпрати на ендокринолог, притесних се тези резултати дали са опасни, струват ми се доста завишени а съм бременна и още повече се притесних..

# 3
TSH при бременност трябва да е под 2. Ендокринологът ще изпише хормон. Оптималната стойност на fT4 е в горната 1/3 на диапазона. Бебето черпи хормон от теб, а твоят изглежда добре.
Антителата надвишават нормата, налице е автоимунен процес. Има тема за Хашимото във форума, може да ти е полезна. Не се шашкай, няма нищо страшно, но ще трябва проследяване.

# 4
TSH при бременност трябва да е под 2. Ендокринологът ще изпише хормон. Оптималната стойност на fT4 е в горната 1/3 на диапазона. Бебето черпи хормон от теб, а твоят изглежда добре.
Антителата надвишават нормата, налице е автоимунен процес. Има тема за Хашимото във форума, може да ти е полезна. Не се шашкай, няма нищо страшно, но ще трябва проследяване.
Благодаря за коментара, ще потърся добър ендокринолог.

# 5
Поискай да ти направят ехография, за да се установи дали има изменения по жлезата. Не е по каса, ще си я платиш и не всеки ендокринолог има ехограф, затова уточни предварително.
По резултатите изглежда, че жлезата ти работи добре. Имаш ли някакви симптоми?

# 6
Поискай да ти направят ехография, за да се установи дали има изменения по жлезата. Не е по каса, ще си я платиш и не всеки ендокринолог има ехограф, затова уточни предварително.
По резултатите изглежда, че жлезата ти работи добре. Имаш ли някакви симптоми?
Никакви симптоми нямам, чувствам се добре

# 7
Аз бях в подобна ситуация с първата бременност. Сходно ми беше тсх, изписаха ми хормон в минимална доза докато родя. Нищо страшно няма, но трябва да се вземат мерки.

Общи условия

Активация на акаунт