За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 11

• 21 605
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
С финала на 11 серия загубих интерес към Тазза и за пръв път откакто загледах корейски сериали оставям нещо недовършено. Дори Наследниците, който не харесах заради главната завърших, но Тазза не мога. Поне засега го оставям така. И започнах Джакпот. Каква изненада в първите серии. От сериал за хазарт в наши дни се прехвърлих на сериал, който започна с чосонски хазарт. И в двете епохи имаше по една жена продадена от комарджия - в съвременността от брат, в Чосон от съпруг.
И понеже не схванах нещо, моля някой който е гледал Джакпот да подскаже. От видяното до 2 серия излиза, че бебето е дете на комарджията, но в анонса на сериала пише принц отгледан като селянин. Иначе по дати и години дадоха, че бебето е родено в 6и месец и си беше напълно здраво, което като хора от 21в. знаем, че е невъзможно. И все пак това дете на краля ли е или на комарджията. Също не разбрах тези, които бяха изпратени да убият бебето хора на краля ли бяха. Ако са негови излиза, че е на комарджията, но преди майката да го извади от двореца, за да го спаси кралят се държеше така сякаш е негово или смята да го наложи като негово. И също не разбрах този, който плати на жената на комарджията да се доближи до краля и да го подлуди какво точно цели с това. Ако бебето не е на краля смята да го докопа и обучи за някакви свои цели и да го направи принц, може би, но ако е дете на краля за какво му е бебето. Нещо не е наред с главата. Уби своя си човек, а после се държеше сякаш страда, че и се накани да не забравя и да не прости. На кого? На себе си. Предполагам, че той ще е антагониста на сериала. Тези 2 серии ми образуваха толкова много питанки, но сред тях най-важната. Сюжетът сигурно е измислен в по-голямата си част, но героите реални исторически лица ли са - кралят, този който му тикна пред очите жената на комарджията, бебето със спорния произход, майка му и принцът, изигран от Джин Гу, чиято майка предполагам е официалната кралица в сериала?

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 16:19 от Рори72

# 646
  • вятърничава
Рори72, влязла си в серия с този хазард Joy За твое успокоение да отбележа,че и аз се пробвах преди време с
Тазза и не можах да го догледам.Въпреки актьорите.
Гледах тазседмичните 2 епизода на Serendipity's.Представят ни историята сякъш белят лук, люспа по люспа. Дано да не я докарват до сълзи и големи драми.За сега е приятен и забавен, второстепенните също със своите си истории. Ох,тези техни първи любови, несподелени любови, 10 години таят чувства и чакат. Абе,ей хора, животът не чака! Wink

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 17:05 от bb6

# 647
# 648
Рори, ти искаш още в началото да разбереш всичко. Спокойно, ще ти се изяснят нещата в течение на сериала.

Сюжета е измислица, но част от героите са реални исторически фигури и някои събития наистина са се случили.

Йо Джин Гу е бъдещия крал Йонгджо, който е познат и с това, че под натиска на политическите фракции е екзекутирал едниствения си син, принц Садо.
Хьон У е по-големия му брат крал Гьонгчонг, който управлява преди него, но умира млад.
Че Мин Су е техния баща крал Сукчонг.
Чон Куанг Рьол като "сивия кардинал" И Ин Джа също е реална личност.

Героят на Чанг Гън Сок - Де Гил е измислен.

# 649
Сериалът ми харесва, но уви по всичко личи, че темата с хазарта ще присъства и тук. И двамата братя по майка са се метнали на първия й съпруг без значение, че единият със сигурност за другия не знам не е/са негово дете.
За пръв път се запознах с актьора Чанг Гън Сок. Понеже рускините много емоционално обсъждат всяка серия понякога хвърлям по едно око и се натъкнах на нещо като разпъване на кръст на този актьор. Някои го превъзнасят до статута на най-добрия актьор завинаги, а други го обявяват за лишен от талант мъж с бебешко лице. Засега не мога да го оценя лично като актьор, защото до тук го гледах само в половин серия, ама наистина е с бебешко лице. Чак изглежда по-малък от Йогито, който в реала е с 10г. по-малък от него.
И така, каква е причината заради Гън Сок рускините виртуално да се хванат за косите?

# 650
В Джакпот бебето си е на краля, но тъй като имаше слухове, че не е, то на практика беше обречено, ако не се махне от двореца. Дори самият крал искаше да го убие, заради мълвата.

А този лошият - великият комбинатор, всъщност до края се правеше на голяма работа, но всичките му планове бяха леко тъпи. Единствената му цел беше да има крал марионетка, реално му беше все едно дали ще е този син на краля или някой друг.

# 651
pppqqq, благодаря! Все пак трябваше бебето да е поне седмаче, че без кувьоз родено само след шест месеца е напълно лишено от реализъм оживяването му и то далеч от майка си, без да е редовно хранено и в екшън обстановка с нараняване, изхвърляне от скала и разнасяно от комарджията къде ли не.
Очертава се броманс между братята, които не знаят че са братя. Обаче двамата стоят много добре един до друг и още при първата им среща се усеща страхотна химия между актьорите.
Не знам с девойката дали някой от тях ще има романс, може би ще има триъгълник, но ми се струва, че бромансът в сериала ще е по-интересен. Като се замисля много сериали от 2016г. са с много хубав броманс в историята. Не знам защо, но актрисата тук е някак незабелижима, докато с Рейн беше много впечатляваща.

# 652
Наистина е незабележима главната, имам чувството, че сценаристите въобще не са били наясно какво искат да постигнат с този образ. Просто беше там за известно време.

# 653
  • София
Понеже ще съм непредвидена почивка  целия август, мисля, че най-после ще имам шанс да си наваксвам със сериалите. За момента разквасвам очи с китайски плувци:

https://vm.tiktok.com/ZGe7ytWkM/

Не знам ще тръгне ли без регистрация, но дано.

# 654
  • пак на Рив Гош
Елза, при мен не тръгва.
Дано непредвидената ти почивка да не е резултат от здравословни проблеми.

Аз изпратих фамилията на село и сега имам една седмица само за мен, за сериали (е, и за работа), преди да се присъединя към тях .
Снощи уж се захванах да понаваксам с излезлите серии на Good Partner (2024) и наваксвах до 1ч сутринта.

Гледах тазседмичните 2 епизода на Serendipity's.Представят ни историята сякъш белят лук, люспа по люспа. Дано да не я докарват до сълзи и големи драми.За сега е приятен и забавен, второстепенните също със своите си истории. Ох,тези техни първи любови, несподелени любови, 10 години таят чувства и чакат. Абе,ей хора, животът не чака! Wink
Важното е, че видричката се усмихва все повече с всеки епизод Joy. Много лъчезарна усмивка има това момче! И са хубава двойка с Ким Со Хьон.

# 655
Харесва ми сериала - Джакпот, но колкото повече напредва толкова повече ми напомня на други сериали. Имаше сцена между героя на Йогито и девойката, която напомня негова сцена с КимЮ от Слънцето и луната. Даже и дрехите й ми се струват като цветове същите като на КимЮ в подобната сцена. Мун Шик пък изгра роля много подобна на ролята му в Илджиме, а героят на Гън Сок е като лоша имитация на Йонг в периода му преди да си спомни, че е Гийом, че и с прическата си напомня на визията на Илджиме. А името, което баща му му даде е името, което Се Дол искаше да даде на малкото Илджиме и името, което бяха дали на осиновеното дете на двете майки на Илджиме. После героят на Мун Шик отново умря спасявайки с цената на живота си детето, което отгледа без да е негово, а в края на серията се появи учителят по бойно изкуство на Илджиме със същата визия и по всичко личи че ще прави същото - ще учи момчето да се бие. А съм изгледала до тук само 5 серии.
В Джакпот за мен най-впечатляващи и като герои, и като актьорска игра до тук са кралят и героят на Йогито. Героят на Гън Сок не можа да ме докосне, освен в общите сцени с героя на Йогито. Лицето му е красиво, но нещо не ми достига, за да почувствам героя му и да започна да се вълнувам за него и да го харесвам при положение, че е най-главния герой сред главните. Да не кажа, че на моменти дори ме дразни. Нещо липсва, но не знам какво. И главната се носи през сериала като сянка, така че и нея не мога да я почувствам като главна.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 23:21 от Рори72

# 656
  • вятърничава
Serendipity's
Важното е, че видричката се усмихва все повече с всеки епизод Joy. Много лъчезарна усмивка има това момче! И са хубава двойка с Ким Со Хьон.
О, даааа! В този сериал видричката 🦦 го играе по-зрял и по-сериозен от предишната му японска забежка. Харесва ми, малко говори, но с малко думи казва каквото трябва точно на място. Усилвам звука, когато говори той и намалям, когато говори Ким Со Хьон, че тя не млъква и все му се кара. Какво да се прави - роля. Иде ми да и шляпна една. Как ще му се кара на това умно, високо, красиво, успешно, стилно и търпеливо момче. Дано по-скоро преминем във фазата, където са двойка. Харесвам и третото колело Flushed и приятелката с учителя, който отговаря като войник. И чичото/вуйчо също. В следващия епизод се появява майката на главния, тежката артилерия идва, искам да видя ква майка го е родила това съвършенство! 2в1,как беше абревиатурата Joy

Рори, кой е Йогито?

# 657
На Джин Гу за по-лесно му викам Йогито.

# 658
  • вятърничава
Чанг Гън Сок си е доста популярен, а съдейки по темата му в Спирита си мисля, че има и тук доста почитателки.

# 659
В 6а серия героят му попадна в съвсем нова и много тежка ситуация. Ето тук вече започнаха да ми харесват и героят, и актьорът.

Общи условия

Активация на акаунт