За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 11

• 21 544
  • 727
  •   1
Отговори
# 720
Навиците си казват думата, дори при отпуск пак спя не дълго, сигурно още не съм привикнала Stuck Out Tongue Winking Eye
За няколкото часа от както сме тук, Хонг Конг ми харесва, същински мегаполис, така ги обичам точно град като за мен! . Шум, тълпи ,различни интересни гледки,  много нюанси  и контрасти от много бедни, до ултра богати. А храната- чудя се кое по-напред да опитваме. Колоритен, многоцветен и с всевъзможни миризми, които се носят отвсякъде. Определено ще се върна с някой друг килограм отгоре, не че съм фиданка Joy
Първо обиколихме да видим места свързани със страстта на ММ

това ми напомни ,че все пак са бивша британска колония ,къде без Марк  и Спенсър Laughing
и позяпахме малко на такива интересни места
е и хапнахме ,разбира се Yum

нудъли и някакви сладкишчета опитахме

печени патици да искаш
е това няма да обяснявам какво е Stuck Out Tongue Closed EyesWink
Случи ни се и нещо неочаквано, но за него друг път.

Следва продължение..... Sunglasses

п.п А да и  не ми се смейте за качеството на някои снимки, с две леви ръце съм LaughingInnocent

# 721
Danifin в къщи имам тази книга - The World's Best Street Food
От нея съм яла едно нещо, което беше добро и ми стана много интересно какво препоръчват за  Хонг Конг .
Има две категории - за солени и сладки ястия, но за ХК споменават само за Омлет със стриди.
Уточняват, че е най-добре да се опита на  нощните пазари и препоръчват ресторанта -Four seasons rot rice.
Ако се чудите какво да хапнете....😀

# 722
  • пак на Рив Гош
Дани, много интересно! Дано все така да трупате положителни впечатления и емоции. Само в Хонг Конг ли ще останете, или предвиждате да посетите и други места?
Предполагам вкусът на храната на място е доста различен от този на китайските ресторанти по нашите ширини?

Вече сме на 49та страница, а тъй като аз утре в ранни зори заминавам в отпуска, довечера ще пусна новата тема.

# 723
  • вятърничава
В едно предаване Adam Liaw представяше ресторантите Хонг Конг. Спомням си улица с много открити ресторанти,един до друг, плътно наредени маси по тротоара.Не се разбираше свършват едините и къде започват другите.Нощно време се затваря за автомобили и маси се слагат и по улицата и така цяла нощ.Ресторантите бяха с различни национални кухни.
Serendipity's Embrace  епизоди 5 и 6
Скрит текст:
епизод 5 - гаджета,гаджета!!! Kissing Face
епизод 6 - съмнително ми беше това бързо за корейските стандарти гаджосване и естествено мама се появи и вървим към драма.Оф, тез ненагледни и безценни корейски синчета, на мама златото. Не ги дават на никоя мома и тъй синовете линеят 10г по ученическата си първа любов.
Роца,On a Starry Night  японски сериал, пореден с главен герой загубил слуха си.
Скрит текст:
Резюме: 35-годишната акушеро-гинеколожка Юкимия Сузу работи в болница в спокоен морски град. Въпреки че помага за идването на нов живот в света, тя е емоционално изтощена. Един ден тя отива на къмпинг сама. Пие алкохол и гледа към блестящите звезди в небето. Пред нея се появява млад красив мъж ( Такуми Китамура ). Не казва кой е, но мълчаливо я снима. След това се целуват. На следващата сутрин, когато Сузу Юкимия се събужда, той използва жестомимичен език,за да и "каже" нещо и след това си тръгва. Няколко дни по-късно те се срещат отново.
Нуна романс, имат 10г разлика, на него много му отива тази роля, приятна двойка са и в първите 2 епизода е весело....и тъжно.И Дийн Фуджиока бонус.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 22:57 от bb6

# 724
  • София
Danifin, усещам, че ще откриваме новата тема с твои снимки! Слагай още като можеш!
Аз препоръчвам да не се качваш на кантара като се върнеш. При мен за една седмица в Китай показа 4 кг нагоре, а вървях по 30 км на ден средно. Представям си ако не бях хабила калории в ходене…

Роца, Дани ще каже как е храната в ХК, аз мога да кажа, че в Пекин приличаше много на нашата си (некитайска), а типичната тамошна тяхна приличаше на китайската в първите ресторанти в БГ едно време. И няма нищо общо с храната във френските азиатски ресторанти от типа all-you-can-eat.
В БГ храната едно време беше повече от района на Съчуан. А пък местните в Китай твърдят, че от всичките им кухни пекинската е най-безвкусна.

Аз стигнах 15 еп на The Double, все още ми е интересен и ме държи, въпреки че не е точно това, което очаквах. Мислех, че ще е от тежките драми, за момента е по-скоро интриги и младежи, които се борят с разглезени богаташчета. Романтика няма, бойни сцени няма - само планове да прецакат някой и осуетяването им, но пък поне това е интересно.

# 725
Мислех и аз да гледам The Double, след като прочетох добри отзиви, обаче в официалния канал в Ю туб са качили само донякъде епизодите с английски субтитри и май не се канят да качват повече.
А от там по принцип ми е най-лесно.

И на мен снимките са ми интересни!  Едва ли скоро ще се наканя да отида на такова екзотично пътуване, въпреки че изпитвам любопитство към тази част от света.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 21:17 от pppqqq

# 726
  • България
И аз се надявам на още снимки и разкази. Grinning
..............................
Бързо изгледах втори сезон на Joy of Life Season 2 (2024).
Десет епизода нормално и после ми омръзна.
Провалили са хубавата идея, то едно говорене, едни схеми, борба срещи корупцията.
Имах чувството, че излъчват от нашия парламент.
Сега малко фентъзи книга и се моля да имам нещо корейско на харда.

# 727
  • пак на Рив Гош
Моарейн, направо уби всичко детско в мен! Аз съм още на половината на първия сезон на Joy of Life. Кажи поне, има ли малко романс във втория сезон (че досега в първия няма нищо кой знае какво) Grinning

bb6, благодаря за препоръката Hug! Ще погледна дали японската нуна я има по моите платформи.
За Serendipity's Embrace
Скрит текст:
Как няма Мама да се появи да им скапе гаджелъка на нашите хора? Какво е туй момЕ дето хич не е от сой, а се опитва да примъкне Ненагледното, за което Мама има големи надежди Joy
Очаквам сега поне два епизода страдания и терзания. Видричката сигурно няма да се усмихва толкова, жалко!

И няма нищо общо с храната във френските азиатски ресторанти от типа all-you-can-eat.
О, това е ясно, то в тези ресторанти не се ходи за автентична кухня Wink .
Но е интересно това, което споделяш за китайската храна в нашите ресторанти и на място.
Аз намирам голяма разлика между индийските ресторанти във Франция и тези в Англия. Английските се доближават доста повече до "истинската" индийска кухня.

Може да се местим!

Общи условия

Активация на акаунт