За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 11

• 21 552
  • 727
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Аз изгледах Being a Hero, като цяло ми хареса. Държеше ме на нокти повечето време, нямаше момент, в който да ми стане скучно. Имах проблеми до края да разбера кой към коя групировка наркодилъри е, но го отдавам на факта, че едно те си въртяха интриги постоянно, едно бяха прекалено много хора и ми беше трудно да ги запомня.

Като слаби страни мога да отбележа, че постоянно някой не беше уведомен за операциите на полицията и от това се проваляха (за целите на сценария, но беше прекалено наивно и дразнещо). Освен това всички главни си ползваха едни и също коли (продуктовото позициониране на Хюндай беше брутално), с едни и същи номера, но винаги, когато следяха някой и причакваха с часове НИКОЙ не ги забелязваше. Също никой не забелязваше, че го следи кола на 10 метра зад него, на празен и прав път. Постоянно пращаха млади полицаи сами на най-опасните места. Те пък си правеха каквото искат, но друго наказание освен да напишат “есе с размисли за грешките си” нямаха. Цивилните също се замесваха в разследванията и операциите. Изобщо - пълна анархия в тая полиция.
Последният епизод, ако беше само той, щеше да означава много смотан край на сериала, но имаше и специален епизод след него, с нов край. Четох, че китайците вдигнали шум за края, та затова пуснали и специалния епизод. Откъм развитие на героите беше малко накъсано - някои изведнъж се променяха (така се усещаше) - имаше един момент, в който се чудех дали не съм прескочила епизод, защото ми стана нелогично. На няколко пъти такава промяна я обясняваха чак след действията като даваха ретроспекция или мисли/ разговори извън камера. И другото е, че основни сюжетни линии, които се развиваха в сума епизоди, накрая се решаваха за минути и то без особено внимание върху тях.

Ако не се задълбавам в това сериалът ми беше интересен, имаше моменти, в които да ме изненадат, имаше такива, в които бях в напрежение какво ще стане.

Сега мога да си довърша и Joy of Life, че ме чака втори сезон

# 706
Върнах се да гледам Pasta с Ли Сон  Гюн. Доколкото си спомням, това е първият ми сериал, който навремето бях гледала по българската телевизия. Оттогава съм си мислила понякога за чувстата, които ми породи този сериал. Гледайки го сега ми е много трудно, заради съдбата, сполетяла Ли Сон Гюн. Направо ме хваща за гърлото. Наистина е невъзможно при толкова информация в наши дни да отделим живота на актьорите от филмографията им. Отделно колко много харесвам Гонг Хе Джин. Хубава  и прохладна вечер!

# 707
  • България
Sad Аз да се оплача - взех си проектор, за да мога да гледам на голям екран докато си лежа… и трябва да кажа, че всичкото китайски актьори, за които мислех, че са с перфектна кожа или поне с перфектен грим… просто не трябва да се гледат на 3 метра екран от 2 метра разстояние. Моарейн, с тебе последно говорихме за това - като ги гледам толкова отблизо актьорите - кожата им е като на останалите хора, които мернах в Пекин.
Какви са тия проектори?

Изгледах 9 епизод от Joy of Life Season 2 (2024).

Сериалът е все така добър, но започна да ми омръзва, не обичам дълги истории.
Актьорите са перфектни.
Сигурно ще го изгледам, но днес повече ще чета книга.

# 708
  • София
Какви са тия проектори?

Изгледах 9 епизод от Joy of Life Season 2 (2024).

Сериалът е все така добър, но започна да ми омръзва, не обичам дълги истории.
Актьорите са перфектни.
Сигурно ще го изгледам, но днес повече ще чета книга.

Леле, аз още не мога да стигна 9 епизод на първи сезон. И ми върви бавно не за друго, а защото се сещам, че общо с втори сезон е толкова много епизоди…

Моят проектор специално е настолен с възможност за въртене на 180 градуса и андроид (като смарт тв ми е), хдми и юсб вход за флашка/комп. За 85 лв от алиекспрес и сега си лежа, той стои на нощното шкафче насочен към тавана и гледам сериали на екран от над 3м по диагонала. Много е удобен за кьорави като мен - сега вече си виждам субтитрите. А и в момента както не мога да седя след операция, ми е перфектен докато пазя леглото няколко седмици.

# 709
  • пак на Рив Гош
Дани, пребиваването ти на летището с работа ли беше свързано, или с удоволствие? Ако е второто - приятна почивка!

pppqqq, все забравям да ти кажа, че ме шашваш с познанията ти за романите за мис Марпъл във връзка със сериала, който гледаш. Аз, признавам, съм повече фен на романите за Еркюл Поаро, ама изобщо няма да мога да кажа "това е еди кой си случай" (е, изключвам най-известните, като "Убийството в Ориент експрес", "Смърт край Нил" и подобни).

Елза, честита ти придобивка, със здраве да си гледаш хубавите младежи в голям формат!

Аз съм някъде към 15-16ти епизод на Joy of Life, напредвам бавно, но уверено. Първият сезон (от 6 епизода) на Arthdal Chronicles - изгледан. Продължавам със следващите 6.

Тази вечер Амазон ми предложи да си купя книга на една френска авторка (не писателка, преподавателка по литература), със заглавие "К-драмата - И Корея създаде фаталния мъж". Grinning

# 710
Роце, моето пътуване е отпускарско. Макар че, да си призная да си шеф има и странични ефекти Laughing, дори през време на отпуската пак си на работа Joy  След дълъг полет все пак стигнах до Азия, е не е Япония или Ю Корея, но и до там ще стигна, някога SmirkSatisfied Донесох от острова с мен дъждовното време и тук Laughing но  тук е жега и с висока влажност 80% . Пия си кафето, нищо че е 13 часа и хуквам да обикалям и да зяпям и най-вече да опитам тукашната храна Yum  Добре ,че има надписи на английски, че нещо китайския ми куца JoyStuck Out Tongue Winking Eye

П.п . Моят проектор е такъв, малко старичък вече, но върши чудесна работа. Съвсем тихо жужи, даже не се чува.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 08:55 от Danifin1

# 711
ElzaFB, тоя проектор издава ли шум? аз от много време все се каня да си купувам, и всеки път се спирам, защото като чуя че шумят/бръмчат и ми става зле ...

# 712
  • София
Danifin, къде по китайско си? (благородно завиждам докато си правя маршрута за следващото ми ходене там). Приятно изкарване и почивка! Колко добре те разбирам за работата по време на отпуск - като тръгнах за Китай пролетта се радвах, че всичко там е блокирано, та и да искам няма да мога да работя… ама не ми се получи, преглеждах св-та и задачи на кандидати.

okko, шуми и то доста. Не е неприятен шум, защото е като вентилатор на лаптоп, не бръмчи, но като ми е точно до главата си го чувам. Това му е единственият минус.

Роца, благодаря! Като си говорим за хубави младежи - снощи изгледах първи епизод на The Double. Wang Xing Yue определено влиза на челните места в списъка ми на хубави младежи, които може да са ми синове 😁.

И да отбележа - в xianxia и wuxia-те се справят по-добре с грима и не ми се набиват толкова пъпки и пори в очите.

# 713
Роца, аз препрочетох доста романи на Кристи през последните години, включително тази. Затова и ги помня добре Simple Smile
За мис Марпъл ги прочетох една след друга - мисля миналата година. Отчасти и защото дадоха сериала на ВВС по няколко телевизии. Някои от сериите ми харесват, но някои са ужасни - не просто лоши екранизации, а се чудя кой болен мозък е префасонирал сюжетите така. Исках да се уверя, че оригиналните сюжети не са такива (и наистина не са).

А този месец реших да прочета за първи път четирите книги за инспектор Батъл (всъщност са пет, но едната е книга за Еркюл Поаро и я четох преди около половин година). Общо взето не са лоши, но той не е толкова запомнящ се като мис Марпъл и Поаро.

# 714
  • пак на Рив Гош
Дани, приятно изкарване и повече впечатления и хубава храна, отколкото работа! (и пускай по някоя снимка, ако имаш възможност и желание, поне на мен ще ми е интересно).

Елза, The Double ми излиза редовно сред новите предложения във Вики Ракутен. Бучнала съм си го за гледане, но първо да приключа с Joy of Life. Тия дни както си мислех, че ще имам време да сериали, се оказа, че работата ме не мисли така Joy.

pppqqq, май съм попадала на някой от сериалите за мис Марпъл по тукашните телевизии преди години, но никога не съм го гледала задълбочено. Виж, тези за Еркюл Поаро, съм ги гледала.

В крайна сметка, се изкуших и си поръчах книгата за корейските драми, за която писах снощи. Ще си имам четиво за отпуската Joy

# 715
  • вятърничава
Danifin, наслади се на почивката си и чакаме снимки и дълги разкази!
И завиждаме Flushed

# 716
  • София

Елза, The Double ми излиза редовно сред новите предложения във Вики Ракутен. Бучнала съм си го за гледане, но първо да приключа с Joy of Life. Тия дни както си мислех, че ще имам време да сериали, се оказа, че работата ме не мисли така Joy.

В крайна сметка, се изкуших и си поръчах книгата за корейските драми, за която писах снощи. Ще си имам четиво за отпуската Joy

На мен ми беше в списъка и снощи незнайно как ми тръгна автоматично - съдба. Изгледах вече 4 епизода, започвам 5-ти, главната тема ми е любима - отмъщение, от хубаво планираните. Появиха се още в началото гадната мащеха и подопечните ѝ - никога не съм можела да понасям такива образи, които само кроят интриги и се възползват от положението си, но главната е умна и усещам, че ще натрива носове. Мъжката част от актьорския състав е истинска наслада за очите. Confused В нетфликс е сложен за 16+…

Ти ще четеш книга за к-драмите, аз пък си намерих сериал, който разказва за с-индустрията: We Are All Alone, та и той чака сега.

# 717
Догледах Мис Ма - за съжаление финалът беше глупав. И като цяло - когато описваха отделните случаи и се придържаха към сюжетите на Агата Кристи се получаваше добре, но когато сценаристите са се мъчили да добавят нещо от себе си, беше озадачаващо и съшито с бели конци.
За историята с писателката-двойничка имам чувството, че са я измисляли докато се снима сериала, без предварителен план. До края въобще не беше ясно как точно са се свързали, какви са отношенията им и целите на главната и на писателката.
Скрит текст:
Ок - главната има нужда от прикритие, но тогава защо многократно подканяше писателката да пише? След като й е все едно - защо? Дори по едно време й диктуваше?!
А писателката иска пари? Но тя получаваше пари вече и сигурно щеше да вземе още. Не е ли по-правилно и лесно за нея да продължи да ги взима от човекът, който й е дал вече и не й отказва, отколкото да си търси белята? Освен това, искаше да се докаже като писателка - или не? От действията й накрая изглежда че не, въпреки че уж това беше важно за нея. И що за малоумно разсъждение беше, че ако може да разреши един случай, значи има талант? Писателите на криминални романи не са детективи, това няма нищо общо с таланта им на писатели.

А за края -
Скрит текст:
за прокурорката и съпругът беше ясно доста отрано, че са от лошите. И беше логично момичето да не е живо, иначе щеше да е странно, че не е потърсило майка си. Но откъде измислиха тази тайна организация? И даже тази история остана недовършена - така ли са мислили да остане, или са искали втори сезон?
И що за тъпа смърт беше тази на детектива - значи кола тръгва да те гази, ти се спасяваш на косъм, но след това лежиш на шосето, за да си говориш с детето, което току що си спасил, вместо да го дръпнеш на безопасно разстояние? Разбирам, че се е задъхал и шокирал, но това е мъж на 40 години, не на 80, при това вероятно трениран, би трябвало да е свикнал с физическа активност и опасности.

# 718
Героите са уморени, разказа днес за някои, за други утре Wink

Само загатвам , обяснението по-късно

# 719
Сигурна съм, че Нефритеният император в Аранг и магистрата е специално измислен герой за да бъде изигран от  Сънито. С тази дълга коса само на 18г. изглежда зашеметяващо.
При него и Парк Гън Тае има страхотно преливане между дете и възрастен, макар че двамата имат само 3г. разлика. И чисто физически, и като излъчване и поведение Сънито е 1:1 с детската версия на героя си. Обаче при двете версии на Тон Су не е точно така. На външен вид са докарали с прическата добра прилика между Йогито и Джи, но детската версия на героя беше по-харизматична и многопластова. Дотук възрастният Тон Су е някак инфантилен със силно изразено самочувствие, което е някак въздушно на фона на Йо Уон. Харесвам Джи без да ми е любимец, но в тези първи серии с него в ролята на Тон Су нещо ми липсва. Не знам какво точно, но докато детските версии на момчетата ми бяха равностойни, то при порасналите герои Йо Уон приковава цялото ми внимание.
Нам Джи Хюн беше за кратко на екран, но създаде усещане за героинята си. Възрастната версия никак не мога да я възприема. Според сюжета би трябвало да е обект на желание и за двамата главни плюс това, че е женена за принца, но никак не мога да си я представя в романтични сцени.

Общи условия

Активация на акаунт