За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 11

• 21 560
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
  • София
pppqqq, Агата Кристи ми е един от любимите автори и много страдам от лоши адаптации. Като те чета, ше си сложа Мис Ма в списъка.

# 691
Започвам Войнът Пек Тонг Су и разглеждам актьорския състав. Участват актьорите изиграли възрастният крал и злодеят от Джакпот плюс 14 годишното Йоги, а епохата е по времето когато на власт е крал Йонджо и сред действащите лица е принц Садо. Този сериал е 5г. преди Джакпот. Страшно съм любопитна и нямам търпение да открия докато гледам сериала тези тримата, играли в Джакпот кои исторически личности играят във Войнът Пек Тонг Су. Би било много интересно актьорът изиграл злодея в другия сериал тук да е някакъв положителен герой. Предполагам няма шан актьорът изиграл възрастният крал в Джакпот тук да играе крал Йонджо.

# 692
  • вятърничава
Рори72, твоят вече любимец Гън Сок вчера имал рожден ден.
Приключих с Red Swan.10 епизода не се появи ни червен лебед, нито даже бял 🦢 или черен.
Роца, навита съм за "дейт", ако той е навит да се среща с майка си или леля си Disappointed Relieved

# 693
А в темата споменавате ли рожденниците с клипчета и снимки, например?
Съвсем скоро, след няколко дни още мои любимци имат рожден ден.

# 694
привет привет!!
започнах "Паста" (2010)
ей познайте какво си помислих хиляди пъти, а съм още на 4ти епизод ... ммм днес ще трябва да правя спагети

# 695
Паста беше един от първите корейски сериали излъчени по БНТ преди доста години. Хубав сериал с чудесен каст.

Рори, двамата възрастни актьори играят съвсем противоположни роли във Воинът. Чон Куанг Рьол е най-добрият майстор на меча в Чосон, а Че Мин Су е водач на група наемни убийци. Първият е ментор на Пек Тонг Су, а вторият на неговия приятел/враг Йо Уон.
Тук ще видиш и другия образ на принц Садо.

# 696
  • пак на Рив Гош
Рори, рождените дни ги споменаваме мимоходом, ако се сетим. Като цяло не ги следим отблизо.
П.П. Забравих да ти благодаря за информацията за Bad Memory Eraser. Може да тлго погледна по-нататък.

ей познайте какво си помислих хиляди пъти, а съм още на 4ти епизод ... ммм днес ще трябва да правя спагети
Колко познато! Колко готвене са видели вкъщи покрай тези сериали Joy

ако той е навит да се среща с майка си или леля си Disappointed Relieved
Ай ся! Никакви майки и лели! Нуни сме! Joy Joy Joy
Между другото, покрай рийла с локациите, дето го пусна онзи ден, намерих къщата от People Runner (Lovely Runner). Така, като я гледам, е на около 500м от къщата на Унг (Our Beloved Summer) Wink

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 17:37 от Роца

# 697
2 в 1, благодаря!
Гледам го сега злостъра от Джакпот е положителен герой както си пожелах когато видях че участва, защото ми беше любопитно как ще изиграе положителен герой. Обаче дали защото чисто физически героят му изглежда съвсем по същия начин като И Ин Джуа виждам него и някак не мога да възприема, че този път е от добрите. Сякаш чосонската му визия крещи "Аз съм от лудите лоши". Видях и краля от Джакпот, но него без проблем го възприех в тази му роля. Много ми харесва как играе този актьор и със сигурност ще го гледам и в нещо съвременно.
Те и в Джакпот си бяха врагове героите на тези актьори с уговорката, че никой от тях не беше от отбора на добрите. Много добре ми се получи, че с Джакпота се запознах с периода предхождащ периода на Воинът и идването на власт на крал Йонджо. Случайно избрах да ги гледам в този ред, а се оказа идеалната последователност.

# 698
  • София
Сега се сещам, че като бях на китайската стена, на едно място имаше табела, че там е снимана сцена от техен филм. Явно е доста популярен, щом ни го каза и екскурзоводката, а и сцената бяха сложили. Ще трябва да го потърся: If You Are The One (2010).

Скрит текст:

# 699
ElzaFB, има два филма. Един от 2008 и продължението от 2010. Вторият е преведен на бг от Спирита.

Рори, Че Мин Су е актьор с главно "А" за корейците. Той е главен в един от най-гледаните корейски сериали за всички времена - Sandglass. Казват, че по време на излъчването му, улиците са опустявали.
Би трябвало да си го гледала в съвременна роля в Lawless Lawyer с И Джун Ги.

А Чон Куанг Рьол съм го гледала в толкова много роли, че го възприемам във всякакъв образ.

# 700
Гледала съм го в Беззаконния адвокат, но ме впечатли с ролята си на краля в Джакпот, така че сега го откривам. Там не съм го забелязала, защото е бил в сянката на Джун. Също като УСок, който в Спомени от младостта ми остана в сянката на Бо, но след като го открих в Момиче от 20 век изгледах няколко сериала и още един филм с него и си го "прибрах" при любимците.
Във Воинът освен Йогито има още две деца любимци - момченцето от Кучето и вълка и момиченцето от Гигант, Ще има ли сняг по коледа и Хваи: Малко чудовище. Сънито, който е на 18г. когато участва в сериала не знам при децата ли да го броя или при възрастните. Участват още и Джи, и главната от Героя от 2009г., които не са ми любимци но всъщност ги харесвам достатъчно, за да се радвам на участието им в сериала. Затова тук си нямам главен любимец, който да засенчва останалите. Много са и ще се радвам на удоволствието да гледам всички. Предполагам ще свикна с това превъплъщение на Чон Куанг Рьол. В Джакпот направи страхотен луд лошко. Няма начин да не изиграе страхотно и положителния герой. Просто чисто физически изглежда по същия начин и ще ми трябва време да свикна с този му герой.

# 701
  • София
ElzaFB, има два филма. Един от 2008 и продължението от 2010. Вторият е преведен на бг от Спирита.

Благодаря! Ще го изгледам значи.

Sad Аз да се оплача - взех си проектор, за да мога да гледам на голям екран докато си лежа… и трябва да кажа, че всичкото китайски актьори, за които мислех, че са с перфектна кожа или поне с перфектен грим… просто не трябва да се гледат на 3 метра екран от 2 метра разстояние. Моарейн, с тебе последно говорихме за това - като ги гледам толкова отблизо актьорите - кожата им е като на останалите хора, които мернах в Пекин.

# 702
Не мога да разбера защо при толкова талантливи деца актьори и момичета и момчета за ролята на 12г. момиче е избрана актриса на 26г., за която това дори не е първа роля и вече е имала предишни роли, в които е играла жена с професия и романтика. Едно е актьори на по 30тина години да играят завършващи 19-20+г. гимназисти и студенти и съвсем друго жена на 26г. да играе момиченце на 12г.
И Йогито и момчето от Кучето и вълка очевидно не са на 12г., но поне са много близко до тази възраст и видимо са деца, въпреки че на едното много му личи че е по-голямо.

# 703
Sad Аз да се оплача - взех си проектор, за да мога да гледам на голям екран докато си лежа…
в моята група на гледащите с прожектор Smile

Аз изгледах " Мис ден и нощ" започна добре, но накрая пак корейски драми. Е, поне завърши позитивно.
Доглеждам и други започнати от мен  корейски  и китайски заглавия, но ще ги сложа по-нататък, че пиша от телефона на летището.  Продължавам с маратона на мистериите в Тан.
Пожелавам ви приятен ден

https://www.youtube.com/watch?v=8BVfmkVEzK4&t=61s

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 10:36 от Danifin1

# 704
Остават ми 5 епизода от Мис Ма, жалко е, че претупаха Предизвестена смърт - основните елементи бяха представени, но много набързо и жертвите бяха по-малко. Сега преминаха на Трупът в библиотеката (който е в полицейския участък, а не в библиотеката в този случай), но също няма да имат време да го развият. Щеше да е по-добре, ако първите два случая бяха разгледани в рамките на 4-5 епизода, за да има достатъчно време за всички.

Общи условия

Активация на акаунт