Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 379
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 645
  • на острова на мечтите
Вечеря два огромни хамбургера, по един за мен и ММ. И салата с краставица, домат, лук и цикория.
Долче,🥰 ей го на, сваля ключа от вратата. А като му омръзнат ключовете, започва да сваля магнитите, колекция на ММ.

Скрит текст:

Ох, Тайс🤣👍 номер 1 си.

# 646
Аз имам лъжица за кюфтета за £ и нещо си от това китайското Тему
Никак не е удобна а и залепва каймата после то е като все едно 2 лъжици съединени в щипка. Ще ви снимам утре
Имам 1 размер уж за малки кюфтета за супа но бая големи стават всъщност 😃
Тайсче❤❤
Дани ❤ на тебе лична направо 😃

# 647
Данилу, голям образ е!😁 Ето кой е шефът вкъщи...😍

# 648
А, това дето е като щипка и аз го бях гледала, значи добре съм преценила че не е добро. Нали си обичам кюфтетата, а пък не съм фен на цапането на ръчичките, все се заглеждам по улеснения Grinning До тук формите за бисквитки водят класацията, нямам преса за бургери да сравня с нея но то всъщност не е кой знае колко по-различно и там.
Ама с тая формичка е супер защото я пълня и само вдигам (бутам каймата вътре леко с опакото на лъжицата), премествам и пълня наново. И така докато заредя голям поднос и го хлъзна във фризера, че да си струва цапането - то все пак е едно и също и за 5 кюфтета на кръст, и за 55 Grinning

# 649
Ох много сладък тоз ПапчоДани
natka И за бургер взех пак оттам. То е хо-удобно. Но напоследък мм все готови ги взема от някакъв цех и не съм го ползвала много-много😃
Аз
  Имам формички за сладки много но те са все от тези дето ги разстилаш на тънко и изрязваш😃
Такива като твоите баш нямам 🤩

# 650
  • София
А как се пече в силикон? Никога не съм ползвала. Директно ли се слага на скарата във фурната?
Аз правя също "кекс" от кайма, когато ме мързи да оформям кюфтета. Или съм плескала във формите за мъфини.

# 651
Кексът от кайма се казва " кюфтето на Тодор Живков".
Но се слагат и колбаси/ с кренвирши го знам, и пушена наденица/, и се запича с кашкавал.

Папи е звезда ❤️.
Заедно с онзи розов сладкиш на Дара 🫠😍

# 652
Натка, добре си стават кюфтета и във формички за мъфини, но зависи и каймата колко е мазничка/колко вода пуска. Ако пуска вода, по-добре на решетка да се пече. Ако е мазнина обаче, тогава си стават супер.
Артемис, направо слагам  в силиконовата форма и пека. Когато най-много ме мързи, тогава направо разстилам каймата в тавата на фурната като блат.😅

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 15:17 от dolce miele

# 653
Аз слагам направо на решетката, а във фурната малки силиконови понякога не застават достатъчно стабилно върху нейната решетка така че тях и върху тава съм слагала.
По-широка форма от силикон също гледам върху тава ако е във фурната, просто защото ми е по-лесно после да я вадя и местя, че тя е хептен мека. В еърфраера не ме бърка защото моят е фурничка и вадя цялата решетка, тя не е голяма и лесно се размята. Общо взето - както ти е най-удобно на теб, но гледай да имаш опора че после става забавно като хем е горещо, хем е мека форма и няма как само за ръбчетата да я хванеш Grinning
И аз имам някъде такава форма за кекс с дупка. Кекс май само веднъж пробвах да пека и то не много успешно в нея, ама на кого му пука за кекса... усещам че като се наканя, следваща проба ще е с кайма Grinning
Харесвам ги че не залепват, а и тук нямам кой знае колко място - силиконовите ако щеш и като кърпичка ги сгъваш и ги прибираш където имаш някое свободно ъгълче.

# 654
Предпочитам да слагам силиконовите форми върху тава. Макар че зависи и от формите, имам и доста стабилни, коиро са подсилени отвътре с твърдо и не се огъват. На решетката на фурната слагам само по-големите, тези за мъфини не стоят стабилно на нея. Решетката на фрайъра обаче е мрежеста и доста удобна и за малки формички.

# 655
Добро утро. Вчера ходих до Фантастико за протеиновите пуканки и видях ето тези спагети. Бяха 3 и нещо.
https://www.tesco.ie/groceries/en-IE/products/311795147
Дали стават за нас?

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 09:48 от Stryper

# 656
Категорично не - над 80% от съдържанието им е въглехидрат. Аз имам конжак спагети и ориз, но първите са с 3,6 грама въглехидрати на 100 грама, а другите само 0,8. Само че не знам как да ги приготвя.
Вчера за пръв път максимално се доближих до истинското кето - 72% мазнини, 23% протеин и 5% въглехидрати. Нямах вечеря, но за сметка на това имах две малки междинки - минимално количество от пуканките и 2 мини краставици. Намерих и нещо като заквасена сметана с 30% мазнини на Президент с наименованието крем фреш. Млечните ще си ги включвам, не ми пречат изобщо, но контролирам порциите и калориите с MyFitnessPal.

# 657
  • на острова на мечтите
На опаковката пише как се приготвят. Спагетите се попарват за 3, или 5 минути във вряла вода, като предварително се изплакват. Ако оризът е сух се слага направо в спанака, или доматения сос. Ако е в течност, пак плакнеш и попарваш.

# 658
За тая паста от боб мунг май и още някой беше питал тук преди време. Нишестена си е, би свършила работа на някого дето избягва глутен но не и въглехидрати.
По-добре едни спагети от тиквички.

# 659
Аз исках от лидл да взема конджак, ама нищо не разбрах от опаковките. Кое е конджак, какво е.
И си тръгнах.
Имаше някакъв щанд пишеше нещо азиатска седмица. Никъде не видях конджак.

Общи условия

Активация на акаунт