Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 377
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 660
Спагети:

Ориз:

# 661
Ами май нямаше нищо на което да пишеше конджак онзи ден.
Нищо де, все ще намеря отнякъде да го дегустирам.
Ама тук май Нати кази, че не и харесало.
Тя да каже.

# 662
  • Варна
Това същото от снимката го имаше в Лидъл тази седмица, взех си 3. За мен са доста специфични, но аз ям странни неща. На някой, който очаква спагети, няма да му харесат според мен Grinning Но същото е като опаковката това от снимката на Балкай

# 663
Ми не намерих. Вярно и бързах. Просто огледах нещата и етикетите.
Иначе нямам проблем да опитвам странни неща Grinning
Веган кашкавала не е лош впрочем. И не ме запича.
Иначе взех и фета веган сирене да опитам. Не е лошо. Другия път с чубричка.
Чудя се и на тофу. Соеви неща не би трябвало да ям, но няма да ме убие ако опитам.

# 664
Тофу опитах веднъж, няма такава гадост. Едва ли ще повторя.

# 665
И аз така, много е неприятно. А и зорлем да ям нещо от соя нямам намерение, тя май съдържаше фитоестрогени. Влияе зле на мъжката плодовитост.

# 666
  • Варна
Трябва да го мариноватаи овкусите, само по себе си без нищо ще е гадно. Темпето е доста по-вкусен вариант, но в България няма хубаво, в Азия съм яла супер вкусно, когато ядях соя

# 667
Здравейте.Чета темата, но нямам какво да кажа напоследък, следвам си диетата с малки прегрешения. Записах час за безплатните прегледи в Александровска, слагам линк ако за някой е полезно:
https://screening.healthedu.eu/

# 668
Значи няма да взимам.

# 669
Добро утро. Вчера ходих до Фантастико за протеиновите пуканки и видях ето тези спагети. Бяха 3 и нещо.
https://www.tesco.ie/groceries/en-IE/products/311795147
Дали стават за нас?

Tesco е хранителна верига в Англия не знаех че продукти се предлагат и в София.

# 670
  • на острова на мечтите
Natka, konjac  е кореноплодно нещо, от което правят паста. Гледах на опаковката на сухият ориз, че има добавена тапиока. По принцип е без въглехидрати.

# 671
  • София
И какъв е смисълът от този конджак? Даже и от екологична гледна точка не ми е ОК да ям нещо, пропътувало половината планета.
Спагети стават много хубави от тиквички. Може и от моркови, стига да има подходящ уред за нарязване.
Карфиолът става на чудесен "ориз". Пускала съм ви снимка тук на постните ми пълнени чушки. Сложих карфиол вместо ориз, лук, чесън, моркови, гъби, станаха страхотни.

# 672
  • В центъра на моретата
Абе, не са лоши конджак спагетите. Наскоро откриха до нас два магазина за азиатски хранителни продукти и посуда, прибори и пр., та накупих няколко. И от Лидл взех, щото забравих, че вече имам близък магазин. Ама, трябва много добре да се изплакнат преди приготвяне. Аз не ги варя - направо на тигана с останалите неща, за да поемат аромата им. Утре ми пристигат пуканките - поръчах ги директно от  AMMI.
Смятам да направя пореден опит да направя пуканки от сирене чедър. Досега опитите са ми завършвали с чипс, а не пуканки, ама пак се изяждаше.

И да питам, някой да е пробвал кафе правено със студена екстракция. Току що четох, че намалява киселинността на 70%. Че и уред видях да се продава, ама става и без уред. Въпреки, че не знам как би ми заместило късото сутрешно кафе.

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 14:52 от zaek

# 673
Успях 🤭купих чипсовете 😁голямо кьорене беше.. тези щандове винаги съм ги подминавала със снаксовете..

Вкусни са, ставсм им фен 🤭

Сега обяд - скумрия и салата домат и краставица и кръче батат

# 674
Елора, на мен действително пастата от конджак не ми допадна но пък виж че други я харесват, та недей само мен да гледаш.
Тя и вкус няма кой знае какъв, но аз бях пробвала такава готова в пакетче с течност и не ми допадна как миришеше като я отворих. Иначе тя си приема вкуса на какъвто сос сложиш. Чак гадна не ми беше, но ако кажа че ми е харесала ще излъжа.
За мен не си струва парите. За друг може и да не е така.
Natka, konjac  е кореноплодно нещо, от което правят паста. Гледах на опаковката на сухият ориз, че има добавена тапиока. По принцип е без въглехидрати.
Коментарът ми одеве беше за друг продукт за който някой пита, някаква паста от нишесте от боб мунг.

Абе от тиквички най-чиста работа ми се види, само трябва да им се свикне колко дълго да се обработват топлинно че да не стават твърде меки, то много малко им трябва. С една белачка за жулиени действам с тях, просто си замених нормалната с двустранна и не търся място на още един уред.

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 15:21 от natka

Общи условия

Активация на акаунт