Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 336
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 675
Уредчето ми за спагети е една от най-добрите ми покупки.😊 Най-хубавото е, че моето е в малка кутия и не заема място, защото има и доста обемни спирализатори. Имам и белачка за жулиени, но за мен резултатът не е същият (но може да зависи от белачката). Отделен въпрос е, че с уреда ми е без усилия и лесно, а с белачката ми умалява ръката/китката. Дори и с уреда, пак трябва да се свикне колко време да се готвят тиквичките, защото могат за секунди да загубят еластичност и да изпуснат вода и тогава до голяма степен изчезва спагетеното усещане и спагетите се превръщат в супа.😂

# 676
Този конджак каква хранителна стойност предоставя се чудя аз? Ако е никаква каквато предполагам, за чий ви е да давате пари за такова нещо? От тиквичките поне може да се извлече нещо полезно. Ей такива въпроси възникват като чета за всякакви изгъзици (извинете ме за израза) които хората търсят да ядат.

# 677
Nevermoresleep, горе-долу никаква май.🙂 Купува се като заместител на стандартните спагети. Аз взех за проба от любопитство. Но определено съм си фен на спагетите от тиквички.

# 678
Е, залъгалка си е действително. Ядеш спагети, ама наужким Joy Буквално. Че както и предполагаш, не само въглехидрати няма за усвояване ами баш си е основно фибри.
Но то и в други режимни неща съставките с повече фибри са така. Пълнеж и текстура и друго няма. Кокосово брашно, хуск, други ядкови дето са обезмаслени и пак основно фибри. Все тая ама дъвче там човек и му прилича на нещо. Не всеки е навит само месо и яйце да дъвче. Та така.

# 679
  • София
Примерно спагети болонезе. Готвя соса - кайма, домати и т.н. - когато е готов, слагам тиквичковите Simple Smile спагети, изключвам котлона и махам тенджерата.

# 680
Това последното ми хареса с каймата.

Какъв е този уред за спагети от тиквички?

# 681
Моят “уред” е под формата на белачка и респективно спагетите са дълги толкова, колкото е дълга тиквичката. Правя порциони и всеки поотделно цвървам в тиган с мазнинка на мн висока температура (на село котлонишът е газов), за кратко - колкото да станат “стъкленки) и връщам всяко порционче по чиниите.

После правя соса. Като е готов, минавам всяка порцийка с малко сос. Така хем се стоплят, хем не де преваряват или пълнят с вода и подбни. Играчка е, но така вс ядат без забележка (даже и дребните не разбират, че ядат тиквичка 🤭🤭🤭).

# 682
Елора, такъв е моят уред. От Кауфланд е, показвала съм го и преди:

Аз правя първо соса, накрая слагам и тиквичките за съвсем кратко- да не изглеждат сурови, но и да не губят еластичност. До лека "стъкленост" да кажем, защото след това твърде бързо стават прекалено стъклени и губят еластичност, кашави някак, пускат вода...Като ги направи веднъж човек такива, схваща идеята колко време трябва да ги готви, за да не се повтаря.😃

# 683
За какво друго може да се ползва уреда?

# 684
За спирали, талятели и спагети, Елора. Но съм доволна, че го имам, а и заема много малко място и не ми се пречка, когато не го използвам.🙂

# 685
А само с тиквички ли става?

# 686
Аз само за тиквички го използвам. Иначе на картинката е показано как спирализира краставица. Може моркови, цвекло, алабаш и други, но аз не съм пробвала.

# 687
Nevermoresleep, горе-долу никаква май.🙂 Купува се като заместител на стандартните спагети. Аз взех за проба от любопитство. Но определено съм си фен на спагетите от тиквички.
На мен това ми е ясно, ама да давам пари за нещо, което само на теория е храна и да ми заема мястото на нещо, което действително ще ми донесе полза, не го проумявам. Сестра ми ми ги рекламира тези "спагети", но със същия успех ще ям хартиени лентички със сос Satisfied

# 688
Аз не се занимавам с разни имитации на нещо 😀.
Няма как да се излъжа, че ям спагети. Ако ми се ядат тиквички не е нужно да са на лентички. И пак може да се залеят с кайма и сос.
Същата съм и с всички наподобяващи на вид “тестени” неща, които съдържат предимно яйца. Дори и популярната желатинова баница за мен си е омлет. Почти съм спряла с тези експерименти.

Опитах свинските пуканки - не са моето със сигурност. А как миришат….🤢
Във Фантастико има няколко вида.

# 689
За миризмата подкрепям напълно, че е доста неприятна. На вкус обаче ми допаднаха, така че ще си хапвам още.

Общи условия

Активация на акаунт