Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 219
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
Да, Долче, не става на лепило, тук-таме остават малки бучици, все едно е правено на ръка. И аз бях учудена що за приставка е това и дори първо нея изпробвах от новия уред, че ми беше интересен резултата. После си помислих: е, кой друг освен немците ще могат да направят ефективен уред за любимите си картофи Grinning . Може би тайната е във формата на "ножа", който тук не е никакъв нож, ето виж:
Скрит текст:

това е снимка от сайта за по-цялостна представа:

Добротица и аз не знам къде наоколо имат магазин.
Аа, сега се сетих, че купувах тяхна течна сметана в малко шишенце, мисля, че я водят 35% - зареждат отделни продукти в малките магазинчета около нас. И тъкмо я намерих и спряха да я взимат в магазинчетата, защото..... бързо се развавяла Scream, е, да, не е като на Президент с трайност 5-6 месеца. Уникална е, няма примеси, карагенан и т.н.! Ако си намеря пак, ще взимам, макар сега пък открих в Чифлик Ливади тяхна, отново 35%, в буркани я продават Blush

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 15:43 от BFF_

# 1 051
Освен ако в казармата не съм бил аз генерала. Wink

😂😂😂😂
Аз слагам столове. Различни височини (на фитнеса слагат дъмбели и тренера съотв при всяка серия клек сваля по 1)
Аз имам стол и 2 табуретки и 3те са на Лидл височина. Клякам като заставам пред всеки и аха да седна, НО НЕ сядам😃
Правя с крака разтворени на ширината на раменете 3 серии по 10 пъти
С малко по-голям разкрач същия брой серии
И сумо клек  пак този брой.
Това сутрин
Следобед същите неща но с гири по 3 кг в ръцете
От нападите най-си харесва в тези Х. Другите са ми зор .
Аз чакам Шарпи
Да ми каже за ръце какво прави. Искам такива ръчички 😃

# 1 052
Магазини на Добротица има в София, Пловдив, Стара Загора, както и в Северна България. Можете да погледнете на сайта им за актуални адреси. Не купувам месо от другаде.

# 1 053
BFF, както и предполагах- измислили са нещо като нож, което да раздробява картофите, обаче да не е нож.😅 Немска работа.😀
Дара, кога подмина първият месец на Бела?! Ех, растат като гъбки.🥰

# 1 054
То като гледам дори и нож не е, ами загребва "материала" и избутва през отворите, вместо човек да го прави на ръка това. Майка ми ползваше навремето някаква преса за картофеното пюре, това е на същия принцип ама направо в съда. Със сигурност ще става за пюре и от други зеленчуци... друг е въпросът че те като за нас ще са си не от нишестените, така че и пасатор става за тях, няма да станат на туткал както картофите биха.

Дара, Шарпи май беше споделяла че преди години е работила работа в която е помагала на работниците да товарят някакви неща и от там е заякнала така в ръцете, съответно сега предимно поддържа формата само. Поне аз това съм запомнила де, в тая жега вече не си вярвам особено май Grinning

Не знам с яденето как ще става работата ако продължава така. Яде ми се по принцип, огладнявам, не е да не. Но само мисълта за храна, камо ли за приготвяне на такава, точно сега ми е противна. Дори и да имам нещо готово, му се мръщя и решавам че не ми се яде това. А съм 3 дни преди цикъл, по дяволите, по-нормално било да се чудя кое да изям по-напред отколкото обратното, а аз дори на парченце шоколад се мръщя. И поначало аз апетит не губя почти никога, не съм такава! Grinning
Това че не закусвам е нормално за мен, но ей сега преди малко ядох за пръв път днес и то почти насила. Преди това изпих една чаша кефир и реших че не ми се яде и си продължих на вода.
Хем и спането хич не ми се получава напоследък, от това също съм склонна да огладнявам повече, съвсем нормално би било. Ама не, няма да сме нормални точно сега явно...
И миналото лято бях на много горещо и то и през деня, но не помня да съм била чак така, нещо изтрещях и аз май Grinning
Да не помислите че съм се стопила до вейка, няма такова нещо. Но казвам ви, не правете като мен, не е хубаво.

# 1 055
  • София
Натка, миналото лято не споделяше ли за фастове, които иначе по друго време не ти се получаваха, т.е. май от жегата тогава не ти се ядеше? То имаше и други фактори, де, ама като нишан.
Картофеното пюре става с 2-3 натискания на копчето, страшно бързо и ефективно.
Магазините на Добротица в София са ми адски далече, не знаех, че предлагат и месо.

# 1 056
Миналото лято беше друго, аз тогава съвсем нямах условия да си приготвям храна, а част от него и време да ям нямах много през деня. Та при липса на време и при липса на режимна храна, си беше избор тогава, реших че ми е крайно време да опитам с малко по-дълги фастове от обичайното ми просто хранене без закуска.
Различно е и ми е много странно сега. То от написаното естествено няма как да се обяснявам нашироко, но просто аз се чувствам различно, никак не е обичайно за мен такова нежелание за храна. Имам си проблеми в личен план, но досега и такива неща не са ме спирали да ям, та не ги броя като фактор.

# 1 057
И аз снощи извадих кефирените зрънца от пенсия и заложих първа партида кефир от доста време насам. Изглеждат си ок зрънцата, ще видим дали веднага ще си припомнят как се прави кефир или ще хвърлям първите няколко партиди.🙂
Натка, стресът влияе различно на хората. Някои губят апетит, други ядат и без да имат повишен апетит, на трети им се случват и двете в различни момента от живота.

# 1 058
  • В центъра на моретата
На Добротица нещата са една идея по-добри от останалите на пазара. Имам предвид млечните. Но ги развалиха и слагат доста неща, които не трябва да се слагат. Определено виждам разликата с това от преди. От момента, в който се разрастнаха развалиха качеството. Преди нямаха магазини и носеха тук-там по някоя кофичка мляко или сметана,.Тъй като са от североизточния регион, част от хората им не работят вече там и разказват това-онова..
Телешкото им месо, обаче е добро. За него нямам резерви.

Мразя каймак на прясно мляко. Чак като чета сега и си го представих, започна да ми се повдига, бррръ. Мразя и миризмата му. А най мразех едно време, като ми сипеха прясно мляко и ми кажат, че са махнали каймака, а той е паднал  някъде отдолу - до повръщане съм стигала.

# 1 059
Оф аз съм вечно гладна 😃
Навън е жега но в къщи е добре хладно и нямам оправдания да не готвя 😃
Долче ❤ бързо се търкаля времето
Аз правих едни измишльотини не са кой знае какво. Обърква се кисело мляко йогург или скир с боровинки. Слага се в тава по 1 лъжица от сместа върху хартия за печене. И във фризера да стегне. Разтопява се черен шоколад с малко кокосово масло и се потапят и после пак да стегнат. Не са лоши но не и нещо уау и определено няма да повторя 😃
Другото което пратих по рецепта от инстатрам май сладолед от кенче кокосово мляко+ сурово кашу+кленов сироп всичко в бендер + какао в подходящ съд и се замразява.  Ако имах форми за ескимо щеше да е супер. защого хосре може да се потопят в шоколад и става сладолед и магнум😃

# 1 060
Дара, Шарпи май беше споделяла че преди години е работила работа в която е помагала на работниците да товарят някакви неща и от там е заякнала така в ръцете, съответно сега предимно поддържа формата само. Поне аз това съм запомнила де, в тая жега вече не си вярвам особено май Grinning
Правилно си запомнила! Обаче!Има едно голямо НО. Когато затлъстях, заради ИР, ръцете тотално ми се обезформиха. Горната част бяха силно затлъстели. То това беше и една от индикациите, че нещо става с мен + коремните сланини. Мускули имах, но те бяха тотално скрити от сланини отгоре им. А занятието тогава беше товарене на кашони с .... бланширани картофи Trollface
След режима и тренировките, всичко си дойде на мястото.
Гущер, ей това ползвам у дома за гръб. Тази не я понасям по принцип, но не мога да не призная, че има супер клипове с упражнения.
https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=1235324374101652
При тези упражнения има ефект и за ръцете. Дара Purple Heart, това го пиша за теб.
А иначе за ръцете правя това https://www.youtube.com/watch?v=IrFFceSJ3Qk С две думи - гири му е майката + лицеви опори. Оформянето и стопяването на мазнините дойде някъде след около 5 месеца ежедневно тези упражнения. В началото бях пълна скръб, но с практика задобрях и сега, ако не ги направя вечерта, се чувствам като все едно не съм яла.
Тук опитах да направя някаква снимка, но като я изрежа, качеството й много се влошава.

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 17:32 от sharpy

# 1 061
О да, това е много типично за ИР, "горните бутчета", както шеговито ги наричам.
Даже нали имаше някъде разписано като погледнеш жена и как веднага си личи къде е проблемът. Само корем като на мъж - висок кортизол. Корем плюс и нагоре напълняване, особено ръцете - инсулин. Нещо такова беше, не знам доколко е приложимо и за мъжете, там май се съди и като почне на някои да им трябва и сутиен...

# 1 062
Ръцете никога не са ми били отпуснати или пълни, независимо от състоянието. Трябва им съвсем малко и бицепси, трицепси всичко изскача. Обаче краката… ми никога не мога да ги стегна и оформя. Слаби са, но аз харесвам изразени прасци, бедра, а нямам. Навъртам по 100 километра, стълби ежедневно, егати и не, и не. Почнах с клекове, да видим.
Гхи не разбирам и аз защо трябва да се дават толкова пари. Като искам, правя си с калъпче половин кг, излиза към 300 г гхи за 6 лева.

# 1 063
Шарпи, утре ще ги правя тези упражнения. Ти дословно ли ги следваш или правиш по повече повторения?

Понеже безцелното ходене ми е много досадно преди 30-40 дни започнах с упражнения в къщи. Клекове, преси, лицеви. Днес се изненадах колко ми се е подобрила формата. Сутринта след тренировката синът ми ме викна в парка, той да тича , а аз да ходя. 10 000 хиляди крачки без проблем, без задъхване и най-вече без болки в гърба. Това за гърба го забелязах преди две-три седмици. Преди като работех по-дълго прав или ходя известно време и ме разцепваше, но от скоро нямам никакви проблеми. То ходенето пак си ми е досадно де, ама сега част от времето имах компания.

# 1 064
За ходенето е така, ако имам цел и/или компания мога много да навъртя. Ама ей така залудо... омръзва ми много бързо. Затова гледам когато мога да съм с някой приятел на телефона, дето иначе и без това я има кога да се наприказваме, я няма. Бодвам си едни слушалки да не държа телефона постоянно в ръка и давай в парка. Той един парк дето иначе за 5 минути съм го обиколила, но като някой ми "прави компания" мога и над час да мятам крачоли из него, просто гледам да сменям по кои алеи минавам че съвсем в кръг пак омръзва.
Даже го предпочитам това, когато съм излязла изрично с цел да се раздвижа. Снощи се разхождахме с двама приятели по улиците, ама то едно че в събота вечер навън е като мравуняк, друго че както бяхме трима постоянно се спираш, обръщаш и прочие защото иначе не върви разговорът Grinning Та може и да навъртяхме няколко километра, но не мога да кажа че точно тази част беше добро раздвижване.

Общи условия

Активация на акаунт