Хайде на театър - 12

• 50 548
  • 780
  •   1
Отговори
# 615
Абсурдно е да се съобразяваш с изнеженото ухо на зрителя точно по този параграф.

# 616
Аз не харесвам и не бих гледала.

# 617
Ако псувните са само по една по две в дадена постановка бих го преглътнала , но да са повече категорично Не !! Живея в такъв регион в който не непрекъснато но доста често чувам вулгаризми и простотии ! В културно мероприятие ми се иска да не ги чувам , или поне наистина да са сведени до минимум . За " Аз и Ти преди ние"  вече съм казала мнение ! Отново бих ги гледала . 😊😊

# 618
От няколко дни се чудя какво да напиша за "Не бях аз" (мултимедиен спектакъл, продължение на филма "Вчера").
Филмът има особена сантиментална стойност за мен. Сценарият е на Владо Даверов и определено беше изненадващ. Но...между героите нямаше никаква химия, Христо Шопов играеше супер монотонно и неемоционално... Абе изобщо не ме накараха да повярвам, че това са двама души, които 35 години са копнели един за друг.
Продължителността също беше изненада - един час. Тъкмо започна да ни харесва и свърши.

Онзи ден си пуснах участието на двамата актьори в някакво предаване на БТВ. Шопов беше напълно индиферентен през цялото време. Изглеждаше все едно изобщо не му се участва в това и го прави само в памет на Иван Андонов. София Чернева даже каза, че като застанала срещу Шопов на първата репетиция казала: Сори, ама пак съм аз срещу теб (цитирам по памет).
Напълно споделям всичко казано. Ако не ме държеше емоцията от преди N брой години, когато гледах филма със затаен дъх, сега спектакъла нямаше да ми говори нищо, ама нищо. Вяла игра, бледо съдържание и ... мултимедия. Абе, разочарование. А чаках датата повече от два месеца.
А направи ли ви впечатление какво каза София Кузева в края, че това е една продукция - не спектакъл, не представление.....

# 619
  • София
Имам въпрос. До каква степен би ви възмутил вулгарен и циничен език като част от дадена постановка? Смятате ли за недопустимо персонажите да псуват?

Изобщо не би ме възмутил, ако е органично вплетен в пиесата.

В този смисъл - нито в Пистолет в торнадо, нито в Дишай или в Чамкория псувни ме отблъскват - нали не смятаме, че всички в живия живот не употребяват такива? Ще е доста неестествено.

В същото време си спомням, че никак не харесах пиесата Съседите отгоре именно защото звучеше на български език някак цинично на места, докато испанският филм смятам за много добър и забавен, не ме е напрегнал, а сюжетът/текстът са същите.

# 620
Имам въпрос. До каква степен би ви възмутил вулгарен и циничен език като част от дадена постановка? Смятате ли за недопустимо персонажите да псуват?

В този смисъл - нито в Пистолет в торнадо, нито в Дишай или в Чамкория псувни ме отблъскват - нали не смятаме, че всички в живия живот не употребяват такива? Ще е доста неестествено.

В същото време си спомням, че никак не харесах пиесата Съседите отгоре именно защото звучеше на български език някак цинично на места, докато испанският филм смятам за много добър и забавен, не ме е напрегнал, а сюжетът/текстът са същите.
Очевидно не живеете в такъв град в който да ги чувате често !! Ее аз да и е доста грозно !! На всеки се случва да използва псувня ,ама хайде в театъра да са сведени до минимум . Ако в дадена пиеса пак казвам има една вулгарна дума както се изразихте вие е вплетена в сюжета тогава мога да го преглътна , но нон стоп е доста пошло . 😐😐

# 621
"Секс, наркотици и рокендрол" страшно ми хареса на мен. Не знам как го намирате.

# 622

В този смисъл - нито в Пистолет в торнадо, нито в Дишай или в Чамкория псувни ме отблъскват - нали не смятаме, че всички в живия живот не употребяват такива? Ще е доста неестествено. .
И моето мнение е същото. Ругатните в тези постановки по никакъв начин не са ме впечатлили и са последното, което си спомням от тях.
И все пак - черна комедия с голи персонажи и  крайно нецензурен изказ не е представление, на чиято премиера бих отишла Hands V

# 623
"Пистолет в Торнадо" НЕ ми хареса. Играта беше 5 по шестобалната скала (почна малко неуверено, после се окопити и "стана"), точно с началото обаче - зле: с псувня. Ами не, мерси. Не ходя на театър за да слушам тъпотии. Изтъркани теми, бегло засегнати. Не ме докосна, само малко размисли породи в мен за децата ми и спомените, които ще им оставя някой ден. Категорично не препоръчвам.

# 624
"Пистолет в Торнадо" НЕ ми хареса. Играта беше 5 по шестобалната скала (почна малко неуверено, после се окопити и "стана"), точно с началото обаче - зле: с псувня. Ами не, мерси. Не ходя на театър за да слушам тъпотии. Изтъркани теми, бегло засегнати. Не ме докосна, само малко размисли породи в мен за децата ми и спомените, които ще им оставя някой ден. Категорично не препоръчвам.
Нито бих отишла на постановка да слушам ругатни , нито голи артисти по средата на сцената ! Не се смятам за моралист , но предпочитам в театъра да разпусна и да ми е приятно !! Достатъчно стрес имам в живота си , и да се напрягам на  някоя постановка , или спектакъл няма нужда .

# 625
Здравейте,
открихме сезона с "Пияните" - гостува ДКТ-Пазарджик в театър Българска Армия с участието на прекрасните актьори: Тодор Танчев, Тодор Кайков, Гроздан Даскалов, Ахмед Юмер, Алекс Иванов, Кристиян Стоичков, Петко Венелинов, Венцислав Стоянов, Людмила Даскалова, Ива Огнянова, Детелина Стойчева, Елена Замяркова, Стиляна Маркова, Ралица Стоянова.
Аплодисменти за всички тях, за харизматичната игра и за въздействащите думи.
Постановката е от тези, които те държат дълго и те карат да си повтаряш чутото, да си го напомняш и да погледеш отстрани къде си ти и хората около теб.
И тъй като се коментират вулгарностите - да, в тази постановка имаше такива (на мен също не ми допадат), но някак си на фона на всичко останало дори не се сещате след това, че е имало такива.

# 626
Не мога да повярвам, че изобщо “Пистолет в торнадо” се слага в едно изречение с вулгарна постановка. Аз чух два пъти “е** си” (поправете ме ако са били три) и това беше. Млад човек, попаднал в гадна ситуация, на който му се е изплъзнало едно - “Е*** си, защо точно на мен ми се случва?” О, колко възмутително!

“Пияните” е едно от любимите ми представления Heart

# 627
За мен псувните от устата на жена са си шокиращи. Никога не съм псувала така в моя живот досега. И да - разваля ми впечатлението от постановката. Има много друга начини да изразиш емоция. Този е най-елементарният!

# 628
  • София
Псувните или вулгарният език са част от живота. В някои постановки те са подправката, пипера, аромата, част от очарованието на произведението. Не си представям таксиметровият шофьор от "Чамкория" да използва висок литературен език. Това би звучало напълно неестествено и би развалило романа или пиесата.
Не мисля, че театърът може да съществува в някаква стерилна среда. Искам да гледам живи, пълни с емоции и страсти постановки.

# 629
Псувните или вулгарният език са част от живота. В някои постановки те са подправката, пипера, аромата, част от очарованието на произведението. Не си представям таксиметровият шофьор от "Чамкория" да използва висок литературен език. Това би звучало напълно неестествено и би развалило романа или пиесата.
Не мисля, че театърът може да съществува в някаква стерилна среда. Искам да гледам живи, пълни с емоции и страсти постановки.
Не съм съгласна със вас !! Не е приятно непресъснато да се чуват вулгаризми , както казах живея в такъв град,  и е грозно както си вървиш по улицата да чуеш някоя грозна псувня или грозен епитет по твой адрес !! За мен това не е подправка , нито силно изразена емоция , ако е такава е просто просташка !! Осебенно да го чуеш във театър е доста неочаквано ( но това зависи от ситуацията и сцената във даден спектакъл ) , не смятам че ако не употребяваш ругатни ,си расъл като цвете в саксия , или в стерилна среда . Това вече е и въпрос на възпитание , и среда в която се намираш . 😐😐 Както казах отивам на театър за да разпусна ,и да изпитам приятни емоции а не обратното . 😏😏

Общи условия

Активация на акаунт