Хайде на театър - 12

• 52 396
  • 780
  •   1
Отговори
# 135
Ох, тези климатици, или ще духат прекалено силно и мразовито, или изобщо няма да ги има, средно положение няма. При нас пък онзи ден в Сфумато беше толкова ужасяващо горещо и задушно, че съм изненадана как нямаше припаднали. Хората си вееха с ветрила, книги списания, дрехи, каквото намериха. Сварихме се буквално, температурата беше сигурно 35 градуса, навън беше по-добре. И знам, че действието на сцената се развиваше в ада, но защо и ние трябваше да се чувстваме все едно сме там? Joy

# 136
  • София
Здравейте, Извънредно положение хубаво ли е?

# 137
На мен не ми хареса. Плоски шеги, скучно представление.

# 138
Ох, тези климатици, или ще духат прекалено силно и мразовито, или изобщо няма да ги има, средно положение няма. При нас пък онзи ден в Сфумато беше толкова ужасяващо горещо и задушно, че съм изненадана как нямаше припаднали. Хората си вееха с ветрила, книги списания, дрехи, каквото намериха. Сварихме се буквално, температурата беше сигурно 35 градуса, навън беше по-добре. И знам, че действието на сцената се развиваше в ада, но защо и ние трябваше да се чувстваме все едно сме там? Joy

Време е всички да излязат в лятна ваканция или да се играе само навън из парковете.

# 139
В парковете чува ли се нещо?

# 140
  • София
Аз ще ходя на София съмър фест, миналата година беше хубаво, но е без места и трябва да се отиде по-рано.

# 141
  • София
На мен много ми хареса и доста се посмях, ама може и моментно състояние да е било Simple Smile че после ходих на Извънредно неудобно и никак не успя да ме усмихне.
Определено женска постановка (отново Simple Smile и в общи линии - нищо, което да не сме преживели като родители с деца по време на пандемията, но поднесено с хумур и намигане

# 142
  • София

Време е всички да излязат в лятна ваканция или да се играе само навън из парковете.
такъв опит с хладилника(голяма зала) в "топлоцентралата" имах ... че повече не повторих...може би на късна есен ако дават нещо интересно.

# 143
В парковете чува ли се нещо?

Ходила съм два пъти в парка на Военна академия и се чува прекрасно. За другите места не знам.

# 144
# 145
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
В понеделник беше добре. Имаше  климатизация, усещаше се добре. Единствено аромата на скара по средата на представлението ме изненада.
Не сме го усещали преди.

# 146
  • София
Някой беше ли снощи на гостуващия Отело в Народния /реж. Оскарас Коршуновас, Градски театър Вилнюс/? Аз съм впечатлена от представлението, с две изключения - някои от сценките с младежите не ги разбрах, а и 3 ч. и 40 мин. дори с антракт ми бяха в повече. Иначе - много добра игра, интересна режисура, страхотна сценография.
Бих гледала още нещо от Световен театър в София, но не знам дали не го изпуснах вече. А, сигурно 1/4 от зрителите бяха актьори, вероятно и други хора от театралния бранш, но актьорите са ми разпознаваеми, много известни лица имаше. Blush

Петрови в грипа и... най-сетне се добрахме до билети и също гледахме - определено различно представление и много ни хареса.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 12:30 от Olive

# 147
А вижда и чува ли се добре на Съмър феста след 7-8-ми ред? Струват ми се абсурдно много местата като за представление в парка без акустиката на залата и всичко друго... И ако няма възможност да се отиде 2-3 часа по-рано да се запазят предни места, не виждам особен смисъл...
Олив, аз много се чудех на Отело, накрая се отказах, защото реших, че не ми се взира в субтитри 3 часа (предполагам, че не са  говорили на английски), много щеше да ми вземе от преживяването. Но явно си е заслужавало. Simple Smile

# 148
  • София
А вижда и чува ли се добре на Съмър феста след 7-8-ми ред? Струват ми се абсурдно много местата като за представление в парка без акустиката на залата и всичко друго... И ако няма възможност да се отиде 2-3 часа по-рано да се запазят предни места, не виждам особен смисъл...
Олив, аз много се чудех на Отело, накрая се отказах, защото реших, че не ми се взира в субтитри 3 часа (предполагам, че не са  говорили на английски), много щеше да ми вземе от преживяването. Но явно си е заслужавало. Simple Smile
това на едни шезлонги дето пеят ли е...мисля на Васко Кеца да ида ако не е минало...но бяха разграбени седящите ..

# 149
Здравейте! За пръв път пиша в тази тема/в  провинцията извън Варна, Пловдив, Бургас, идват малко постановки и още по-малко , които си струват/..
Дано не пиша и  за последен - ако ме изгоните с камъни след като си кажа какво мисля.
Влязох тук, както и на други подобни места, за да намеря мнение за Нашенец с Мариус

Меко казано съм разочарована и буквално едва се сдържах да не си тръгна. Disappointed Relieved И не! Не съм посредствен, нито глупав човек! Даже напротив!Имам две висши /да, не е критерий/чета книги и т. н.:SmileyИ не ми кавайте, че не разбирам от изкуство.Innocent

За справка- един познат каза, че Мариус не е за голяма сцена на летен театър. Не знам дали в това е проблемът?
Нищо не ме грабна, не усетих неговата много хвалена актьорска игра, ама изобщо. Дълбок  и емоционален човек съм- нищо дълбоко не усетих, не се развълнувах- всъщност за 2 часа имаше 2, 3 дълбоки мисли според мен.
Постоянно виждах хора, които си тръгват- е не на тумби, ама по двойки. А нашите приятели после казаха- това са най-загубените два часа.

Аз съм шокирана, честно казано- от всички отзиви, които чета в Грабо - имам чувството, че сме гледали различни постановки?! Scream Или писалите са гледали по на първи редове и не в летен театър?

Ето още едно мнение в скрит текст. Ако някой се разпознае, да ме извини- копирах само мнението.
Скрит текст:
В моите очи не е страхлива. Статията все едно съм я писала аз, след като излязох от "Нашенец". Бяхме с приятели и се чудех дали да споделя какво изпитвам, защото едва ли не ме беше срам, че не ми е харесал Мариус. Не знам реално какво точно е мислила публиката при нас, но като излизахме навън, беше просто една неудобна тишина.

Статията, за която се говори е тази https://www.ploshtadslaveikov.com/smart-na-kritikata-da-zhivej-piarat/
Моля, да дадете мнение след като го гледате. И ако може да не палите от четвърт- изказах собствено мнение/
А-да - Ако някой каже "Мариус не е за всеки", нека поясни...
Извинявам се за дългия текст- но като гледам постановките в града, вероятно ще пиша чак след Виктор Калев, Грамофон.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 14:44 от Nil desperandum!

Общи условия

Активация на акаунт