Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 85

• 69 334
  • 1 158
  •   1
Отговори
# 1 125
Здравейте, аз пак съм с въпроси и объркана 😂 правих КТ в Надежда, който показа тумор 2 см и нищо другаде. Бях на консултация с д-р Ганчева, тя каза че съм за операция и днес бях на консултация с Маслянков. Той обаче е на мнение, че е по-добре да направя първо хормонална терапия, защото ki67 ми е 35% и според него тумора е агресивен. После говорих и с Ганчева, но тя не е много съгласна с него…
Правих и ЯМР вчера, но още чакам резултати.
Вие кой бихте послушали в този случай, много съм объркана…

# 1 126
  • Sofia
Неда, толкова много се радвам! Това е прекрасна новина! Остава още малко, за да приключите цикъла на лечение и от там насетне само здраве и щастие!

Търнър, изчакай да ти излезе и ЯМР - то. Да знаеш, че може ( твърде вероятно) при него размера на тумора да е по - голям. От там да се промени и мнението на стъпките на лечение. Ако е с по - голям размер би трябвало да ти назначат първо терапия.

Аз съм на предоперативна химиотерапия, но при мен нямаше и две мнения, та затова ако имах избор щях да съм много объркана също.

# 1 127
Моето ки67 беше 30%, агресивен тумор и затова първо химиотерапия и след това операцията и хормонална накрая.

# 1 128
Търнър, изчакай ЯМР, той дава най точни размери.
Ако е над 2 см, вероятно ще е, ще имаш предоперативна химиотерапия. Аз пак да кажа, но на мен по ПЕТ скенер тумора ми беше 1,3-1,4, по ехограф 1,4-1,7 и накрая ЯМР ми даде двойни размери 2,1 на 3,2. Много е важно това ЯМР. Много.
 Неда, разбирам те, и аз плаках като ми излезе пет скенера в началото. Сега ми предстои нов след лъчетерапията и съм се затресла от ужас....😵‍💫

# 1 129
Търнър, колкото хора, толкова случаи и мнения. Не смея да дам съвет, защото при мен пък беше обратно - голям тумор /4-6 см/ с ниско ki /10-20/, но те разбирам в колебанията. Хормонална или химиотерапия първо е едното мнение? ЯМР ще даде яснота и според мен.
Haidi, всеки път е стрес. ☹️ Но, после, ако всичко е наред, облекчението е голямо. 🙂

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 12:20 от Calm

# 1 130
Търнър, колкото хора, толкова случаи и мнения. Не смея да дам съвет, защото при мен пък беше обратно - голям тумор /4-6 см/ с ниско ki /10-20/, но те разбирам в колебанията. Хормонална или химиотерапия първо е едното мнение? ЯМР ще даде яснота и според мен.
Haidi, всеки път е стрес. ☹ Но, после, ако всичко е наред, облекчението е голямо. 🙂

Нещо такова 😂 Ганчева казва първо операция, Маслянков първо терапия. Честно казано се изморих вече и искам да се вземе някакво решение и да се почва лечение. Утре става един месец от ехографа, на който ми го откриха, а имам чувството че е минала половин година и се бавя много 😒

# 1 131
Търнър, гадно е чакането, но пък ден-два още за ЯМР и ще решите. Заради образните изследвания и биопсиите винаги има губене на време, но много се разчита на тях за стъпките после.

# 1 132
Mrs. Turner, винаги е напрягащо докато не започне лечението. Аз бих взела и трето мнение, напр. на проф. Щерев / Донев от Надежда.                                                        
  Haidi, стискам палци всичко да наред. Винаги се радвам като чуя за добри резултати като на дъщерята на Неда, прекрасна новина.
  Момичета, ако може и аз да споделя. Отложиха ми химиотерапията с една седмица заради чернодробните. ASAT е 45 / при горна граница 41/, а АLAT  е 100 / при горна 42/. Сега ще пия Трансметил и Есенциале макс. Питаха ме дали съм пила билки, а аз не съм. Единствено витамини от групата на В, които ми донесоха от чужбина, бирена мая и Омнибиотик 10. Качвам снимка на витамините. Ако някой е бил в подобна ситуация, моля да пише как се е лекувал.

# 1 133
  • София
Онколозите ок ли са да пиеш витамини по време на химия, аз знам, че не е Ок. Не вярвам от тях да са се повишили чернодробните, но все пак е важно това с витамините. Нали им каза какво пиеш?
Бирената Мая с Вит. В12 ли е или без?

# 1 134
Olive, тези витамини ги бях показала на онколога и той ми каза да ги пия щом са от групата на В без В 12, а бирената мая е без В 12. От години избягвам В12, защото при профилактични изследвания се оказа, че при мен е завишен.

# 1 135
  • Северозапада
На мен почти половината от ХТ ми бяха завишени чернодробните. Не съм пила витамини и подобни, от химията си беше. Пиех си Трансметила, да ги държим на не много високи стойности и си правех вливките.

# 1 136
По повод витамините - преди ХТ бях на консултация при проф.Дудов, проф.Тимчева, доц.Консулова. И тримата бяха абсолютно категорични, че ако има недостиг на витамини трябва да се приемат по време на ХТ и това, че "подхранват" рака са отживелици отпреди 20 години и това е доказано категорично, че не е така. Даже Консулова ми препоръча вит.В , вит.Д и фолиева киселина/за таласемията ми/. Затова вече при положение, че изрично съм ги питала и тримата не се съмнявам и си ги приемам. Билките и другите добавки по време на ХТ категорично съм ги спряла.

# 1 137
Vinci, вероятно тъп въпрос, но тъй като ми се е случвало лично да сглупя, питам: да си пила кафе или пушила преди кръвните изследвания? Ако си случайно, нови на гладно и без кафе, цигари.

# 1 138
Момичета, моя казус се усложнява още повече 😂 излезе ми ЯМР-то, тумор 2.2 см без засегната кожа, лимфни възли и подобни. Д-р Ганчева е твърдо за операция, ще полудея 😳
Утре съм на консултация с д-р Шопов и мисля да си запиша пак час за Щерев в Надежда. Дано някое мнение се засече, че вече наистина не знам какво да правя

# 1 139
Моят Асат в момента с кадцайлата е 46 или 47 ама никой не обръща внимание. За Алата бях ги вдигнала в коца до 300 и двата. Пратиха ме в Каспела и три дни ми вливаха трансметил, плюс някакви хапчета, едното беше някаква билка, другото беше някаква гадория, която пих и сама спрях преждевременно. Вкараха ги на третия ден в относителна норма и пак ме наливаха. Колкото по-далеч от лекари и химия, толкова по-здрава ставам. И все пак Vinci, не са толкова силно завишени и позволяват вливка с прием на Трансметил през уста.

Общи условия

Активация на акаунт