Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 85

• 69 380
  • 1 158
  •   1
Отговори
# 1 140
Търнър, не полудявай,
Каквото и решение да вземеш ще ти трябва здрав разум, защото лечението е дълго.
Споделям моя опит- на 06.08. находка 3 см. на скенер. След консултация с хирург също ми предложиха да избера вариант за лечение или да потърся второ и трето мнение.
Не се колебах и минута, избрах операция възможно най-бързо и на 18.08. ме оперираха.
След това пълна програма-химио, лъче и хормонотерапия.
Минаха четири години от тогава, приемам се за здрава и се радвам на живота.

# 1 141
Calm, наистина пих кафе, ядох, ама защото сестрите ми казаха миналия път, че нямало значение, иначе винаги съм ходила както се казва гладна, жадна. За съжаление ще трябва да изчакам 1 седмица, вече ме отложиха.          
   Mimache, така е, по- далеч от лекари, но за сега нямаме друг избор. За първи път не направих контрола между вливките, казаха ми, че нямало смисъл, освен ако не вдигна температура. Да, ама ако бях направила миналата седмица, можеше още тогава да се вземат мерки и да не отлагам химията. Както и да е, за друг път ще си знам.

# 1 142
Здравейте ,

Някой ,който е имал карбоплатин в терапията си ,може ли да сподели странични ефекти ? Аз ППц имам проблеми със слуха в едното ухо отпреди ,обаче след първата вливка ми се струва,че слуха ми се влоши още повече ,имам и леко пищене в ушите. Днес ми е втората вливка ,реших да оставя същата доза ,понеже правих аудиограма и уж променя в слуха ми няма ,но в шумна среда или някой ако говори ниско ,нищо не чувам 😫

# 1 143
С карбоплатина съм, нямам загуба на слуха. Страничните ефекти са ми гадене, промяна на вкуса до степен, че първите дни не можех да пия минерална вода. Дори 3 седмици след терапия не понасям пикантни и солени храни, кимионът ми е крайно неприятен, а преди ми беше любим. Носът ми тече, капи постоянно, както и дясното око ми трепери от време на време. Предполагам, че е от платината, а от доцетаксела диарията. Иначе се чувствам горе- долу добре Grinning

# 1 144
От карбоплатината перманентна диария.

# 1 145
  • Добрич
Здравейте ,

Някой ,който е имал карбоплатин в терапията си ,може ли да сподели странични ефекти ? Аз ППц имам проблеми със слуха в едното ухо отпреди ,обаче след първата вливка ми се струва,че слуха ми се влоши още повече ,имам и леко пищене в ушите. Днес ми е втората вливка ,реших да оставя същата доза ,понеже правих аудиограма и уж променя в слуха ми няма ,но в шумна среда или някой ако говори ниско ,нищо не чувам 😫

Shaylo, ако правиш аудиограма има значение и операторът ( лекар, сестра и пр.) на машината. Има значение и как подаваш сигнала за  прага на чуване.
Много е възможно изследването да не е достатъчно прецизно. А може и да си внушаваш.

При аудиограмата има вариант да ти пуснат шум за фон и тогава да те засичат. Това последното ми се е случвало в център по слухопротезиране. Може би трябва да потърсиш по-адекватен специалист и апарат за изследването.

# 1 146
Здравейте, днес бях на консултация при д-р Шопов и той ми назначи операция за другата седмица. Забравих да го питам нещо, което сега се сетих - трябва ли да си махна лака от ноктите, както и пиърсингите по ушите? Някой има ли идея?

# 1 147
  • Варна
По принцип,за всички операции не трябва да имаш лак на ръцете.Когато си под анестезия следят дали посиняват.Успех ти желая.

# 1 148
Shaylo, без лак със сигурност - може да пречи на измерването на сатурацията. Също и избръснати подмишници трябва. Пиърсингъг също не е ок - може случайно да бъде закачен.

# 1 149
  • Северозапада
За лак не са ми казвали нищо и при двете операции. На първата бях с гел, а втората - с обикновен, но и в двата случая безцветни/ прозрачни. Бижутата, аз нося само обици, поискаха да бъдат свалени.

# 1 150
И аз знам това, което е написала Alatea и винаги съм го спазвала, но в болницата ми направи впечатление, че много оперирани жени бяха с лак. Моя приятелка прави ин витро процедури и ми каза, че винаги са й изисквали поне на един пръст да няма лак.

# 1 151
Вела ,

Ох не знам вече . Мина ми втората вливка вчера  ,днес съм с пищен в ушите ,ще ходя пак на УНГ и ще попитам за аудиограма със шум .

# 1 152
  • София
Момичета, да дам отчет за подаването с Еконт в РКМЕ София за подновяване Телк - работи, вчера изпратих, днес получих обаждане от РКМЕ, че вече са ги входирали  е задействано в системата им разглеждането, ще получа по пощата с обратна разписка решението. Не можело с е-деливъри, както съм посочила, защото още не били те в тази система или пък нещо не им работело там както трябва. Но трябвало и на имейл са получа уведомление, че сега е задействано и после, че ми е изпратено по пощата решението.

# 1 153
Относно лака за нокти в последната година и 3 месеца имам 4 операции и винаги съм била с гел лак. Никой не ми е казал нищо. Метал по себе си не трябва да има. Мис Търнър завиждам ти благородно, че толкова бързо се оправи с датата за операция. Аз чаках близо 2месеца и бях се спекла яко през това време.

И аз подадох документи за ТЕЛК , първоначално освидетелстване. В какъв срок пращат писмото с решението по пощата?

# 1 154
Относно лака за нокти в последната година и 3 месеца имам 4 операции и винаги съм била с гел лак. Никой не ми е казал нищо. Метал по себе си не трябва да има. Мис Търнър завиждам ти благородно, че толкова бързо се оправи с датата за операция. Аз чаках близо 2месеца и бях се спекла яко през това време.

И аз подадох документи за ТЕЛК , първоначално освидетелстване. В какъв срок пращат писмото с решението по пощата?

Ох, вчера стана точно един месец от както ходих на ехограф и ми казаха, че сигурно е тумор. Имам чувството, че е минала половин година и много се мотая 😳 осъзнавам, че явно бързо са се случили нещата, но в главата ми е различно 😂

П.П. Някой може ли да ми обясни накратко какво представлява сентинелното маркиране, да имам идея какво да очаквам

Общи условия

Активация на акаунт