Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 85

• 69 237
  • 1 158
  •   1
Отговори
# 45
  • Добрич
От Хасково съм. И се обадих там, но не приемат документи по куриер, а днес вече си бяхме тръгнали, пък без документи никъде не запазват дата.

Една Такава в КОЦ Бургас приемат и изпращат  документи по куриер.

От болница "Дева Мария" изпращат документи по куруер, предполагам, че и ще приемат за ПЕТ КТ. Когато ти изпращаш би трябвало да няма значение кой е куриерът. Те когато изпращат ползват услугите на Ин Тайм (ако случайно има значение, за да ти приемат документите за ПЕТ КТ).

Болницата в Бургас/Ветрен ти е на около два часа с кола от Хасково.

# 46
Една такава, сложно, но не е нерешимо. Припомни, моля, хормонозависим ли беше твоят? Колко голямо образувание? В. Маринова предполагам, че е от Иван Рилски. Водят е много добър специалист от старата генерация. Аз имах химия, но имах два заразени възела, а ki-то 10 или 20 % на две хистологии. Аз бих направила Пет скенера и после обратно при Маринова. За жалост, колкото доктори, толкова и мнения. Но, те се оправдават с това, че колкото пациенти, толкова и различни случаи.

# 47
Една такава, сложно, но не е нерешимо. Припомни, моля, хормонозависим ли беше твоят? Колко голямо образувание? В. Маринова предполагам, че е от Иван Рилски. Водят е много добър специалист от старата генерация. Аз имах химия, но имах два заразени възела, а ki-то 10 или 20 % на две хистологии. Аз бих направила Пет скенера и после обратно при Маринова. За жалост, колкото доктори, толкова и мнения. Но, те се оправдават с това, че колкото пациенти, толкова и различни случаи.
1см тумор с чисти лв.Да Виолетка Маринова от Св.Иван Рилски.

# 48
  • Sofia
Моят опит с Маринова е, че втория път искаше да ме остави без химия и лъчетерапия, при един заразен лимфен възел, твърдейки, че дукталният ми карцином е мета от другата гърда, в която също беше дуктален. Предложи ми включване в програма за иновативно лекарство - хапче и ми каза, че на всеки две години ще си припомням, че съм с рак - т.е на всеки две години ще имам някъде новопоявила се мета или нов рак. Тимчева, Щерев и Консулова, независимо един от друг ми обясняваха, че дуктален в другата гърда няма как да е мета, по природа няма как да е. Проф. Поповска също отдели много време да ми обяснява (прави ми ревизия и двата пъти), че това, което твърди Маринова е абсурдно, даже й искаше телефона да говори с нея.
Към днешна дата не съжалявам, че не останах при нея за лечение.

# 49
Една такава, хм, явно само заради ki-то, което е гранично, доколкото знам. Не знам този "невус" какво е. Маринова е доста изнервена, пряма и дръпната, по мои наблюдения. Аха да попадна при нея, но се разминах. Не вярвам с тези характеристики да има нещо на ПЕТ скенера, но действай в тази посока. След поста на Child of June обаче, бих имала едно наум за Маринова. Ей, дано да не те объркваме още повече!

# 50
  • Sofia
Една Такава, моят опит с Маринова не означава, че й при теб ще е така. Изобщо това с препоръката за онколог и болница е доста индивидуално по мое мнение. Човек трябва да се усети къде и на кого да се довери. Няма смисъл от пет-шест мнения, когато случаят не го изисква. Говоря за начално лечение при тумор, който е с добри характеристики и е често срещан, при който има вече утвърдени практики как се действа. Доверяваш се на някого и започваш, вече във времето доста неща се изясняват и се научаваш как да процедираш.
И винаги, винаги най-важно за мен е първо мнението на онколога. После останалите.

# 51
  • Варна
В Дева Мария,има часове за Пет,след 12.06.Дадоха ни точно датата която искаме.Разчета до два работни дни,можело и същия ден да стане.Изпращат първо по имейл и после с куриер.

# 52
Здравейте от мен-последните дни доста неща ми се струпаха, та да споделя. След като на първата хистология от лимфни възли пишеше дуктален карцином, а Факирова второ мнение - лубуларен инвазивен. Миналия четвъртък отидох на пет скенер и след като ми вляха радиоактивното вещество, скенерът се развали. Та минах чак днес. Междувременно си изпратих всички образни до момента на Д-р Йорданов в Сити клиник и той откри светене на диска с цветно вещесто от ЯМР. Събота отидох при него да вземе биопсия и от гърдата и евентуално ако е улучил образувание, сега чакам хистология и от това. Днес бях на консултация в УСБАЛО при една от онколозите, която се съветва с доц.Ася Консулова, понеже случаят ми е много странен. Те казват да се направи биопсия и на увеличен лимфен възел под лява мишница /който на образните уж не е лош/, за да знаят има ли нещо и там. Също да мина скенер в Дървеница и ако нещата са само в дясната гърда и десни лимфни възли да започна 4 вливки червена химия и 12 бяла. Също според тази онколожка на пет скенер лобуларния карцином не се вижда. Много съм объркана вече... Моля ви кажете ми за тази червена химия. Една позната, която там се лекува при доц.Консулова описва тази химия почти като умиране... Също ми препоръчаха и порт да сложа... Дълго стана, засега това...

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 15:42 от jjjenq

# 53
Сестра ми беше на червена химия. Първия път беше повръщала и два дни беше ужасно опаднала и без апетит, едва се караше да хапне. Следващите три пъти сама си кара колата на следващия ден, казваше че нищо особено няма и нищо общо с първия път. Всеки по различен начин понася химията, някои са по-зле с червена, на други бялата им дейста по-зле... Стараят се с вливка на допълнителни медикаменти да намалят страничните ефекти, изписват и за пиене при гадене... Очаквано косата опада, веждите доста, както и миглите. Всичко се възстанови след това.
Може би е добре, при толкова на брой вливки по план, да си с порт. Сестра ми маза старателно всеки път, но са й зле вените. Момичетата писаха назад за плюсове и минуси на порт...
Успех!

# 54
  • Добрич
Скрит текст:
Здравейте от мен-последните дни доста неща ми се струпаха, та да споделя. След като на първата хистология от лимфни възли пишеше дуктален карцином, а Факирова второ мнение - лубуларен инвазивен. Миналия четвъртък отидох на пет скенер и след като ми вляха радиоактивното вещество, скенерът се развали. Та минах чак днес. Междувременно си изпратих всички образни до момента на Д-р Йорданов в Сити клиник и той откри светене на диска с цветно вещесто от ЯМР. Събота отидох при него да вземе биопсия и от гърдата и евентуално ако е улучил образувание, сега чакам хистология и от това. Днес бях на консултация в УСБАЛО при една от онколозите, която се съветва с доц.Ася Консулова, понеже случаят ми е много странен. Те казват да се направи биопсия и на увеличен лимфен възел под лява мишница /който на образните уж не е лош/, за да знаят има ли нещо и там. Също да мина скенер в Дървеница и ако нещата са само в дясната гърда и десни лимфни възли да започна 4 вливки червена химия и 12 бяла.
Също според тази онколожка на пет скенер лобуларния карцином не се вижда. Много съм объркана вече...
Скрит текст:
Моля ви кажете ми за тази червена химия. Една позната, която там се лекува при доц.Консулова описва тази химия почти като умиране... Също ми препоръчаха и порт да сложа... Дълго стана, засега това...

Моят тумор също беше лобуларен (разчетен от д-р Факирова). Д-р Вълкан Иванов говори с д-р Виктор Йорданов и последният каза, че за лобуларен трябва ЯМР, не ПЕТ КТ.

Лобуларният тумор може да има малки образувания, които ПЕТ КТ не отчита, но на ЯМР с контраст "да светнат".

# 55
Една такава, би следвало към момента да има все още места за ПЕТ скенер в Пълмед - Пловдив за 18.06., преди три дни записаха за тази дата.

# 56
  • София
Стискам палци на всички, чакащи резултати! Аз още не съм звъннала в Сити за резултатите от ЯМР от 24 април, представете си колко съм се отпуснала, все забравям. Ще го свърша днес.

6 вливания червена химия имах заради мета в ЛВ преди години - не е приятно, но чак умиране - доста преувеличено е. Първата беше като грип - отпаднал, главоболие, запушване на носа, след като отмина действието на поддържащите препарати - повръщане. Взех си Зофран - действа много и за 1-2 дни всичко отмина. Следващите вливания - Зофран веднага и никакъв проблем с гадене/повръщане, 2-3 дни умора вкъщи, ходех на работа след 1 седмица почивка, правех спорт и разходки. Но със сигурност допълнителните вещества, които вливат помагат доста - антиеметици и кортикостероиди. Така че не е толкова страшна червената химия, изтърпява се.

# 57
Здравейте от мен-последните дни доста неща ми се струпаха, та да споделя. След като на първата хистология от лимфни възли пишеше дуктален карцином, а Факирова второ мнение - лубуларен инвазивен. Миналия четвъртък отидох на пет скенер и след като ми вляха радиоактивното вещество, скенерът се развали. Та минах чак днес. Междувременно си изпратих всички образни до момента на Д-р Йорданов в Сити клиник и той откри светене на диска с цветно вещесто от ЯМР. Събота отидох при него да вземе биопсия и от гърдата и евентуално ако е улучил образувание, сега чакам хистология и от това. Днес бях на консултация в УСБАЛО при една от онколозите, която се съветва с доц.Ася Консулова, понеже случаят ми е много странен. Те казват да се направи биопсия и на увеличен лимфен възел под лява мишница /който на образните уж не е лош/, за да знаят има ли нещо и там. Също да мина скенер в Дървеница и ако нещата са само в дясната гърда и десни лимфни възли да започна 4 вливки червена химия и 12 бяла. Също според тази онколожка на пет скенер лобуларния карцином не се вижда. Много съм объркана вече... Моля ви кажете ми за тази червена химия. Една позната, която там се лекува при доц.Консулова описва тази химия почти като умиране... Също ми препоръчаха и порт да сложа... Дълго стана, засега това...

# 58
Здравей, jjjenq. Аз в момента съм на тази схема - 4 червени през 2 седмици и 12 бели през 1 седмица. Минах вече две червени вливки и мога спокойно да ти кажа, че не е страшно. Първият път повърнах веднъж, втория път въобще не съм повръщала. На мен в болницата ми дават 3 хапчета срещу повръщане. Едното го пия там преди вливката и вкъщи сутрин следващите два дни по едно. Два дни след терапията ми е леко отпаднало, но не е нищо страшно, върша си ежедневните дейности, дори гимнастиката си правя. След това съм супер, нищо ми няма. Надявам се и занапред да е така.

# 59
Всичко си е строго индивидуално....както и болестта така и как ще се понесе химията. Жена ми от червената освен падането на косата само имаше гадене и умора за 2 дена след вливка като гаденето се овладяваше със зофран. Обаче бялата химия (таксаните) ѝ разказаха играта със страшни болки в краката.....пищеше от болка и всякакви нурофени и аулини не ѝ помагаха. Когато каза на лекаря той каза "явно има силна негативна реакция затова почвайте Паратрамол" и хоп...всичко мина. А тя беше на dose dense терапия т.е. на 2 седмици бяха вливките с по-високи дози от обичайните. Така че..преживява се с адекватните лекарства. Мина и замина всичко.....Струваше си особено като видяхме последвалия ПЕТ скенер - пълен терапевтичен отговор. Крещях като луд от радост в колата след като взехме резултата. Е и сълзи имаше....сълзи на облекчение.
Та мисълта ми беше - не се плашете предварително. Който го очаква химия не се знае как ще я понесе и всякакви приказки от познати минали химията са донякъде невалидни защото реакцията може да съвсем различна.

Общи условия

Активация на акаунт