Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 85

• 69 280
  • 1 158
  •   1
Отговори
# 60
Днес получих писмото за ТЕЛК, дават ми дата на явяване на 2 юли.
Малко съм озадачена от някои документи. Етапната епикриза от личния лекар ли трябва или от Надежда? Или и от двете места? Лична амбулаторна карта, досие ат личен лекар, рецептурна книжка от личния лекар ли да искам? А какъв е тоя протокол от РЗОК?
И тая консултация със СБАЛО + удост., трябва да ида в Онкологията в моя град да питам, нали?

И колко време след това горе-долу ще ми трябва да дооправя документите? В НОИ ли се ходи? Добре, че не купихме билети, трябва да оправя телка преди да заминем.

Резултатите от скенера - няма метастази, но както каза професора - имаш други проблеми, няма оправия. Fearful
Заключението е остеохондроза на лумбалните прешлени и спондилоартроза.
Някой да има опит с подобни болести? Ще се влошат предполагам от хормоналната терапия?

Чакам си още резултата от ЯМР, така че не пускайте палците, моля ви. Hands Pray

Също според тази онколожка на пет скенер лобуларния карцином не се вижда. Много съм объркана вече... Моля ви кажете ми за тази червена химия. Една позната, която там се лекува при доц.Консулова описва тази химия почти като умиране... Също ми препоръчаха и порт да сложа... Дълго стана, засега това...
На мен д-р Павлов от Образните в Надежда миналата година ми беше казвал, че само за гърди ако се гледа за образувания, най-добре е ЯМР и е по-добре от пет скенер или от обикновен скенер. Същото ми каза и д-р Консулова после.
Червената химия не е като умиране, разбира се. Аз първите две вливки ги понесох леко, бяха ми дали да пия лекарства три дена след това, аз си вземах и някой деган още един, два дена  и ми беше достатъчно. Освен лекото гадене и два дена болки от инжекцията растежен фактор, нямах никакви други проблеми. Даже ходих на село да садим лук, чесън и марули.
След третата ми се гадеше повече, но с ядене на плодове и зеленчуци и хапчета не беше чак толкова зле.
След четвъртата ми беше много зле за около седмица, тогава даже лежах през повечето време.
На мен Дегана ми помагаше повече от Зофрана, но трябва да се пробва.
Не съм повръщала нито веднъж, макар че аз в каквото и да било превозно средство повръщам, а пътувахме до София за всяка вливка. Просто имах гадене, която обаче се влияеше положигелно от храна, лекарства и лежане по гръб. А и явно премедикацията им беше добра, защото успявах да издържа пътуванията добре.
Естествено, гадно е, продължителнъ, но не е нещо непоносимо. Просто гадно и минава за няколко месеца, вече даже почнах да забравям какво беше.
От бялата химия и мен много ме боляха краката. Но пак поносимо, пийвах само ибупрофен от време на време.
Мен по-скоро ме притеснява как се е отразило на органите ми всичко това, а гадене, болка, повръщане се преживява.
Пак казвам, не е нещо повече от болки от зъб, цикъл или пътуване по завоите на Подбалканската (там как съм повръщала....), а сме ги издържали тези неща.
Скрит текст:
(И да кажа, че даже правехме секс с ММ, така че със сигурност не е било като умиране, щом съм имала сили и желание за такива работи. То вярно, че ММ е хубав и секси, ама не е чак толкова, че да вдигне жена от умирачка.  WinkBlush)

За порт бях писала назад плюсовете и минусите.
За 4+12 и трудни за улучване вени, аз бих сложила. Иначе ако вените са хубави и няма проблеми по принцип с тях, не знам, може и без, че то самия порт е операция и после обгрижване с промивки.
Пак е индивидуално при всеки.

# 61
Благодаря на всички Ви, които ми обяснявате като на малоумна...както винаги сте прекрасни и ме успокоявате, което май е най-важно Simple Smile. Моля Ви, кажете ми къде да пратя диск от ПЕТ скенер за второ мнение, че вече само на едно гледане не разчитам...

# 62
Опосум, браво за скенера. Аз имам остеохондроза,  но на шията. Живея си с нея, много,много години, внимавам да не се простудя, пазя се. Казаха ми спорт, че влияе добре. Спокойно, всичко е наред. Иди на невролог да го коментирате.
Аз правих ЯМР на гърди, две седмици след последната химия, много се моля да се е стопило образуванието, има насрочена операция на 27 юни.
Чакам....

# 63
jjjenq, за второ мнение на ПЕТ скенера съм чувала, че диска се праща на  доцент Павел Бочев от Аджибадем, но аз нямам лични впечатления

# 64
Аз съм на бяла химия през 3 седмици и имам силно разстройство от нея, което не минава от нищо и така 10 дни. Ако знаете лек, споделете.
И вкуса на храните ми е различен след вливка, но не съм повръщала. Първият път имах болки в кръста един ден и това беше.

# 65
  • Варна
За разстройство,Гентамицин ампула се пие.Тежката артилерия в краен случай,Мая за сирене,3,4 капки.

# 66
  • София
Аз съм на бяла химия през 3 седмици и имам силно разстройство от нея, което не минава от нищо и така 10 дни. Ако знаете лек, споделете.
И вкуса на храните ми е различен след вливка, но не съм повръщала. Първият път имах болки в кръста един ден и това беше.
Пробиотици не помагат ли? Повече и различни видове.

# 67
Чай от шипка. Безотказно! Диета първите дни, по-спичащи хранички. Пробиотик също не е зле. Лопедиум.

# 68
За разстройво аз ползвам само хидрасек, - една аптекарка предиг  години ми ги каза и от тогава друго не купувам. Също има и прахче за деца

# 69
Привет, готини Simple Smile С удоволствие се включвам в края на вечерта... Какъв ден само, нали?! Пълен с разни неща - за всеки един от нас, вас - дет се вика първо вас, после нас! Simple Smile
Опосумче, тоя протокол от РЗОК (здравната каса) ще да е за предписаните ти по протокол от здравната каса лекарства. Аз от личната лекарка взех единствено направлението, сякаш, което трябваше да е на хартия, всичко друго си го подготвих, като епикризи от операция и лъче, протоколи от диспансер и изследвания и ги приложих за Телка. Само производствената се наложи да нося на самата дата пред Телка.. но както и да е, и това ще мине! Мир и любов да е само, другото орта будала.
Мили момичета, момчета, днес минах обикновен скенер - малко по различно от ПЕТ скенера, - надупчиха ми ръката, смениха се сестри по време на дупченето, и то заради един абокад, ама кво да ги правя прощавам им. Случват се такива неща, резултатите в понеделник.. да ги видим, къв ще им е филма, естествено, надявам се да е the best за моето мене!
Днес ми подариха книга, с лично послание за мен.. писана е от мой съученик.. казва се "Котка на голо", след малко ще залягам да я чета.. и за мен има писано, нещо от детството.. Стана ми мило! Ако обичате да четете, пробвайте я! Знам ли, може пък да ни изненада - и вас, и мен!
Луда работа е този живот, с какво ли не ни изненадва! Отивам да заминавам, като се върна пак ще дойда.. Simple Smile Simple Smile отивам да чета сега!
Лек път на момчето, което написа книгата! Дай да го драсна аз, пък както дойде!

От моя свят.. това е за деня.. даже много готин ден си беше, е, леко надупчена ще си легна, и посинена, но карай, и това ще мине Simple Smile Simple Smile
Кис ю ,all, бейбис!

# 70
Haidi, nonymous78, благодаря Hug
Аз нямам протокол за лекарства от ЗК. Купувам си Нолвадекса сама, Золадекс не слагам. Значи това отпада да го нося.

Норе, пробвай да си правиш морковена супа само от моркови, вода и сол. Напиши морковена супа на Моро в гугъл и ще излязат рецепти.

# 71
В Пловдив има ли място, където поставят  порт и също ако има жени, които имат порт може ли да споделят при тях как е.

# 72
Привет, момичета! До скоро само четях , но вече имам потребност да пиша.
На 29.05 ме оперираха, уверявайки ме, че отстраняват фиброаденом, но уви в епикризата и след хистохимията диагнозата се оказа друга.
Давам си сметка, че ми предстои дълъг и труден път, но не съм отчаяна( засега), а само си мисля как ще оздравея.Надявам се това да е правилната нагласа.

# 73
Mama Tsoni❤, ще се лекуваш и ще оздравееш, разбира се🙏💕!

# 74
Привет, готини! Simple Smile
Мама Цони, разбира се, че ще оздравееш, много е хубаво и много е важно духът да е силен, и с положителна нагласа само напред и нагоре, това е дозата.. дозата за успеха да преборим всякакви проблеми, не само раковите Simple Smile
Дългоочакваният скенер мина при мен, този път обикновен скенер, съответно резултатът е благоприятен, няма някакви притеснителни нюанси - слава на Бога!!! Боже, толкова да вярвам в Бог, благодаря Му от все сърце! Гледам да мисля положително! Гледам да мисля, че съм здрава, и о, Боже, здрава съм! Така се чувствам, здрава и права! Благодаря, че имам страхотна приятелка, която днес отново ми напомни, че никога, ама никога не трябва да се поддавам на слабости и терзания, и че трябва да съм над нещата и да се щадя от излишни емоции.. е, старая се де, да я щадя душата.. живея си простичкия живот, готвя, пера, чистя колкото мога.. наслаждавам се на утрото, то ми е любимо, такава сила има в утрото, но и вечерта не лъже, не мога да се отрека от нейния приказен хаус - забързан и енергичен хаус, с който завършвам недовършения си ден, и чакам утрото, за да го продължа.. шантава работа, нали?! Също като при вас, но ъгъла сигурно е различен Simple Smile)) Много ме кефи този живот, какъвто и да ми се е паднал, мой си е и ще гледам да си го изживея на макс, също като вас, нали Simple Smile
Някой пътува на някъде.. този Някой е едно дете.. това дете съм аз.. това дете си Ти.. да не забравяме от къде сме тръгнали и какви мечти сме имали някога като деца .. нека да си ги постигнем, мечтите!
Аз продължавам напред, и вие също:)
Готини сте!!!
Кис ю, all, бейбис Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт