Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 85

• 72 374
  • 1 158
  •   1
Отговори
# 75
Много се радвам за теб! Само такива хубави новини да има Heart

# 76
Здравейте, писах и в общата група, но ме препратиха тук, защото групата е само за рак на гърда. Кои са онколозите, които да речем повече лекуват и разбират от рак на гърда? СЪщо има ли дами от Пловдив и къде се лекувате? Освен доктор Тонев в КОЦ, някой има ли впечатления от онкологията в УМБАЛ Св.Георги или друго място?

# 77
jjjenq, аз се лекувам в Пловдив и ще споделя моят опит до момента. Операцията ми беше извършена в КОЦ база 1 като ме препратиха за химиотерапия в КОЦ база 2. Проблемът при мен е, че въпреки извършените ми три операции, нямах никакъв скенер - нито ПЕТ скенер, нито обикновен, между втората и третата операция имам ЯМР. Доктор Вълкова от второ отделение на КОЦ 2 ми каза, че между вливките ще ми направят обикновен скенер, това ми беше казано и от доктор Тонев. Допитах се и до доктор Апостолова от Пълмед, която ми беше препоръчана, тя ми каза, че преди вливките трябва първо ПЕТ скенер, за да бъда стадирана. Консултирах се и с доктор Канарев от Парк хоспитал, който също ми беше препоръчан, и той настоя  за необходимостта от ПЕТ скенер преди вливките. На същото мнение беше и доктор Виктор Йорданов от Аджибадем сити клиник,който случайно ми се обади във връзка с ЯМР, което му бях пратила за второ мнение. Накрая избрах да се лекувам при доктор Апостолова, тъй като при доктор Канарев нямаше места, доколкото ми се струва, че следват съвременните стандарти на лечение. Всъщност доктор В.Йорданов ми каза, че не е правилно скенера да се прави между вливките, тъй като е възможно вливката да заличи клетки и няма да е ясно първоначалното състояние. Всичко това ме накара да мисля, че в КОЦ си действат както си знаят от години. Все още не съм започнала химиотерапия при доктор Апостолова и нямам други впечатления от нея, но ми беше препоръчана и се надявам да не греша в избора си. Иначе бях чела и добри отзиви за доктор Мурджев от Централ хоспитал.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 11:43 от Vinci

# 78
Скрит текст:
Здравейте от мен-последните дни доста неща ми се струпаха, та да споделя. След като на първата хистология от лимфни възли пишеше дуктален карцином, а Факирова второ мнение - лубуларен инвазивен. Миналия четвъртък отидох на пет скенер и след като ми вляха радиоактивното вещество, скенерът се развали. Та минах чак днес. Междувременно си изпратих всички образни до момента на Д-р Йорданов в Сити клиник и той откри светене на диска с цветно вещесто от ЯМР. Събота отидох при него да вземе биопсия и от гърдата и евентуално ако е улучил образувание, сега чакам хистология и от това. Днес бях на консултация в УСБАЛО при една от онколозите, която се съветва с доц.Ася Консулова, понеже случаят ми е много странен. Те казват да се направи биопсия и на увеличен лимфен възел под лява мишница /който на образните уж не е лош/, за да знаят има ли нещо и там. Също да мина скенер в Дървеница и ако нещата са само в дясната гърда и десни лимфни възли да започна 4 вливки червена химия и 12 бяла.
Също според тази онколожка на пет скенер лобуларния карцином не се вижда. Много съм объркана вече...
Скрит текст:
Моля ви кажете ми за тази червена химия. Една позната, която там се лекува при доц.Консулова описва тази химия почти като умиране... Също ми препоръчаха и порт да сложа... Дълго стана, засега това...

Моят тумор също беше лобуларен (разчетен от д-р Факирова). Д-р Вълкан Иванов говори с д-р Виктор Йорданов и последният каза, че за лобуларен трябва ЯМР, не ПЕТ КТ.

Лобуларният тумор може да има малки образувания, които ПЕТ КТ не отчита, но на ЯМР с контраст "да светнат".
Лобуларния карцином се вижда още на ехограф Angry,Обаче нашите тъп..ри са неграмотни и не могат да го разпознаят.За това 5 години ме размотаваха ,че нищо ми няма ...Ама хайде ,вече е минало .Направих радикална мастектомия /едностранна /...Като прочета нещо от този род полудявам и гледам да не пиша  ,но това е поредното.А за назначена химия без доказани причини ,вече излиза извън психиката ми Rage Използват страха на жената ,за да си правят експерименти без въобще да са убедени че ще има полза.Защо не ги попитате каква гаранция ви дават с тези химии ?! Доколкото съм запозната гаранция няма нито със --нито без.Има доста примери за лекувани по чужбини ,вкарани милиони и т.н. И...после рецидив,метастази и т.н. Rolling Eyes
Та какъв е извода ?! Едни имена се мотаят в интернет пространството/няма лошо/ ,но да сте виждали проф.Тимчева често по каналите  ? Сори ,но това е моето мнение ...

И сега веселата част ,тя ми е по на душата ...Innocent
Колебая се между тези три рокли ...от които трябва да избера една Wear Dress И трите ми харесват Hug
 Вие коя бихте избрали

# 79
Скрит текст:
Здравейте от мен-последните дни доста неща ми се струпаха, та да споделя. След като на първата хистология от лимфни възли пишеше дуктален карцином, а Факирова второ мнение - лубуларен инвазивен. Миналия четвъртък отидох на пет скенер и след като ми вляха радиоактивното вещество, скенерът се развали. Та минах чак днес. Междувременно си изпратих всички образни до момента на Д-р Йорданов в Сити клиник и той откри светене на диска с цветно вещесто от ЯМР. Събота отидох при него да вземе биопсия и от гърдата и евентуално ако е улучил образувание, сега чакам хистология и от това. Днес бях на консултация в УСБАЛО при една от онколозите, която се съветва с доц.Ася Консулова, понеже случаят ми е много странен. Те казват да се направи биопсия и на увеличен лимфен възел под лява мишница /който на образните уж не е лош/, за да знаят има ли нещо и там. Също да мина скенер в Дървеница и ако нещата са само в дясната гърда и десни лимфни възли да започна 4 вливки червена химия и 12 бяла.
Също според тази онколожка на пет скенер лобуларния карцином не се вижда. Много съм объркана вече...
Скрит текст:
Моля ви кажете ми за тази червена химия. Една позната, която там се лекува при доц.Консулова описва тази химия почти като умиране... Също ми препоръчаха и порт да сложа... Дълго стана, засега това...

Моят тумор също беше лобуларен (разчетен от д-р Факирова). Д-р Вълкан Иванов говори с д-р Виктор Йорданов и последният каза, че за лобуларен трябва ЯМР, не ПЕТ КТ.

Лобуларният тумор може да има малки образувания, които ПЕТ КТ не отчита, но на ЯМР с контраст "да светнат".
Лобуларния карцином се вижда още на ехограф Angry,Обаче нашите тъп..ри са неграмотни и не могат да го разпознаят.За това 5 години ме размотаваха ,че нищо ми няма ...Ама хайде ,вече е минало .Направих радикална мастектомия /едностранна /...Като прочета нещо от този род полудявам и гледам да не пиша  ,но това е поредното.А за назначена химия без доказани причини ,вече излиза извън психиката ми Rage Използват страха на жената ,за да си правят експерименти без въобще да са убедени че ще има полза.Защо не ги попитате каква гаранция ви дават с тези химии ?! Доколкото съм запозната гаранция няма нито със --нито без.Има доста примери за лекувани по чужбини ,вкарани милиони и т.н. И...после рецидив,метастази и т.н. Rolling Eyes
Та какъв е извода ?! Едни имена се мотаят в интернет пространството/няма лошо/ ,но да сте виждали проф.Тимчева често по каналите  ? Сори ,но това е моето мнение ...

Колебая се между тези три рокли ...от които трябва да избера една Wear Dress И трите ми харесват Hug
 Вие коя бихте избрали
Харесвам Галинел, не съм си купила все още, ама ги харесвам 🤭, бих си взела първата. Simple Smile

# 80
An_Mary,
Какво искаш да кажеш с това за проф. Тимчева? По кои канали да сме я виждали?

# 81
  • Добрич
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:
 Вие коя бихте избрали

Трима различни лекари видяха моя тумор на ехограф, но само най-голямото образувание, включително д-р Вълкан Иванов.  Фокусите светнаха на ЯМР при д-р Виктор Йорданов и то с контраста, без него ги нямаше... После излязоха и на КТ с контраст.

Определено мисля, че има онколози, на които им харесва да са "медийни звезди" (ако съм те разбрала правилно)...

# 82
Днес ми се обади д-р Щерев, на ЯМР се е видяло нещо в другата гърда. Трябва да си взема диска и епикризата и да отида на консултация с хирурга ми.
Цял ден не мога да го осмисля, та чак досега. Парализирана съм от страх.
(Ан Мари, аз бих избрала първата рокля.)

# 83
  • София
Опосум, успокой се, първи иди и виж какво ще ти кажат. Знам какво е - три години след операцията на едната гърда се видя карцином и в другата. Важното е да е хванато навреме и ако е злокачествено - махай всичко направо - с импланти или без, както прецениш. Стискам палци!

# 84
Здравейте, борбени момичета!

Някой питаше за второ мнение. Аз очаквам разчитане от доц. Бочев до края на седмицата. Оставяте дискове/резултати на регистратурата и след 5 работни дни получавате мнение лично и на хартия.

Скоро минах моя годишен преглед на ехомамография. Нищо ново, трябва да се следя на не повече от 10 месеца.
Направиха от кръвни проби на мама двата рискови гена BRCA 1 и 2 - излязоха отрицателни. В болниците, където се лекувате може да попитате дали има активна програма на някоя от компаниите и изследването е безплатно.

Ан_Мари - роклята - втората!
Опусум - дишай, нека се види какво е, винаги има шанс и лечение!

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 09:02 от .skip.id.

# 85
Опосум, правила ли си генетичен тест за BRCA 1  и 2? Не знам какво да ти напиша, изчакай второто мнение на ЯМР....аз съм се засилила за органосъхраняваща операция, но ако изляза БРКА положителна ще махна и двете гърди,по нататък.
Аз пуснах тест в Трансхеликс преди месец и половина, платих си прилично сумата и все още нямам резултати, утре пак ще им звъня, че ми писна да се мотат.

# 86
Здравейте!
Ан Мари на мен ми хареса първата и третата.
Опосумче казах ти, стискам палци да е безобидно. Докато чакаш си запази час и за Виктор Йорданов. Мисля, че ще ти даде по адекватен отговор от В.Иванов. На мен не можа да познае, а и ако трябва биопсия Йорданов ще ти вземе.
Вчера ми сложиха първата инжекция Золадекс. Платих си я, защото протокол се издавал след терапиите.Не съм лигла, стиснах зъби, ама много си боли( реших да мина без лидокаин) . Все едно шиш ми забиха в корема. Изписаха ми тамоксифен, но си купих нолвадекс. Това реших да пия. Вие какво пиете? Кое е по-добре?

# 87
  • София
Нолвадекс твърдят, че е по-добре, това взимах преди, сега ми е друга активната съставка.
Странно е от Золадекс толкова да те е заболяло, вероятно са нацелили кръвоносен съд и ще ти остане синьо, но и това минава, не се настройвай отсега за следващия път. Резелиго е далеч по-неприятно от Золадекс - аз имам нисък праг на болка и съм лигла по-принцип, та щом аз издържам вече 7 или 8 година Золадекс и Резелиго в последните, ще се справиш Simple Smile.
Някои хора имат лека ръка, между другото, когато мъжът ми ми ги слага, почти нищо не усещам, мед. сестра при ЛЛ е много зле - винаги ме боли.

# 88
Хайди, не съм правила тест за brca. Мисля да направя, но сега ни е малко сложно финансовото положение и мислех като се позакрепим. Колко струва в Трансхеликс? Те са скъпа лаборатория по принцип.
Една Такава, мислех да пращам диска за второ мнение при Виктор Йорданов, но трябва да се обадя да питам дали може и как става. А какво стана при д-р Консулова? Какво ти каза тя?

# 89
Опосум изръсих се 1400 лв. за тая БРКА. Твърдят, че ХЕР положителен рак не може да е генетичен, но се оказа че има и БРКА положителни ХЕР-ове. Та пуснах да ми е мирна главата.
Консултация по документи при В.Йорданов струва 100 лв, аз съм правила. Обади се в Аджибадем Сити Клиник и питай как става. Аз ходих при него на преглед за второ мнение и си занесох диска от първото ЯМР да ми го погледне и той. Разчете го бързо, мисля след два дни имах резултат.

Общи условия

Активация на акаунт