Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 85

• 72 394
  • 1 158
  •   1
Отговори
# 90
Опосум , дано всичко е наред и е фалшива тревога.Аз вчера звънях и питах как стават нещата с разчитане на ЯМР в Сити от В.Йорданов. Обясниха ми така , оставаш диска и другите документи на регистратурата ,плащаш 100лв. и чакаш обаждане.После ако искаш консултация с него ,ти записват час.Не казаха да може да се праща по куриер  , но и аз не съм питала това конкретно и е възможни да може и така.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 13:05 от renji

# 91
За разчитане от доктор В.Йорданов може и по куриер. На документите се пише, че са за разчитане от доктор В.Йорданов, на плика изрично се отбелязва, че е за регистратура Образна диагностика. На лист в плика бях написала три имена, телефон и офис на Еконт, на който да ми се върнат документите, при получаването се плаща таксата с наложен платеж. Докторът иска да се отбележи на кой ден от цикъла е правен  ЯМР-то.

# 92
  • Варна
Opossum,бяха ни каза ли,че от тоя месец фармацевтична компания ще прави безплатни изследвания за  BRCA и питах онколожката.Говори с някой по телефона и беше ни обещала за тоя месец да пусни,но на прегледа я нямаше,заместваше я друга лекарка и успях да изпрося PIC3CA,който ни е много важен за лечението.Браките,нямат смисъл за лечението при нас.Питай твоя онколог,дали не може безплатно.При нас никой нищо не обяснява,добре че е форума и Хоуп от другата тема да знам какво да питам.

# 93
За разчитане от доктор В.Йорданов може и по куриер. На документите се пише, че са за разчитане от доктор В.Йорданов, на плика изрично се отбелязва, че е за регистратура Образна диагностика. На лист в плика бях написала три имена, телефон и офис на Еконт, на който да ми се върнат документите, при получаването се плаща таксата с наложен платеж. Докторът иска да се отбележи на кой ден от цикъла е правен  ЯМР-то.
Ако може  така ,би било много удобно.Ти преди колко време праща и какви документи се пращат ,епикризи от операция и хистология предполагам.

# 94
Преди 2 седмици пращах - дисковете, епикризи и хистология. От изпращането до получаването на резултата отне 1 седмица. По телефона от клиниката ми обясниха как да ги изпратя.

# 95
Преди 2 седмици пращах - дисковете, епикризи и хистология. От изпращането до получаването на резултата отне 1 седмица. По телефона от клиниката ми обясниха как да ги изпратя.
Много благодаря ,аз просто не се сетих  да питам ,за този вариант и мислех да ходя,но щом може ще се възползвам.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 15:14 от renji

# 96
Момичета, здравейте вие къде ходите, за да ви инжектират Резелиго, оказва се, че самата инжекция ще се поеме от ЗК, но поставянето и не. Когато и я поставят в Онкологията в Дървеница на мама заплаща по 60 лв, което не е малка сума затова питам. Благодаря ви!

# 97
  • София
Момичета, здравейте вие къде ходите, за да ви инжектират Резелиго, оказва се, че самата инжекция ще се поеме от ЗК, но поставянето и не. Когато и я поставят в Онкологията в Дървеница на мама заплаща по 60 лв, което не е малка сума затова питам. Благодаря ви!

Знам, че таксата в онкологията нарочно е такава, за да не ги занимават с поставянето на инжекциите. Аз слагам золадекс, но предполагам, че ситуацията е аналогична. Би трябвало личния да я поставя. Моят отказа и ходя в поликлиниката до нас. Слагат ми я дежурните сестри срещу 12лв.

# 98
Поставям си я сама и така съм независима от благоразположението, работното време и цените на лекари, сестри и прочие. Не съм медицинско лице, така че, всеки би могъл. Малко смелост се иска.

Опосум, търси второ мнение задължително. На мен при КТ също ми бяха описали лезия в здравата гърда и ми изкараха акъла, щото беше по време на химията и си помислих тогава, че ХТ не ми действа. Ходих в Дървеница за второ и трето мнение и там не видяха да има нещо. Моят тумор беше дуктален.

# 99

Знам, че таксата в онкологията нарочно е такава, за да не ги занимават с поставянето на инжекциите. Аз слагам золадекс, но предполагам, че ситуацията е аналогична. Би трябвало личния да я поставя. Моят отказа и ходя в поликлиниката до нас. Слагат ми я дежурните сестри срещу 12лв.

Извинявайте в София ли е тази поликлиника, ако е удобно да ми кажете как се казва.

# 100
  • София

Извинявайте в София ли е тази поликлиника, ако е удобно да ми кажете как се казва.

Да, в София 22 ДКЦ, но би трябвало във всяка да може да поставят такава инжекция.

# 101
Момичета, някой тествал ли се е за алергия към лекарствата за  химиотерапия и таргетна терапия, имали такава практика в болниците ?

# 102
Момичета, някой тествал ли се е за алергия към лекарствата за  химиотерапия и таргетна терапия, имали такава практика в болниците ?
Имда излезе алергия, пак ще бъде проведена същата премедикация. Те слагат по протокол алергозан мускулно и чиста банка с дексаметазон и зофран. Това е, за да се сведе до минимум риск от алергична реакция.

# 103
  • Северозапада
Дори и да има някаква реакция, въпреки премедикацията, действат на място с урбазон, забавяне на системата и др.

# 104
Аз направих странична реакция към Херцептин, и от тогава започнаха да ми слагат Урбазон.
Иначе не тестват, ако направите реакция към химиотерапията, ще ви пуснат на много бавна капка, за да минат "под" имунната система.
Премедикират с дексаметазон точно срещу алергични реакции.

Общи условия

Активация на акаунт