Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 85

• 69 597
  • 1 158
  •   1
Отговори
# 900
Вела, имам шарлан и веднага ще пробвам. Иначе тук в хирургиите в Пловдив може още днес д а ме приемат, но аз нещо се стреснах и за това да вляза  в болница.

# 901
Момичета, струва ми се, че някоя беше писала за слюнчена жлеза преди време, но не откривам назад в писанията. Днес се събудих с подута слюнчена жлеза, след като смуках лимон малко ми спадна отока на бузата, но все си седи. В спешното ми предлагат да ме оставят 4-5 дни в болница да ме наливат с антибиотик и ношпа, за да се отпуши. Обаче аз не знам това съвместимо ли е с ХТ. Затова да питам тук дали някоя от вас е имала този проблем по време на ХТ , а и не знам колко е опасно. При положение, че ми спадна от лимона дали да не пробвам днес с това да се оправя и тогава да ходя на болница
.  Аз,писах за подута слюнчена жлеза.Унг ми предписа Спазмалгон и още едно под езика ,но не даде ефект.По снимки из нета моето прилича на Ранула,но все пак трябва специалист да каже.Притеснено ми е много преди месец бях на операция и сега не знам какво да очаквам.Твоето къде точно е?Моето е под езика до слюнчената жлеза.

# 902
За ЛЧХ препоръчвам проф. Павел Станимиров (София), един от най-добрите специалисти в страната е.

# 903
Sisalber, моето е отекло под ухото. Аз като отидох до спешния кабинет ме прегледа лицево-челюстен хирург и ми предложи точно това - АБ и ношпа, за да се отпуши. Имало вероятност да е камъче в слюнченаа жлеза, обаче днес  в хирургиите имат проблем, нещо няма ток и не можаха да ме снимат и да ме видят на ехограф. Утре щяло да има ток и им казах, че ако продължава проблемът да е сериозен ще ида пак и тогава като се види на образно изследване какво е със сигурност,тогава като се налага ще остана. До тогава ще пробвам с шарлан, просто ми омръзна да ме наливат с какви ли не лекарства вече.. В интерес на истината отока ми спадна малко от сутринта, ама не знам опасно ли е да се стои, какво би могло да се получи, ако изчакам примерно 1-2 дни.

# 904
Sisalber, моето е отекло под ухото. Аз като отидох до спешния кабинет ме прегледа лицево-челюстен хирург и ми предложи точно това - АБ и ношпа, за да се отпуши. Имало вероятност да е камъче в слюнченаа жлеза, обаче днес  в хирургиите имат проблем, нещо няма ток и не можаха да ме снимат и да ме видят на ехограф. Утре щяло да има ток и им казах, че ако продължава проблемът да е сериозен ще ида пак и тогава като се види на образно изследване какво е със сигурност,тогава като се налага ще остана. До тогава ще пробвам с шарлан, просто ми омръзна да ме наливат с какви ли не лекарства вече.. В интерес на истината отока ми спадна малко от сутринта, ама не знам опасно ли е да се стои, какво би могло да се получи, ако изчакам примерно 1-2 дни.
Мисля,че не е опасно да се изчака.Моето се поду една вечер след хапване на солети.На мен доктора ми каза да не ям пикантни храни,лимон ,дъвки за да не стимулирам подуването.След определени храни се подува после спада ,но не изчезва напълно.

# 905
Женя, смучай лимон, дъвчи дъвки, трябва да се увеличи слюноотделянето за да се отпуши. Ако е болезнено слагай маслини на мястото. Последно бисептола помага, но не знам колко е съвместм с химията. То и лимоните не знам дали са. Пий много течности. Успех!

# 906
  • Добрич
Вела, имам шарлан и веднага ще пробвам. Иначе тук в хирургиите в Пловдив може още днес д а ме приемат, но аз нещо се стреснах и за това да вляза  в болница.

Само погледни етикета да пише, че е студено пресовано масло, защото съм срещала и топло пресован "шарлан". Даже поспорих с производителя...

# 907
Здравейте,

Някоя дама, която е преминала през таргетна терапия, може ли да сподели за странични ефекти и увреждания?
Четох, че е токсична за сърцето и може да доведе до хронични увреждания.

Мерси!

# 908
Момичета днес си правих кръвни изследвания. Триглицеридите са ми над нормата 2.7 ( до 2). Преди няколко месеца бяха 0.5. Холестерол също на горна граница. Какво мога да направя по въпроса?

# 909
Привет, Shaylo. Аз съм на таргетна + имунотерапия по клинично проучване с преминати до момента 5 от 8 вливки. Има леки странични ефекти, но нищо страшно, нито увреждания (за сега). Ще пиша по-подробно, когато всичко мине, живи и здрави. Здраве, късмет и кураж, момичета!
Здравейте,

Някоя дама, която е преминала през таргетна терапия, може ли да сподели за странични ефекти и увреждания?
Четох, че е токсична за сърцето и може да доведе до хронични увреждания.

Мерси!

# 910
  • София
Момичета днес си правих кръвни изследвания. Триглицеридите са ми над нормата 2.7 ( до 2). Преди няколко месеца бяха 0.5. Холестерол също на горна граница. Какво мога да направя по въпроса?

Ти на терапия ли беше в момента? Как се храниш? Спортуваш ли? Ето това ми излезе на пръв поглед, вероятно има и други статии по въпроса. По принцип холестеролът може леко да се повиши от хормоналната терапия, при мен е така - една идея над нормата, но при здравословен начин на живот би трябвало триглицеридите да са ниски:
https://bremennost.bg/trigliceridi.html

# 911
Току приключих с терапията. Напоследък се отпуснах със сладкото, а и почти нямам движение. От два месеца също пия Нолвадекс и слагам Золадекс. Но само преди няколко месеца ми бяха 0.5. Освен това ТСХ ми е завишен, а с години си изследвам хормони и винаги са били в референтни стойности.
Благодаря Олив!

# 912
  • София
Сладкото със сигурност много качва триглицеридите. Виж и това със съвети за полезни храни, и какво да намалиш:
https://www.actualno.com/useful/kakvi-hrani-i-napitki-mogat-da-p … news_2224327.html

# 913
  • Anywhere
При хипофункция на щитовидната жлеза триглицеридите също се качват. Аз имам Хашимото и въпреки здравословното хранене, триглицеридите са ми леко над нормата.

# 914
Здравейте, при хемоглобин 102 извършва ли се химиотерапия ? Днес ми взеха изследвания, тъй като утре ми е химиотерапията. Лекуващият ми лекар го  няма, а друг нареди да ми извършат премедикация. Имам парола за достъп в лабораторията и видях, че хемоглобинът ми е 102. Същевременно чух друга лекарка да казво на неин пациент, че няма да има химиотерапия, защото хемоглобинът е 101.

Общи условия

Активация на акаунт