Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 85

• 72 422
  • 1 158
  •   2
Отговори
# 105
Аз имах реакция към Паклитаксела, даже не точно към него, а към това, в което е разтворен.
Бяха ми казали ако почуствам нещо да кажа. Първите два пъти нищо не почуствах, но третия ми пламна лицето и не можех да дишам. Казах, веднага ми спряха системата, сложиха ми урбазэн и продължиха вливането много бавно. На следващия път ме питаха през пет минути как съм и ми вливаха пак много бавно. Пих и дексаметазон предишната вечер, плюс това което вливат в системата.
Питах дали тази реакция ще отмени вливането, казаха че няма начин, друг вариант на това лекарство няма.
Обаче от друга страна при първата ми вливка една жена направи алергична реакция, но не знам към какво и въпреки всичкихе им усилия продължи да и става зле щом възобновяваха вливането, и прекратиха. Не знам обаче после касво е станало.
Не смятам, че някой ще тръгне да тества, защото лекарствата се правят индивидуално за човека и терапията и май зависи и от състоянието на организма, защото на мен първите два пъти нищо ми нямаше, т.е. не съм алергична към това вещество по принцип.
Те са подготвени, просто наистина дори при най-малкото съмнение, че има нещо, си казвайте. По-добре да се оплачете излишно, отколкото да стане някое усложнение.

# 106
  • Sofia
Пламването на лицето е една от най-характерните реакции към паклитаксела. Не е  алергична, а странична. Това го знам от Ганчева, при мен се получаваше в деня на вливане и ме държеше два-три дни след това. Първите ми терапии бяха много строго следени, с много тежка премедикация, съобразена със здравния ми статус. Бях предупредена да следя за внезапна болка в кръста и задух. Друго, което помня - бялата химия по-често дава алергична реакция.
Няма тестуване, има превантивно вземане на мерки, момичетата са обяснили. Бавната капка освен всичко друго, помага и на сърдечния ритъм. Вторият път в Надежда се опитваха да ме минат на бърза капка, но не им се получаваше - или ги предупреждавах, че искам да е бавна, или сама си я намалях, когато минеше някоя сестра да ми я забърза. Но тогава вече имах опит, бях минавала тежка артилерия в Сити и то във времена, когато и лекарите обясняваха кое как и сестрите ми даваха акъл какво да правя, че да е по-леко.
Опус, успех! Hug

# 107
Пламването на лицето е една от най-характерните реакции към паклитаксела. Не е  алергична, а странична. Това го знам от Ганчева, при мен се получаваше в деня на вливане и ме държеше два-три дни след това. Първите ми терапии бяха много строго следени, с много тежка премедикация, съобразена със здравния ми статус. Бях предупредена да следя за внезапна болка в кръста и задух. Друго, което помня - бялата химия по-често дава алергична реакция.
Няма тестуване, има превантивно вземане на мерки, момичетата са обяснили. Бавната капка освен всичко друго, помага и на сърдечния ритъм. Вторият път в Надежда се опитваха да ме минат на бърза капка, но не им се получаваше - или ги предупреждавах, че искам да е бавна, или сама си я намалях, когато минеше някоя сестра да ми я забърза. Но тогава вече имах опит, бях минавала тежка артилерия в Сити и то във времена, когато и лекарите обясняваха кое как и сестрите ми даваха акъл какво да правя, че да е по-леко.
Опус, успех! Hug
[/quote

А дали ви се е случвало след химиотерапията да ви сърби лице, тяло и то много и да излезе ситен обрив, наподобяващ копривна треска, червен. Мама е така след последната си химиотерапия. И с какво сте се спасявали в такива моменти, благодаря.

# 108
  • Sofia
Пипилота, не ми се е случвало. Направете консултация с лекар. Антихистамини има и на хапчета, и мазила, но лекар е добре да види обрива или поне в телефонен разговор да каже какво да облекчи кожата. След вливане ли само се получава?

# 109
Пипилота, не ми се е случвало. Направете консултация с лекар. Антихистамини има и на хапчета, и мазила, но    лекар е добре да види обрива. След вливане ли само се получава?
За първи път и се случва, мина една седмица от вливането и. Онколожката е казала, че може да е страничен ефект от химиотерапията, но не и лек за това.

# 110
  • София
Золадекс/Резелиго ми слага мъжът ми, понякога мед. сестра при ЛЛ (самият ЛЛ не може), понякога отивам в Сити Клиник срещу 15 лв. Онкологията за 60 лв. доста са прекалили.

# 111
Аз след първата ХТ се обринах по лице, шия и гърди и гръб. Ситен обрив. Не помня сърбеше ли, по-скоро не. Четох, че това е реакция към таргетната терапия и е знак, че химията действа. Не съм третирала, бях на алерголог, която ми каза, че било фоточувствителна реакция … дрън, дрън. Накараха ме да пия фортекал, от който имах чувството, че ми е стъпил някой с обувка върху гърдите.

# 112
Дали имате отзиви за д-р Нина Боева?

# 113
Жена ми получи такъв обрив и сърбежи. Обрива беше на 2 широки ивици под гърдите т.е. не е реакция към слънцето. Мажаше го с крем Рачев и си отшумя. Казаха ѝ че си е от химията. Също така пък при лъчетерапията имаше болка в сливицата от страната на облъчването и ѝ изби херпес освен на устната и на корема с размер на обрива по-голям от монета от 2 лева. Отново крем Рачев. Въобще тя го ползва за всякакви такива обриви. Лекаря каза че херпеса е избил заради падане на имунната система от лъчетерапията.

# 114
Благодаря на всички за споделените отговори и напътствия , бъдете здрави!

# 115
Опосум, дано да е фалшива тревога! Пиши после!
Пипилота, на други лекарства бях, но по принцип съм алергична натура и направих, естествено, обрив, подуване, зачервяване, задух на четвъртата вливка. Както са ти писали, онкологът трябва да реши. При мен само урбазон помагаше и то колкото да спре реакцията.

# 116
Дали имате отзиви за д-р Нина Боева?
Тя откри моята гадина, тогава работеше в болница Сердика.
Сега е в МЦ Лора, мила и отзивчива е, което не е маловажно, но по-важно е че е добър диагностик.
Сега ходя при нея за ехография веджъж годишно.

# 117
Привет Simple Smile
Опосум, и аз ти стискам палци и ще се моля да не е нещо сериозно! Каквото и да е, ще го преодолееш, сигурна съм в теб Simple Smile Няма да се отчайваш само, че това много пречи, горе главата и със замах към решението - ти си силна жена, и те очаква прекрасно бъдеще! Това за всички ни важи - да яхваме метлата, че...
Роклята или първата или третата, даже по съм за третата, че е малко по-дългичка, да не те хапят комарите, ама Ан Мари, сигурно вече  разхождаш избора си някъде под уханието на лепите, къде по сенките на нощта, къде под знойното слънце, или под дъждовните капки - избор е, твой си е  Simple Smile
Лека нощ на всички от мен! Утрото е по мъдро от вечерта, светлината в тунела Е, не е влака, така де Simple Smile
До утре значи..
Simple Smile

# 118
Момичета, излезе ми ЯМР, дала съм пълен отговор на химията и тумора го няма, лимфните изглеждат чисти,не смея да си отпусна душичката и да се позарадвам. Пак ме е страх. Нещо ме боли отляво под ребрата, онколога ме изпрати на ехограф веднага, като казах, гледаха ме, вътрешните органи изглеждат наред, и пак ме боцка там, ще се мъкна по лекари явно, пак. Изглежда е нещо по червата. То човек не смее да се зарадва. Все нещо му помрачава битието.
Опосум, пиши какво става.

# 119
Opposum, ще се помоля за теб, както и за всички Вас, които ми помагате и сме заедно в тази борба.
haidi, когато чуя новини като тази се насълзявам и ти пожелавам винаги образните изследвания да са ти такива.
Между другото аз правих консултации и с д-р Тимчева, с Кръстева също, а сега ми предстои също и с доц.Консулова. Като цяло всички ми казват, че трябва да започна с червени химии и после бели. Бройката на белите се разминава от 8 до 12, но се чудя на кой да се доверя. Имам възможност да направя консултация и с проф.Дудов, но сигурно и той няма да каже нещо по-различно.. Още не знам накъде ме тегли сърцето, като че ли ми се иска при доц.Консулова да се лекувам, въпреки че няма да е най-удобно за мен, понеже е в друг град, но може би първоначално трябва да направя тази жертва, за да не се коря после, че не съм тръгнала в правилна посока. ПО време на лечението може ли да се прехвърля в друг град, ако ми дойде в повече, понеже аз сигурно ще имам химия, после операция, после лъчелечение, таргетна и т.н

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 12:58 от jjjenq

Общи условия

Активация на акаунт