Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 85

• 69 647
  • 1 158
  •   1
Отговори
# 840
Здравейте, а как запазвате час за онколозите, опитах онлайн през сайта на Токуда или Надежда, но тези, които препоръчвате ги няма. Да звъня на регистратура ли?

# 841
За Надежда мога да кажа, че за проф.Щерев / който се води и с фамилия проф.Донев/ може по телефона на регистратурата в Надежда като проф.Щерев, а в superdog.bg като проф.Донев - пишеш онколози в София и излиза като име, там има и други онколози.

# 842
За Надежда мога да кажа, че за проф.Щерев / който се води и с фамилия проф.Донев/ може по телефона на регистратурата в Надежда като проф.Щерев, а в superdog.bg като проф.Донев - пишеш онколози в София и излиза като име, там има и други онколози.

благодаря Heart

# 843
Моля Heart,само да допълня, че чрез superdog.bg, може да се запази час за док.Мила Петрова  -Надежда, док.Ганчева - Аджибадем сити. Аз съм доволна от консултацията с проф.Тимчева - с нея може видеоконсултация чрез платформата Healee, nри която можеш в срок до 7 дни от консултацията да задаваш допълнителни въпроси на проф.Тимчева

# 844
а дали ще правя ЯМР или Пет-скенер се решава от онколога, нали? Няма как от сега да запазя час, защото нямам идея какво ще е нужно... Дали много се чака за часове за тях, хвърлих бегъл поглед и май не може онлайн, а трябва да се звъни на място

# 845
а дали ще правя ЯМР или Пет-скенер се решава от онколога, нали? Няма как от сега да запазя час, защото нямам идея какво ще е нужно... Дали много се чака за часове за тях, хвърлих бегъл поглед и май не може онлайн, а трябва да се звъни на място
Без резултат е безмислено да ходиш на онколог,така че изчакай .Сега е отпускарски сезон и нямам идея как е ,но като запазваш час предвиди да е след времето за хистология,за да не хвъряш излишни средства и време.

# 846
Без резултат е безмислено да ходиш на онколог,така че изчакай .Сега е отпускарски сезон и нямам идея как е ,но като запазваш час предвиди да е след времето за хистология,за да не хвъряш излишни средства и време.

така го мисля и аз, д-р Шопов ми каза, че трябва да излезе до 24 август, гледам за часове след това. Само тези изследвания не са ми ясни Simple Smile

# 847
  • Sofia

За ЯМР в Спектър ( парк хотел Москва) не се чака много. На мен ми се наложи да го отложа с 5 дни, защото цикъла ми дойде малко преди първият записан час и нямаше проблем да го изместят. В Спектър образната диагностика на млечна жлеза я разчита Д-р Мина Димова. Изключителен човек, много внимателен и подкрепящ. В момента на пълен ступор ми помогна и насочи. Винаги, ще ѝ бъда благодарна. Работят и с направления ( ако не се лъжа вече такова направление може да издаде и ЛЛ ), заплаща се само контраста ( около 130 лв. беше).
За ПЕТскенера, защото на по-малко места има апаратура, може и да се чака повече.

Аз си правих ЯМР преди биопсията. Той замести мамографа.

п.п. Резултата от ЯМР ми излезе в същият ден.

# 848

За ЯМР в Спектър ( парк хотел Москва) не се чака много. На мен ми се наложи да го отложа с 5 дни, защото цикъла ми дойде малко преди първият записан час и нямаше проблем да го изместят. В Спектър образната диагностика на млечна жлеза я разчита Д-р Мина Димова. Изключителен човек, много внимателен и подкрепящ. В момента на пълен ступор ми помогна и насочи. Винаги, ще ѝ бъда благодарна. Работят и с направления ( ако не се лъжа вече такова направление може да издаде и ЛЛ ), заплаща се само контраста ( около 130 лв. беше).
За ПЕТскенера, защото на по-малко места има апаратура, може и да се чака повече.

много благодаря, значи не е нужно от сега да се опитвам да запазя час. Много ми помагате, да знаете, такъв хаос ми е в главата, че не знам от къде да започна Smile

# 849
  • Sofia

много благодаря, значи не е нужно от сега да се опитвам да запазя час. Много ми помагате, да знаете, такъв хаос ми е в главата, че не знам от къде да започна Smile

Всяка от нас първоначално е била объркана и незнаеща кое и как. При мен вярвам, че Бог ми изпрати конкретни хора, които да ме насочват. И когато всеки един от тях каза едно и също като стъпки, бях спокойна ( колкото мажех). И Д-р Димова и хирурга, който ми взе биопсията бяха категорични, че при мен трябва първо терапия, после операция. След това и онколозите.

Спомням си, че през първите седмици, защото всичко се случи много бързо ; имах чувството че не на мен се случва всичко това. Може би беше защитна реакция на психиката ми, за да не откача. После лека полека приех реалността. Особено, когато трябваше да си подстрижа косата нула номер. Мислих, че няма да ми е толкова трудно да си махна косата, но все пак ми беше. Не се решавах, защото винаги съм била с гъста дълга коса. Дори при раждането съм била с повече, отколкото съм сега. Но, един ден бях твърдо решена да я махна, защото е безмислено да я държа при положение, че започна да пада и всичко беше в косми и с помощта на мъжа ми я подстригах до 1 номер. Още в първият момент се харесах. Дори изглеждам по-млада. Хахах! Бих си ходила и навън с голата глава, но трябва да щадя психиката на хората. Wink

Всяко нещо се случва по реда си. Така, че единствено остава да мислим хубави неща, позитивни. Ако имаме енергия, да се разхождаме повече навън. Ако имаме възможност - сред природата. Малки разходки, които са достатъчни за повдигане на настроението. Ако нямаме power - хубаво ведро или вдъхновяващо филмче.

Не трябва да оставяме мрачните мисли да завладеят ума ни, защото не са ни от полза.

# 850
  • София
Аз като ходеща винаги с много къса коса съм убедена, че с късата коса се младее повече. Ама съм скромна… Simple Smile
Но наистина - колкото и да е тежка реалността, приемете я като шанс да откриете нови неща, включително себе си, може да се изненадате, че има и позитиви.

# 851
Katty, обикновено онколога и Комисията решават дали първо химиотерапия или операция, но водещ е онколога при взимането на решения.
Останалите -хирург, образен, само могат да изразят мнение.

# 852
Здравейте отново след малка пауза.
Преди около 3 седмици ми откриха 2 образувания в дясната гърда. След няколко прегледа при различни лекари, мамография, ямр всички казваха злокачествено, трябва да се направи биопсия. Попаднах в Онкологията при др Митова за биопсия, назначиха ми и пет скенер.
В крайна сметка имам 3 образувания в дясната и 1 в лявата гърда(под 2мм вижда се само на ЯМР). Биопсията мина, имам и резултати. Пет скенера го отложиха за след 2 седмици. Не знаех, но да споделя опит не трябва да си боледувал 2 седмици за Пет скенера.
Всичко това е в дървеница.
Сега доколкото съм разбрала е добре да се срещна с онколози. Записала съм си имената Ганчева сити, Мила Петрова или Щерев Надежда, и Консулова от онкологията. Опитвам се да си запиша час при някой. Правилно ли съм се ориентирала? Разбрах, че за всеки си е строго индивидуална връзката с лекаря, но дали има други, които да потърся?
В биопсията ми пише
Her2 негативен
Er позитивен
Pr позитивен
Ki67 3%
G2

Моля ви за насоки. Минах през бурните емоции, но все още не съм изплувала. Бях ви писала и преди да питам за хирург, тогава ме посъветвахте да търся онколог. Все още обаче ми се върти в главата не е ли важен хирурга също? В онкологията има специалисти, но бих искала да имам и друг вариант.

Ако някой е бил с моя вид тумор нека сподели какви са били стъпките при него.

# 853
Disireq, правилно си се ориентирала към посочените онколози. При който и да решиш да се лекуваш ще те прати на онкокомисия, която да реши етапите на лечение. Не разбрах дали и образованията в дясната гърда са под 2 см., ако са по- малки от 2 см. би следвало директно да се пристъпи към операция. При по- големи тумори се прави предоперативна химия. Принципно при тази имунохистохимия на тумора не винаги се  прави следоперативна химиотерапия ако няма заразени ЛВ. Всъщност имаш най- благоприятните характеристики - хормонозависим, her негативен, ниско Ki 67.  Ако няма заразени ЛВ някои момичета правят тест Ендопредикт, за преценка дали са възможни бъдещи метастази и при нисък % не правят химиотерапия.                       mrs.Turner/Samberg по отношение на  ЯМР - прави се между 5 и 14 ден на цикъла, броено от първия ден. На мен спешно ми трябваше час в средата на април м. и в Спектър ми казаха, че от 20.04 ще записват за м.май, което ми беше късно. За това по- добре още от сега си прецени дните на цикъла и се обади да видиш дали ще има часове за тогава. С добро име се слави и доктор Виктор Йорданов от Аджибадем сити Младост за ЯМР, може да питаш и там.

# 854
Здравейте отново след малка пауза.
Преди около 3 седмици ми откриха 2 образувания в дясната гърда. След няколко прегледа при различни лекари, мамография, ямр всички казваха злокачествено, трябва да се направи биопсия. Попаднах в Онкологията при др Митова за биопсия, назначиха ми и пет скенер.
В крайна сметка имам 3 образувания в дясната и 1 в лявата гърда(под 2мм вижда се само на ЯМР). Биопсията мина, имам и резултати. Пет скенера го отложиха за след 2 седмици. Не знаех, но да споделя опит не трябва да си боледувал 2 седмици за Пет скенера.
Всичко това е в дървеница.
Сега доколкото съм разбрала е добре да се срещна с онколози. Записала съм си имената Ганчева сити, Мила Петрова или Щерев Надежда, и Консулова от онкологията. Опитвам се да си запиша час при някой. Правилно ли съм се ориентирала? Разбрах, че за всеки си е строго индивидуална връзката с лекаря, но дали има други, които да потърся?
В биопсията ми пише
Her2 негативен
Er позитивен
Pr позитивен
Ki67 3%
G2

Моля ви за насоки. Минах през бурните емоции, но все още не съм изплувала. Бях ви писала и преди да питам за хирург, тогава ме посъветвахте да търся онколог. Все още обаче ми се върти в главата не е ли важен хирурга също? В онкологията има специалисти, но бих искала да имам и друг вариант.

Ако някой е бил с моя вид тумор нека сподели какви са били стъпките при него.
Не прочетох колко са големи образуванията? От трите ли е взета биопсия и с еднакви характеристики ли са? Какъв е рака- Дуктален или Лобуларен / мултифокален? Всъщност и трите ли са злокачествени? Както е писано вече ако са под два см. вероятно първо ще бъде операцията. При повече от едно образувание се прави мастектомия. А говорихте ли отново с Ваня Митова след резултатите? Отзивите за нея са много добри, ако решите да се оперирате при нея.

Общи условия

Активация на акаунт