АВГУСТ бебче ще ми донесе и минали тревоги ще отнесе

• 12 331
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте waveyИ на нас август ще ни донесе  twin_neutralтоест няколко човечета по-точно 2. Много ме е страх за тази морфология за която чета.Аз живея в Пловдив и нас ни наблюдава д-р Даскалов в Торакс.Знаете ли дали в Пловдив има специалисти по фетална морфология

# 106
ilyova добре дошла  Hug
Сигурно е много вълнуващо да очакваш двечки бебенца  Heart Eyes...
Желая ти лека бременност и здрави бебчета през август!!!
За фолиевата аз я пия все още, казаха ми до края на 4 месец да я пия. А за витамините чувам, че не било много препоръчително за бременни да пият каквито и да било витамини без нужда...Така че мисля да хапвам плодове повече за сега, а ако се наложи ще му мисля...
Лека нощ мами!!!!

# 107
zdrawejte momi4eta, не съм писала отдавна, то сигурно и никой не е забелязал де, но мн ме мързеше, налегнало ме е някакво такова настроение....., вече имам коремче, само 1 дънки ми стават( тези за бременни)  и се чувствам не красива, но ще го преживея де, сега като прочета какво сте си говорили тези дни Simple Smile))
ilyova , искам да ти кажа че съм чувала за този лекар в Торакс, една приятелка си ходи при него( тя не е бременна, но  е мн доволна); а за феталанта м. ако няма в торакс,ама май трябва да има и там, правят със сигурност на Пещерско в хирургиите на 1 ет. 5 или 6 кабинет, за име не мога да ти кажа още, от лекари познати знам че в София са най-добри, но май и нашите не са лоши,
и аз ще ходя, но се чудя още къде, в София май се записваш и 4акаш, а при нас просто отива6 и готово.Честито за близнаците, и на мен ми се искаше, в рода ни има много, но уви Simple Smile)Ами това е от мен. Лека нощ на вси4ки

# 108
  • UK
 Добро утро на всички коремчета ако мога да го нарека добро де  #Crazy днес съм на стаж вече и станах преди малко и главата ми ще се пръсне може би от ранното ставане   ooooh!....
 Гледам за витамини си пишете... аз пия О'Мами и съм доволна за сега от тях... не ми се е овеличил апетита особено много но преди да започна да ги пия изобщо не се храних и за това ми ги изписаха сега започнах да се храня нормално... не знам колко съм качила но тези дни ще ходя на ЖК и ще разберем... аз още пия ФК моята доки ми каза да ги пия до края на февруати и да ги спирам...
 Искам да ви питам, че малко позабравих вече след коя седмица се ходи на 3Д??? че не знам кога да ходя и ако може момичетата от София да ми кажат каде се намита най-добрия и колко струва защото смятам да прескоча до там да ме гледат, че тук имаме само 2 апарата и то все при такива доктори при които не бих отишла...  Crazy Ще съм ви много благодарна за инфото  Hug
 Аз отивам да се пробвам да закусам, че толкоз рано чак не ми е много до закуска ама ако сега рпопусна няма да мога да ям чак до 11 а до тогава ще съм като див вълк из болницата.... горките болни  Mr. Green
 Чао от мен и лек ден на всичкиииии аз ще се прибера след 14ч и ще ви пиша  Hug

# 109
  • Златна Добруджа
Добро утро, тумбачета  Hug
От няколко дни съм в страхотно настроение, защото 2 мои много близки приятелки си имат бебчета  Grinning Нямам търпение и нашето да се появи  Crazy Втора бременност ми е, но толкова време мина откакто синът ми се роди, че все едно съм бременна за първи път  Simple Smile
За витамините - аз не пия нищо, дори ФК не ми предписаха. За нея знам, че е вече късно да я почвам, мисля да продължавам да наблягам на плодовете.
За дрехите - все още се побирам в старите си дънки /въртя 2 чифта/, но те са с ниска талия и шкембенцето ми изхвъква отгоре  Simple Smile
Калкулаторът ми изчисли, че най-рано мога да усетя бебчето на 09.03, но не ми се вярва - много далече ми се струва  newsm78
Iliyova, добре дошла  Hug
Inedica, къде се изгуби? Питаш за килограмите - до момента съм качила около 2 кг.
Лек ден на всички   bouquet

# 110
Добро утро мами  Hug
Не знам дали си въобразявам, но след като ми казахте, че и вие сте имали придърпване в коремчетата и аз се успокоих и моето мина  Blush  Hug.......Какво ли бих правила без вас...Бях се изнервила много от това опъване на корема.
Приятен ден на всички и леко стажуване на мегита!

# 111
за витамините - аз пия со актив на д-р фрош. купих ги от дистрибутор. по принцип нямам много доверие на лекарства, разпространявани по този начин, но ми ги похвалиха 1-2 познати и реших да пробвам. 30лв са 90 хапчета и се взема по 1 на ден. ако някой ги е чувал ще се радвам да чуя отзиви. апетитът не мога да преценя дали ми се е увеличил от тях, защото вече много от нещата, които са ми били нормални сега не са  Tired
за фолиевата - още пия. но не знам докога трябва. на опаковката пише, че помага за увеличаването на червените кръвни телца при майките и че увеличава кърмата при кърмачките.  newsm78
коремчето и мен от време на време ме придърпва и се шашкам. май се случва най-вече вечер като съм уморена  Tired

# 112
Добро утро, скъпи мамчета! Simple Smile
Току що ми съобщиха страхотна новина, едната колежка е родила снощи едно голямо момиченце-4.050кг.
И аз вече искам да идва по-скоро август месец! Laughing
Gita- що се отнася до витамините, всеки лекар индивидуално преценява дали жената ими нужда или не. На мен избощо не са ми предписвали все още. По принцип знам, че някъде към 5, 6 месец препоръчват, но си зависи от много фактори.
Ilyova-Добре дошла  bouquet Честито за 2-те бебета, това е невероятно, трябва много да се радваш Joy

Що се отнася до фолиевата киселина, на мен лекарката ми каза да я пия до края на 3-месец, но все пак аз съм решила да и звънна, за да се уверя!
Имам чувството, че трупам само килца на корема. До сега съм наддала 3, 5 кг., но има време.

До скоро и приятен ден! Sunglasses

# 113
Ilyova, добре дошла   bouquet крайно време беше да си имаме и 3 в 1  Grinning

# 114
  • Пазарджик
Здравейте малки коремчета  Hug

ilyova добре дошли   bouquet Много се радвам, че вече и близнаци си имаме за август. Много прекрасни моменти и спокойно бременеене от мен  Hug
Мегита, лек стаж днес, да ти мине бързо и леко.
Меги, като гледам какво е временце тук в Пазарджик ... дано при вас да е по-добро. Ние имаме приятели от Пловдив, които са на панаира и то отвън, та се надявам да не ги вали.

Витамини аз си пия още от началото на ХИП сокчето - то си има достатъчно фолиева киселина. Мисля да питам док докога да ги пия. За матерна съм чувала не особено хубави работи - една позната ги е пила почти през цялата бременност и бебчето почти е нямало фунтанела, като се е родило. Тъй че с витамините много внимателно трябва да се подхожда мисля.
Побирам се във всичките си дрехи, само едни дънки нося откопчани отгоре, че като съм цял ден седнала и ми е дискомфортно. Аз съм качила около 1,5 кг. и коремчето ми личи, но само като съм с нещо прилепнало, иначе само аз си знам, че е там  Grinning
За усещането на бебчо и на мен ми пише по тоз калкулатор от 1 до 15 март. Че това си е повече от половин месец  Shocked

Весел и усмихнат ден от мен   bouquet

# 115
  • ГОре на черешата...
Здравейте, мамчета  bouquet!
Беличка, влизаш в 5-ти лунарен месец, а си още в 4-ти календарен. Нали знаете, че бременността продължава 10 лунарни месеца от по 28 дни, но 9 календарни, та затова има разминаване.
За витамините - не пия и докато няма медицински показания за това няма да пия - с Калоян не съм пила абсолютно нищо, дори и фолиева, а се роди много здраво и жилаво дете - 3600, 51 см. и не ми е боледувал изобщо до годинката, когато при манипулация за забелване на кожичката в болницата ни заразиха с бактерии, но това е друга тема. Смятам, че няма нужда от толкова много синтетика, ако се храниш нормално и наблягаш на млечните, плодовете и зеленчуците, пълнозърнестия хляб. А за Матерната напоследък все лоши неща чета...
За килограмите - с ужас тази сутрин установих, че за 10 дена съм качила един кг. Но отскоро имам проблем с  smile3550, та се чудя дали не е от това.
Гита Ог, ти имаше такъв проблем, сподели, моля те...и най-вече за болките - защото и аз имам и особено следобяд и вечер, явно като се напълнят червата...
mentina, и аз съм така - всичко съм забравила и сега се шашкам от всяка болка и придърпване, ненормална работа просто...
ilyova, добре дошла   Hug! Ето, вече си имаме и близначета в отбора.
А, пак сме привилигировани - и Азис ще раждат с нас през август Mr. Green!
mimsat , какво е това лошо време при вас Rolling Eyes - при нас е приказка - разкошна пролет Grinning! Вчера най-сетне си направихме прекрасна разходка до една местност тук, набрах си огромен букет от синчец, иглика и кукуряк и Калоян, ухилен до уши, го поднесе тази сутрин на госпожата в градината, пък тя направо се разчувства Crazy...днес ще има шопингтур за ново бельо, че старите бикини нещо много ми стягат и мисля да се завра в книжарницата да си потърся нещо за четене. А и мартенички ще купувам, изобщо очертава ми се пак хубав ден.

# 116
  • София
Добро утро мамчета.  Hug
ilyova добре дошла, това е страхотно, че ще си имаш две бебчета
Аз също още не пия никакви витамини, а фолиева киселина доки ми каза да пия до края на февруари, така че скоро край с нея. Иначе и аз наблягам най-вече на плодове и зеленчуци, но мен и това ми се яде основно. Аз дето по принцип много обичам сладко, откакто съм бременна не мога да се позная - почти не се сещам за сладко. Което, разбира се е и хубаво относно килограмите. Simple Smile Засега съм 2.5-3 кг отгоре. Ама коремчето ми расте прогресивно и имам чувството, че от другата седмица няма да мога да си влизам вече в настоящите панталонки.
А от калкулатора на мен ми пише, че ще усетя бебо чак на 12 март - ама това ми се струва много далеч.
Приятен ден на всички ви желая.   bouquet

# 117
Константин на констанс има рожден ден! Здраве и много игри!

Здравейте, мамчета!!!!!! Как сте? Скоро ще започнете и бебчетата да чувствате във вас...... Аз не съм виждала скоро моята приятелка, защото не бях в града, ама предполагам,че вече понапълняхте тук таме......

Хубав и спорен ден!

# 118
Здравейте на всички ,аз от сутринта съм много притиснена ,защото имам кафяво зацапване.Миналата седмица ми изписаха хапчета ,че имам контракции сега и това  дано не е нещо лошо.След обяд ще ходя при докторката и ще пиша.Засега чао

# 119
  • Златна Добруджа
Ей, че съм заплес  doh
Констанс, извинявай че пропуснах в предния си пост да ти честитя рожденника  Embarassed  newsm59, да расте здрав, умен и палав  Mr. Green /това е защото обичам жизнените деца, не заспалите/.
Джени, стискам палци, всичко ще е наред  Peace В петия месец през първата ми бременност и аз имах такова зацапване, тогава ми обясниха, че плацентата ми не се е затворила напълно, предписаха ми Дуфастон /Урогестан-мисля, че е едно и също/ и след няколко дни бях ОК. Дори не съм се залежавала в къщи, само малко се поограничих в разходките за известно време.
Колкото до апетита - аз съм се пристрастила към препечени филии със сирене и домати  Grinning Основно това ям, учудващо дори сладко не ми се яде, а аз по принцип съм маниачка за шоколад. Сега отвреме на време  само си кусвам покрай детето.

Общи условия

Активация на акаунт