АВГУСТ бебче ще ми донесе и минали тревоги ще отнесе

• 12 331
  • 290
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря на всички за радушния прием!! Толкова е готино да си бъбрим за нещата които ни вълнуват и да не ги намираме за досадни (както повечето хора около мен в момента Simple Smile
Като чета отзивите за ските и осъзнавам колко беше неразумно, но като стъпих на пистите просто не можах да устоя... Сигурно е нещо като морето за повечето от вас. Аз съм израснала на морето и винаги съм се впечатлявала от страстта с която хората идват "на море". Звучи като магия за тях. Май ските са същото за мен.
Има ли някой от вас проблеми с разширени вени? Как се облекчавате?

# 61
Добро утро на всички маминки! Simple Smile

Изчетох ви тази сутрин и реших да напиша няколко реда!

V-twin- искам да те попитам какво общо имаш с Елена?
Megita-що се отнася до ритането на бебчето аз напълно ти вярвам! Аз също от два дни вечер усещам някакви движения в корема, нещо като бълбукане под пъпчето newsm03л .Така че най-вероятно са  лекичките движения на бебенцето.
Тiamia-на мен вечер много ми изтръпват крайниците в областта на глезените, дори мога да кажа че едвам заспивам. Но облекчавам тези тръпки с редуването на струи топла и студена вода. Що се отнася до разш.вени, наистина трябва да се обърнеш към доктор. Той най-добре ще ти каже с какво да ги мажеш.

Днес си обух последните дънки, които все още ми стават, но закопчавам с 300зора hahahaВече наистина трябва да отида на пазар за дрехи за бременни.
Мами, аз вече се плаша моя апетит започна малко да нараства. Наистина внимавам какво ям, но не непрекъснато съм гладна. При вас така ли е?

За сега пожелавам много хубав слънчев ден!  bouquet

# 62
здравейте коремчета  Grinning
как се усещат първите движения на бебето? сигурно не са като ритничета още от самото начало  newsm78 аз вечер като легна усещам странен гъдал ниско долу. но още е много рано май да усещам бебето  newsm78
иначе при мен сутрешното гадене се завърна  Sick надявам се да е временно и да отшуми    Rolling Eyes
pivanov благородно ти завиждам аз дънките. аз моя бирен корем престнах да го притискам още щом разбрах, че съм бременна. и се мъкна с джинси за бременни и се чувствам адски безформена.
нямам търпение да дойде лятото и да си пъча коремчето  Grinning
момичета, хемоглобинът ли беше нормално да е малко по-нисък при бременните? моят е малко-по нисък от референтните ст-ти. а гранулоцитите /това пък какво е Rolling Eyes/ са ми малко над реф.ст-ти  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 21 фев 2007, 09:34 от herelina

# 63
Здравейте,мамчета! Heart Eyes
Толкова много сте изписали,че отново не мога да ви смогна.
Да ви се похваля,че утре съм на ЖК.И така се надявам да си видя бебчето.Много искам точно това!Стискайте палци всичко да е наред!
tiamia,добре дошла и на теб! HugЗа разширените вени не мога да ти помогна,консултирай се с лекар.
Констанс,така ти се радвам за лесното раждане и нещата,които пишеш.Трябва да ти кажа,че абсолютно съм съгласна с теб за нагласата.Аз бях така почти през цялото време с първата ми бременност,но позволих накрая страха да ме победи.Родих със секцио.
Мегита,честито за прекрасното изживяване!Усещането е невероятно!
Аз преживях това с Натали едва в средата на 4-тия месец.Казват,че първите движения могат да се сравнят с крила на пеперуда,но аз така и не разбрах какво е това.Пък сега ще видим.
За почивката,ами тази година ще я пропуснем.Пък другата година ще бъде весело.
Добре,че лятото заведохме Натали на море!
За мазането,аз още не съм почнала,щото коремчето ми още е малко.С първата бременност се мазах с бадемово масло на Икаров,а преди това с обикновен лосион на Dove.Нямам никакви стрий.
Иначе още си нося дънките,но с разкопчано копче.Скоро трябва да си купувам нови дрехи.
Мимсат,и аз се потя доста и вечер ми е много студено.Нормално е,хормони.
Айде,стига съм писала!
Погалете коремчетата от мен и целувки на дечицата ви!
Весел ден!

# 64
V-twin, дано ти са хубави изследванията. Не се тревожи предварително.
Херелина, трудно е да се обясни какви са усещанията когато бебето мърда. Повярвай ми, когато наистина усетиш движение няма да го сбъркаш Peace. С първата ми бременност постоянно си въобразявах, че усещам бебето, а всъщност стана доста късно- в средата на 5я месец.
Констанс, и аз съм чела, че когато се елиминира фактора страх, раждането е всъщност невероятно преживяване. Нямам лични впечатления, защото раждах секцио, но в нашите болници правят всичко възможнода ти окепазят момента.
Мажа се с Мустела. Стрии излизат на всякъде. На мен ми излязаха дори от вътрешната страна на бедрата Shocked. Тогава не можех да предположа и там не се бях мазала.

Хубав ден  bouquet

# 65
  • София
Здравейте и от мен коремчета.
И аз вече започвам да се замислям за дрехи за бременни, макар че все още си влизам в старите, ама имам чувството, че за последните десетина дни коремчето ми е пораснало прогресивно и скоро няма да успея да се побирам в нещата, които нося сега. А иначе и аз от няколко дни усещам някакви леки движенийца малко поп пъпчето, като леко гъделичкане, ама се чудя дали това може да е бебчо и не е ли наистина много рано.  newsm78
Вчера се порахзодихме доста добре с колежката на обяд - някъде два часа сме обикаляли и се изморих. Явно трябва да се науча да си правя повече разходки, за да не се изморявам толкова бързо, а пък и след разходката се чувствах много положителна заредена. Вечерта ми беше едно такова весели и смешно без повод, а и имах такъв огромен апетит, което рядко ми се случва, де. То не е че това е хубаво, щото трябва да се внимава с папането.   Blush
За хемоглобина и моят е малко по-нисък, ама това било нормално по време на бременността. На мен лично ми изписаха феро-фолгама, за да не ми пада повече.
Ох, аз още не съм казала на шефа, ама май ще трябва да се престраша да го направя другата седмица, че иначе човечеца скоро и сам ще се досети в най-скоро време, както е тръгнало.  Crazy
Аз да ви питам вие как сте със заспиването вечерно време. Аз лично като легна и много дълго се въртя, докато си намеря място, че направо се побърквам от въртене. А понякога точно като се легна и почва да ме сърби кожата и това ме изнервя още повече. А после сутрин естествено не мога да се събудя и напоследък все закъснявам за работа - не, че съм единствената с това, де, така че последното все още не са го забелязали твърде останалите.  Blush
Айде да отида да поработя малко, усмихнат ден от мен.   bouquet

# 66
Добро утро, мамчета!   bouquet

По повод проблемите, з акоито пишете, искам да кажа, че аз не се потя и въобще никакви проблеми нямам. Все едно не съм бременна и даже ми е много едно такова странно. Имам само главоболие понякога и болезнени зърна. Кръвното ми е нормално, често пъти по-скоро ниско и с близки граници. Последните 2 дни съм дори отслабнала с 1 кг, въпреки че нито съм се движила, нито съм ограничавала яденето .... не знам какво би могло да означава.

За усещанията в коремчето, ние с мъжо ги усетихме за 1 път преди около седмица, нещо като туптене, като пулсации, иска ми се да вярвам, че е бебо, а по-силно нямам и как да се усети, тъй като е още прекалено малък.

# 67
Здравейте,
Исках да ви питам - вие спортувате ли? Аз искам да се запиша на гимнастика за бременни. Не намирам (или не търся достатъчно) време за разходки. Цял ден на работа, после път до вкъщи, вечеря и то станало време за лягане .. сега дори ми се доспива по - рано от обикновено. А движение трябва да има. Плуването го изключих като вариант, защото няма басейн в близост нито до работа, нито до вкъщи. Имам велоергометър, но от 3 месеца не съм го карала и не знам дали може. Лекарката още на първия преглед ми каза да се откажа от него. В петък ще попитам Simple Smile

# 68
loni_0902   , къде те сърби кожата? да не е защото се разтяга? ако те сърби на корема, гърдите или бедрата, задължително се мажи с нещо  Peace
cora , аз по принцип съм мързелива и не спортувам  Embarassed знам, че бременните не трябва да карат колело, питай пак доки да ти каже

# 69
Благодаря на всички за радушния прием!! Толкова е готино да си бъбрим за нещата които ни вълнуват и да не ги намираме за досадни (както повечето хора около мен в момента Simple Smile
Като чета отзивите за ските и осъзнавам колко беше неразумно, но като стъпих на пистите просто не можах да устоя... Сигурно е нещо като морето за повечето от вас. Аз съм израснала на морето и винаги съм се впечатлявала от страстта с която хората идват "на море". Звучи като магия за тях. Май ските са същото за мен.
Има ли някой от вас проблеми с разширени вени? Как се облекчавате?
здрасти ТИАМИА Wink Добре дошла!
Моята жена има проблем с разширени вени. При нея е наследствено. Наистина й е доста некомфортно сега, когато е бременна. Много я болят и след работа се връща с много отекли и уморени крака. Да ти кажа има доста методи за борба с разширените вени, но те трябва да бъдат препоръчани от специалист. Аз мога да кажа само, че моята мама се чувства много добре след като й масажирам краката. Преди лягане я хващам и около 30мин. я масажирам и разтривам.Действа невероятно. Също ако можеш като спиш слагай си краката нависоко. Аз подлагам едно сгънато одеало на мойта мама. И това действа при нас. Дано съм бил полезен Laughing
До скоро и хубав ден на всички.

# 70
loni_0902   , къде те сърби кожата? да не е защото се разтяга? ако те сърби на корема, гърдите или бедрата, задължително се мажи с нещо  Peace
cora , аз по принцип съм мързелива и не спортувам  Embarassed знам, че бременните не трябва да карат колело, питай пак доки да ти каже

Колело дори е препоръчително да се кара, защото натоварва доста мускули, но поради опасността от падане не се препоръчва, това е единствената причина.Когато ходя на гимнастика задължително карам велоагрометър и се чувствам чудесно.само дето последните пъти пропускам гимнастиката, защото намирам друг вид движение и не ми остава време.

# 71
И мен ме сърби кожата около кръста и корема най-вече. Купи си Риластил дадох 36 Еуро и въобще не съм доволна, разнася се трудно и после пак ме опъва кожата. Затова засега продължавам да се мажа с бадемово масло и се чувствам най-добре. Тези дни трябва да купя въпросната Мустела, да видим там как ще е ... за други мазила, похвалени от мамите засега не се сещам.

Предложения за заглавия на темички от мен

Сладко щастие е да станеш мама, а през АВГУСТ радостта ще е най-голяма.

Няма назад да се обръщаме, през АВГУСТ бебчета ще прегръщаме.

# 72
  • София
Сърби ме кожата на корема и краката. Понякога е направо ужасно дразнещо. Иначе аз си купих крема на Дева против стрии, ама не съм много редовна в мазането и сигурно в това ми е проблема. Особено сутрин нали все не ми се става и след това се налага да бързам за работа и все не намирам време. Ама май трябва да се стегна и да се създам навик за мазене, колкото и да не ми е любимо занимание мазенето.

# 73
Сърби ме кожата на корема и краката. Понякога е направо ужасно дразнещо. Иначе аз си купих крема на Дева против стрии, ама не съм много редовна в мазането и сигурно в това ми е проблема. Особено сутрин нали все не ми се става и след това се налага да бързам за работа и все не намирам време. Ама май трябва да се стегна и да се създам навик за мазене, колкото и да не ми е любимо занимание мазенето.
мацай, че да не станат стрии / или поне да знаеш, че си направила възможното да не станат  Crazy/. сутрин и мен ме мързи и много рядко се мажа, ама вечер гледам да съм редовна. мисля, че коремът вече почна бързичко да ми расте и се опитвам да си създам навика поне него и гърдите да ги мажа сутрин.
за протокола: изхабила съм 3 туби крем на дева с оранжева опаковка - и трите се пъкнаха от към горната страна /не където е дупката за изтискване, а където са съединени краищата на тубата/. доста е неприятно така да се ползват. сега си взех пак на дева против стрии, но е със зелена опаковка. не се пука тубичката и като че ли кремът се разнася по-лесно

# 74
Здравейте отново!
Мен от време на време също ме сърби кожата, но е доста рядко. Честно казано се мажа в големи количества, но както всички знаем се касае до тип кожа. А и трябва минимум 2 пъти на ден да се мажем най-вече дупе, корем и горната част на краката! Така че да се стягаме! Още от 2 месец имах сърбежи по цялото тяло, дори ходих на лекар. Тогава ми казаха, че това се случва при някои жени-или на хормонална основа, или от храна, както и от различни видове кремове. А и за това спрях с кремчетата, защото направо полудявах. Сега кожата ми е доста по-спокойна Laughing
До скоро! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт