АВГУСТ бебче ще ми донесе и минали тревоги ще отнесе

• 12 331
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте.
mimsat,аз не се потя,но вечер ми е много студено независимо,че у нас Т не пада под 24°C.Като се позатопли ще премине това чувство,а през лятото пък ще ни липсва Laughing.
pivanov,и аз имам много голям апетит и както се казва "ям за двама" hahaha.Добре,че не ми се "лепи",че сигурно щях да гоня 60-те кила ooooh!.
За усещането на бебето,аз още не го усещам Sad.Казват,че при втора бременност по-рано ставала тая работа,но аз още не съм го усетила.Дани също късно го усетих.Някъде към 20 седмица май беше Thinking.
За мазането,ами по принуда започнах толкова рано да се мацотя.Мажа се с едно много ефикасно олио,след като за 4 дни ми оправи кожата.Мажа се и сутрин и вечер.Е,понякога малко ме домързява и пропускам някое от мазанията Embarassed,но гледам поне по един път на ден да го правя.
cora,съвсем спокойно можеш да си караш велоергометъра до края на 6 месец.С първата бременност лекарката ми препоръча да карам колело,но на мен не ми се обикаляше улиците сама и си купих велоергометър.Незнам дали е имало ефект за самото раждане,но се чувствах много добре физически.
Приятен ден  bouquet.

# 76
Здравейте  Grinning
За мазането да си призная се мажа доста нередовно с масло на Икаров и то се мажа само вечер. Всъщност не знаех че трябва и сутрин и вечер да се мажа  newsm78 Аз по принцип май съм склонна към образуване на стрии защото имам по дупето от пубертета, но сега се наблюдавам и засега нови нямам. Гърдите също не си ги мажа. Гадно ми е от това олио. Може да си взема от крема на Дева.

Аз не се чувствам бременна изобщо освен, че ми расте корема и не мога да си обличам дрехите. И вечер си заспивам веднага. Дори ми е малко съня. Сега съм три седмици отпуска и ще си наваксам до болничния чак  Crazy

Аз също има велоергометър но ме е страх да го карам, че и там не съм много редовна и да не се претоваря

Лек ден на всички   bouquet

# 77
аз искам пак нещо за лентичките да питам. гледам, на арвен бебето е вече на 4тата картинка и не на 13 седм и 3дни. моето е в 13седм и 2 дни, а е все още на 3таат картинка. защо така?

# 78
Здравейте мамчета  Hug
Здрасти на новата мама Тиамиа   bouquet
Не мога да се сдържа и да не се включа  Grinning
На 13.02 ходих на ултразвук в Майчин Дом и сега немога да разшифровам листчето което излезе от изследването. Ще запиша данните, ако някой знае за какво се отнасят моля да ми каже.

14г.с
CRL prazno
BPD (HANSMANN)  31.5mm 14w6d +- 8d
OFD                       36.0mm 14w5d+- 9d
*HC                       105mm   **w*d +-**d
TTD prazno
FL                  15.8mm 15w0d +-7d   

това е по-същественото.

По темата за студа и потенето.. си мислех че нещо аз не съм в ред. Защото съм така от  3 месеца. Все ми е студено и вечер при работещо парно ми се е случвало и печка да пусна. А приятелят ми е гол до кръста  Embarassed луда работа.. Нощем ми се случва да се будя потна  Sad
А що се късае до съня съм бетон, както легна така заспивам. Трябва да си поспиваме, че после ще има безсънни нощи.  newsm78
Темата за раждането нмм, мен доста ме е страх. И се замислям за секцио или епидорална. Но както каже док. че е най-добре ще се вслушам. За нормалното раждане ме притеснява и това че имам 2 диоптъра  късогледство.

Хайде чао за сега и многооо   Heart Eyes на малките бебоци в тумбалоци  Laughing

# 79
Имам у дома велоаргометър но още не съм се престрашила да започна със спортуването. Ще изчакам още малко. Някой знае ли колко време е препоръчително да се кара?

аз искам пак нещо за лентичките да питам. гледам, на арвен бебето е вече на 4тата картинка и не на 13 седм и 3дни. моето е в 13седм и 2 дни, а е все още на 3таат картинка. защо така?
След 1 ден ще ти се премести. Наместват се дните, понеже 1 месец не е 4 седмици.Уф, не мога да обясня по-добре...

# 80
  • UK

Утре вече ще си и ти в четвъртата  Hug  bouquet

# 81
Ох мами как се справяте с апетита си и с килограмите?
Аз както съм тръгнала ще стана повече от слон. А пък все си ходя гладна ако тръгна да се поограничавам  Embarassed

# 82
Ох мами как се справяте с апетита си и с килограмите?
Аз както съм тръгнала ще стана повече от слон. А пък все си ходя гладна ако тръгна да се поограничавам  Embarassed
Ха-ха и аз съм така. Направо такъв апетит, все едно слонче ще раждам а не дете. Laughing

# 83
Здравейте  Grinning
Констанс, благодаря ти за изчерпателния отговор и за това, че имаш желание и още да споделиш. Аз напоследък съм много ЗА естественото раждане и кърмене и са ми много интересни тези теми. Разбирам, че голяма част от процеса е на психическа основа и искам да се подготвя максимално. Не знам защо така, но когато не бях бременна ми бяха интересни книгите за бременни, а сега вече книгите за раждане и кърмене. Нещо съм се сбъркала май Rolling Eyes 33uu
Така че Констанс ако не ти представлява трудност може да преведеш каквото имаш под ръка щом толкова много ти е въздействало. Стана ми още по-интересно. Можеш да ми пишеш на лични или да го публикуваш в началото на темата, така ще е достъпно за този, за който представлява интерес smile3525
А да ви кажа преди малко какъв сраааам  Embarassed Embarassed Embarassed
Коремчето ми взе да си личи вече, но се побирам във всичките си дрехи и днес съм с панталон с ниска талия и боди и отгоре нещо като жакетче. Но явно като съм седнала и то изкача над колана и се вижда и един колега мина за нещо покрай офиса и ме пита - "абе ти да не си бременна", при което жената която беше с него - "ти как може така директно да задаваш такива въпроси, бе" и аз да ви кажа така си пуснах боята  Blush. Какво ми стана не знам, защо така реагирах, може би щото беше много директен, а и жената като го сряза така и аз  Blush Blush Направо се сразих - срам ме е от тъпата ми реакция, вместо да си пъча корема, аз се изчервявам. Наистина нещо съм се сбъркала май  Mr. Green

# 84
  • София
man4eva,и аз съм с диоптер,но родих по нормален път.Мисля,че секциото се прилага когато диоптера е над 4,но не съм много сигурна Thinking.Най-добре лекаря ще ти каже кое е най-доброто раждане за теб.Моето лично мнение е,че от нормално с епидурална упойка по-хубаво няма.
КатКа,според моята лекарка (на която аз й имам пълно доверие) велоергометъра може да се кара по около 15 мин. два пъти на ден.
du6anka,много хубаво,че искаш да раждаш по естествен начин,а още по-хубаво,че имаш желание да кърмиш.Поздравления за това решение   bouquet.Аз исках поне до годинка да кърмя Дани,но успях до 11 месеца - наложи се да пия лекарства,които не бяха съвместими с кърменето.

# 85
  • Пазарджик
Манчева, за съжаление аз не мога да ти помогна.
Душанка, не се притеснявай - просто те е сварил неподготвена. Аз се изчервявам само от поглед по принцип, камо ли пък от такава забележка.

Аз днес си взех изследванията от стерилната урина - пише E-coli > 10 на 5-та . Нещо хич не ми се нрави това. А да не ви казвам, че резултатите са записани отзад на направлението с химикал - директно върху "указания за попълване на направление за МДД" и има нещо като завъртулка-подпис на отговорното лице  #Crazy  Направо нямам думи да изразя възмущението си - в 21-ви век! Аз повече в тази лаборатория изследвания няма да правя. Даже мисля да повторя стерилната урина, че то човек се зачудва да им има ли доверие на тия от ... е няма такава ера просто.  #Cussing out

# 86
  • ГОре на черешата...
 mimsat, за съжаление значи, че имаш бактерии в урината в концентрация по-голяма от 10 на 5-та степен. А антибиограма направена ли е? Тя показва антибиотикът, който най-добре би ги уморил. Занеси резултатът на гинеколога си да решите какво да пиеш. Успех Peace!

# 87
благодаря за разяснението за лентичките   bouquet аме че аз нямам търпение да се мести тая лентичка  hahaha
секцио се прави с диоптър над 6 /поне в БГ, в чужбина момичетата казват, че това не важи/. лекарят, при който ходя на частно ми каза така и че е рисковано с повече диоптри да се ражда нормално. тази, при която се записах по ЗК каза, че може и нормално да родя - трябвало очен лекар да каже /моят диоптър за съжаление е много над 6  Sad /  ама така и не ме прати на очен лекар  Close пък на мен вече офталмолог ми е  казвал, че задължително трябва да съм секцио и ми е адски нервно сега  Crazy
за апетитът - до скоро въобще не ми се ядеше, сега почти постоянно ми е зле от глад. преди няколко вечери се събудих от глад  Shocked такова нещо никога не ми се е случвало. изядох един банан  Embarassed и на сутринта имах ужасни киселини /и това не е ми се е случвало/. ако продължавам в тоя дух до края ще се търкалям  Joy

# 88
  • Пазарджик
Мариетка, благодаря ти за подкрепата. В петък ще ходя при АГ-то да видим. Антибиограма има - написано на гърба на въпросното направление  #2gunfire. Но все пак мисля да изискам от АГ-то още едно направление за друга лаборатория, защото нещо доверието в тази ми спадна до абсолютния минимум след това професионално представяне на информацията ... Но грешката си е абсолютно моя. Чудя се само дали може да имат нещо общо тези бактерии с гъбичките дето са ме нападнали - кандидозата гадна.  newsm78 В петък ще ми се разяснят някои неща май и ще пиша тогава.

# 89
  • UK
 Коремчета надявам се, че няма да ми се смеете ама си сложих 2 снимчици на коремещето ми за да видите разликата за 2 седмици колко огромна съм станала  Sad май приличам повече на дебела отколкото на бременна  Sad

Общи условия

Активация на акаунт