Операция на миома-9

• 5 064
  • 65
  •   1
Отговори
  • Бургас
Успех на всички! Нека има по-леки, щадящи и успешни операции и да няма нови миоми!

Стари теми
Тема 1; Тема 2; Тема 3; Тема 4; Тема 5; Тема 6; Тема 7; Тема 8

Последна редакция: сб, 01 юни 2024, 19:52 от Галчудо

# 1
  • Sofia
Здравейте, имам субсерозна миома 5 см от данните от последния преглед. Реших да пробвам с билки, въпреки разнопосочните мнения, купих си микса от аптеката на Поп Богомил. Пия ги от края на март. Прави ми впечатление обаче, че последните ми два цикъла са по-обилни и продължителни. Това принципно ме зарадва, защото винаги съм била с цикъл с много оскъдно течение, който на третия ден обикновено  приключва, та реших, че билката е спомогнала да се регулира и да стане по-нормален. Последните 2 пъти ми продължи с около 4 дни прилично течение. Сега обаче ми прави впечатление, че вече 7-ми ден имам едно кафеникаво зацапване, много слабо, но го има, а това за мен изобщо не е нормално… аз на 7-8 ден вече съм забравила, че съм имала цикъл обикновено…
Та според вашия опит, билката може ли да повлияе на цикъла?
П.П. На 31 г. съм, миомата е безсимптомна.

Отговарям в новата тема - моята миома също се отрази в подобен цикъл - няколко дни много обилно цикъл, после спира за 2-3 дни и на 6-7 ден едно кафеникаво течение. Докторът ми каза, че е често срещан вариант при миома.

# 2
  • Бургас
Здравейте. Искам да попитам дали е възможна лапароскопска операция ако миомата е на задната стена на матката.

# 3
  • Бургас
Здравейте! Може ли да ми препоръчате лекар в Бургас за преглед във връзка с миома и евентуално последваща операция. Имате ли представа какви са цените за избор на лекар и престой в болниците?

# 4
Здравейте. Искам да попитам дали е възможна лапароскопска операция ако миомата е на задната стена на матката.

Възможна е, но хирургът трябва да прецени това. На дъщеря ми беше на задната стена.

# 5
Здравейте, дами!

Миомата се появи през 2018г. и е разположена на предна стена. Още тогава гинекологът беше казал на майка ми да изчака, защото цикълът и скоро трябвало да спре (Тази година стана на 52 години и менструацията не намалява). Редовно ходи на прегледи и лекарят винаги препоръчва да изчака. За жалост, въпреки неговите твърдения, размерът се увеличава (вече е малко над 3 см), а и самият проблем влияе на начина и качеството ѝ на живот. Цикълът е много продължителен и болезнен, хемоглобинът и пада страшно много и постоянно пие добавки, които пък от своя страна натоварват черния дроб и имаше проблеми и с него. Така че тя е решила да не отлага вече и да се оперира.
Препоръчани ни бяха д-р Георги Кръстев (СофияМед). Прочетох добри мнения за д-р Мая Василева и д-р Николай Попов (болница Вита), както и болница Света Марина, гр. Плевен. Дали има някой, който се е оперирал при тях и може да сподели допълнително мнение, или бихте ли препоръчали друг лекар за тази процедура? Благодаря предварително!

# 6
Здравейте, дами,

На първо място благодаря за темата! Страшно много ми помогнахте да се престраша да се оперирам и да се чувствам спокойна, че после ще е по-добре.

Минаха почти два месеца от моята отворена операция. Чувствам се чудесно и на контролният преглед, преди две седмици, ми казаха, че се възстановявам добре.
Последните 2-3 дни обаче имам зацапване и се притеснявам малко, но не успявам да се свържа с хирурга, за да го питам.Чудя се дали не е от вътрешните шевове?
Имали ли сте подобни ситуации през възстановителният период?

Мерси предварително!

# 7
Здравейте, дами!

Миомата се появи през 2018г. и е разположена на предна стена. Още тогава гинекологът беше казал на майка ми да изчака, защото цикълът и скоро трябвало да спре (Тази година стана на 52 години и менструацията не намалява). Редовно ходи на прегледи и лекарят винаги препоръчва да изчака. За жалост, въпреки неговите твърдения, размерът се увеличава (вече е малко над 3 см), а и самият проблем влияе на начина и качеството ѝ на живот. Цикълът е много продължителен и болезнен, хемоглобинът и пада страшно много и постоянно пие добавки, които пък от своя страна натоварват черния дроб и имаше проблеми и с него. Така че тя е решила да не отлага вече и да се оперира.
Препоръчани ни бяха д-р Георги Кръстев (СофияМед). Прочетох добри мнения за д-р Мая Василева и д-р Николай Попов (болница Вита), както и болница Света Марина, гр. Плевен. Дали има някой, който се е оперирал при тях и може да сподели допълнително мнение, или бихте ли препоръчали друг лекар за тази процедура? Благодаря предварително!

Здравейте, аз съм оперирана преди година в гр. Плевен при доц. Хинкова. Доволна съм. Болницата е хубава, чиста. Бързо се възстанових.
Чела съм тук хубави отзиви и за д-р Танчев в София.

# 8
  • Parsberg
Здравейте, живея в Германия и има миома ,за която разбрах по време на секциото на третот ми дете преди 8 години. По съвет на гиноколога ми си сложих спирала Мирена,но след три години започнах много да кървя и на преглед се видя ,че спиралата я няма. Направиха ми хистероскопия и пак ве я намериха и решиха, че просто е паднала със някой от съсиреците. Сега ми предписаха мини хапчета противозачатъчни ,пия ги от един месец ,но кървя от време на време.Въпроса ми е в България задължително ли махата матката с миомата ако вече сте приключили с раждането и сте над 45г?Тук ми каза ,че ако искам операция ще е само с премахване на матката а аз не искам. Четох доста по темата и има доста противоречиви мнения.Нова лято ще се прибирам в България и ще търся тук мнение.Плевен ми е най-наблизо ,но честно казано не знам към кой доктор да се обърна. Ако знаете добър гинеколог в Плевен ще се радвам да ми препоръчате а и също каква е цената за такава операция ,защото аз не съм осигурено в България?

# 9
Здравейте, живея в Германия и има миома ,за която разбрах по време на секциото на третот ми дете преди 8 години. По съвет на гиноколога ми си сложих спирала Мирена,но след три години започнах много да кървя и на преглед се видя ,че спиралата я няма. Направиха ми хистероскопия и пак ве я намериха и решиха, че просто е паднала със някой от съсиреците. Сега ми предписаха мини хапчета противозачатъчни ,пия ги от един месец ,но кървя от време на време.Въпроса ми е в България задължително ли махата матката с миомата ако вече сте приключили с раждането и сте над 45г?Тук ми каза ,че ако искам операция ще е само с премахване на матката а аз не искам. Четох доста по темата и има доста противоречиви мнения.Нова лято ще се прибирам в България и ще търся тук мнение.Плевен ми е най-наблизо ,но честно казано не знам към кой доктор да се обърна. Ако знаете добър гинеколог в Плевен ще се радвам да ми препоръчате а и също каква е цената за такава операция ,защото аз не съм осигурено в България?

Цената зависи от това как ще ви правят операцията, какво ще премахват, в каква болница сте и тн.
Моята операция беше в Плевен на цена от 3500 лв, отворена коремна операция с 5 дни престой в болницата.
За махане на матка - знам, че препоръчват, защото реално, миомите почти винаги се връщат и операция само за махането им, когато не желаете повече деца и сте на по- голяма възраст, няма много смисъл да правите.Но със сигурност ще намерите и лекар, който няма да махне органите.

# 10
Аз се оперирах в София но живея далеч, и от болницата ми казаха, че хистологията трябва да си я взема на място или мой близък, аз няма как да отида и нямам близки в София, не можели по телефона да ми кажат резултата ,лекарят не отговаря на телефона,може да е в отпуск незнам, тези които сте се оперирали в други градове изпращали ли са ви хистологиите по поща,куриер или пр.или задължително ходихте да си го вземете.

# 11
Аз се оперирах в София но живея далеч, и от болницата ми казаха, че хистологията трябва да си я взема на място или мой близък, аз няма как да отида и нямам близки в София, не можели по телефона да ми кажат резултата ,лекарят не отговаря на телефона,може да е в отпуск незнам, тези които сте се оперирали в други градове изпращали ли са ви хистологиите по поща,куриер или пр.или задължително ходихте да си го вземете.

На мен по Еконт Simple Smile

# 12
Според Вас има ли значение на кой ден от цикъла ще бъде извършена операцията? Имам насрочена дата, която ми беше удобна откъм ангажименти към семейството, работата... Но сега погледнах, че е два-три дни преди да започне новият цикъл и се замислих дали не е проблем?! Лекарят нищо не каза, но аз все пак се притесних.
Вашите операции кога бяха?

# 13
По принцип съм чувала,че е преди цикъл но е много индивидуално, при мен понеже ставаше въпрос за много голяма миома ми казаха че въобще няма да чакаме цикъл, трябваше да ми дойде три дена след операцията но след това се забави, явно са се поразбърка ли нещата.

# 14
Успех на всички,които имат този проблем, всичко ще се нареди

Общи условия

Активация на акаунт