Операция на миома-9

• 23 899
  • 390
  •   1
Отговори
# 195
Anmasu, за колко голяма миома става въпрос понеже казваш, че разрезът е малък, и колко време след операцията започна да тренираш?
Аз съм оперирана вТокуда миналата година и ми е интересно че сега лепят разреза, моята операция беше отворена и шито с резорбиращи конци при което остана много грозен белег.

# 196
Luna Fleur, още не тренирам, даже днес за пръв път излязох от вкъщи, операцията ми беше преди седмица. Мисля днес да качвам стълби, може да измия и колата. Иначе се движа вкъщи, спя по корем, сгъвам и натискам краката към корема. Вече кашлям, кихам и се смея спокойно. Най-голямата миома беше около 11 см. Вас кой Ви оперира?  Мисля, че и Alesanas е писала, че е само лепена и с много тънък белег вече, а е била с вертикален разрез и 20 см миома. Та, аз не знам още какъв ще е белегът, но раната е тънка и около 10 см май.
Anmasu, за колко голяма миома става въпрос понеже казваш, че разрезът е малък, и колко време след операцията започна да тренираш?
Аз съм оперирана вТокуда миналата година и ми е интересно че сега лепят разреза, моята операция беше отворена и шито с резорбиращи конци при което остана много грозен белег.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 13:51 от anmasu

# 197
  • Бургас
Мислех, че Токуда е по-модерна болница.
Още преди 15г като раждах секцио ме лепиха в една сливенска болница. Към днешна дата почти не се вижда белега.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 21:08 от Irene Adler

# 198
Моят разрез е 15см или поне така го премерих, като имах в краищата и в средата резорбиращи конци, като 2 се махнаха при падането на коричката, а 1 беше останал и на контролния преглед проф. Марков реши че иска да го махне.
По видната част от пъпа до частта на бикините разреза е като конец и предполагам с времето съвсем няма да се личи, но частта надолу е малко по-широка с 2-3мм, което си обяснявам от ставането съм го разширила аз и така е зарастнало. А от дренажа има 4 точки от конците( които се сваляха) и като една чертичка максимум 5см от тръбата, но са незабележими. Третирам в момента белега, но и не много стриктно, като при мазане забелязвам че е леко твърд на допир, което се надявам да е нормално.
Иначе аз още на 24-25.12 си вършех малки неща в нас, разхождах се… като се и изморявах бързо и почваше лека болка и съответно си лягах, но пък след 2 седмица от лежане ме болеше кръста и съответно повече движение(ходене). Но така и по корем още не съм спала 😁 Днес  е точно 1 месец от операцията и се чувствам страхотно, като гледам все пак да внимавам.. и в бъдеще мисля да е така.
Трябва да внимавате, защото аз лично 1 седмица след операцията се чувствах все едно не съм оперирана и може човек много лесно да се отпусне и да прави и вдига неща, които не са препоръчителни.

# 199
Мен също ме оперира Марков, но белегът е много лош явно изобщо не се е постарал, това е мнението и на моят гинеколог, който каза, че не е виждал толкова лош белег.По мнение и на хирург при който се консултирах белегът е в резултат на лошо шиене,доколкото ми обясниха трябвало да се мине два пъти а не е направено.Хирургът каза още че може да постигне временен резултат но е безсмислено защото пак ще се върне в изходно положение белегът след време с лазер също нямало да стане ,явно ще си остана  така и не преувеличавам наистина е много зле и вертикален и се вижда.

# 200
Може да Ви е шил студент... Майка ми е оперирана и е с над 20 см вертикален белег, който беше шит, в момента е много тънък и фин. Уф, аз все повтарях, че ми е важно да нямам вътрешни сраствания, ама сега, като казвате и като гледам как имам издутина по дължината на разреза (която се надявам да спадне), се надявам да е деликатен.
Мен също ме оперира Марков, но белегът е много лош явно изобщо не се е постарал, това е мнението и на моят гинеколог, който каза, че не е виждал толкова лош белег.По мнение и на хирург при който се консултирах белегът е в резултат на лошо шиене,доколкото ми обясниха трябвало да се мине два пъти а не е направено.Хирургът каза още че може да постигне временен резултат но е безсмислено защото пак ще се върне в изходно положение белегът след време с лазер също нямало да стане ,явно ще си остана  така и не преувеличавам наистина е много зле и вертикален и се вижда.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 19:04 от anmasu

# 201
Професорът е шил,но явно не както трябва,лошото е че след толкова време все още има болка и сърбеж на мястото на белега.

# 202
То и склонността на кожата към образуване на белези има значение, предполагам. Все пак по-важно е какво се случва отвътре. Иначе аз започнах от първите дни да си правя масаж, вендузи (по-далеч от разреза), обаче още ми е изтръпнало.
Професорът е шил,но явно не както трябва,лошото е че след толкова време все още има болка и сърбеж на мястото на белега.

# 203
Ще помоля, ако някое момиче си е правила операция при доц.Карагьозов или при доктор Любенов в Плевен да ми пише.

# 204
имате ли отзиви за проф. Мецов в София. Моята гинеколожка от Бургас ми го препоръча, защото е бил добър в лапроскопските операции. Но аз не мога да намеря много информация за него. В тая тема той не е коментиран. Аз имам миома 5 см. като се е пбразувало и порастнало за 2 г, защото преди това нямах. Искам да ми запазят и матката и много ме е страх от самата операция. Защото имам разни алергии или не се знае от какво са. От 9 м имам и уртикария неуточнена
Благодаря предварително

# 205
И Alesanas, и amelia9 са писали, че са с алергии, и просто са направили консултация с алерголог. Самият хирург би трябвало да пита, когато уговаря операцията. Хирургът, който ме  оперира, пита на прегледа, когато отидох за пръв път и когато ме записа за операция. Не съм чувала лекаря, за който питате, да не би да е д-р Валери Нецов? Иначе е съвсем нормално да Ви е страх от операция и аз не вярвах, че може да я преживея толкова леко, а аз съм с отворена операция и няколко извадени миоми, от които най-голямата е 11 см. Когато се прибрах от болницата чистих, а на 9-ия ден вървях около 4 км, като можех още толкова, но стана студено. Днес се качих до 10-ия етаж пеша и пак походих към 3-4 км. Разбира се има значение какви са миомите, какви са уменията на доктора и други фактори. Моите миоми са външни и не се е отваряла матката, доколкото разбрах. Има видове миоми, които са вътре в кухината и могат да бъдат махнати хистероскопски, което май е по-щадящо и от лапароскопия.
имате ли отзиви за проф. Мецов в София. Моята гинеколожка от Бургас ми го препоръча, защото е бил добър в лапроскопските операции. Но аз не мога да намеря много информация за него. В тая тема той не е коментиран. Аз имам миома 5 см. като се е пбразувало и порастнало за 2 г, защото преди това нямах. Искам да ми запазят и матката и много ме е страх от самата операция. Защото имам разни алергии или не се знае от какво са. От 9 м имам и уртикария неуточнена
Благодаря предварително

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 18:20 от anmasu

# 206
  • София
Привет на всички! Изписаха и мен! Исках само да попитам дали е имало някоя от вас с болки в кръста или таза след отворена операция?Не мога да определя точно,  но е тъпа болка и трябва да пия обезболяващи.Също така усещам и лека температура и малко ми е притеснено!

# 207
anmasu благодаря за отгояора и успокоението. Иначе да Валери Нецов е, но съм допуснала грешка. Имате ли отзиви за него?  Доколкото разбрах пт гинеколожката ми е, че миомата се намира отвънка-не в матката. Имам такъв въпрос, жените които са с обилна менструация, дали след премахването на миомата има разлика в течението, т.е. дали е намаляло? Защото ако няма нормализиране на цикъла и не създава проблем, дали ще е добрият вариант да се премахне? Винаги съм имала и проблеми с хормоните, имам и фиброаденоми, които само ги проследяваме защото не създават проблем за сега.

# 208
Аз още не съм имала менструация след операцията. На 5-6 см не исках да се оперирам, но продължи да расте миомата. Иначе и аз съм като Вас - имам поликистоза, имам фиброаденоми, винаги съм била с обилен цикъл, последните години е силен само 2-3 дни, но кара по 8-10 дни. Но пък хемоглобинът си ми беше висок - 136. А сега, предполагам, откакто порасна миомата, цикълът ми стана на 28 дни, по 8-10 дни, хемоглобинът ми падна на 112. Тук има много доволни от д-р Нецов. Може да направите консултация и да следите, докато става за лапароскопска. Чела съм мнения тук така - следят я как и колко нараства и ако кажат, докато може - лапароскопия. Аз съжалявам, че не направих консултация, когато ме насочваше гинеколожката, защото щеше да стане лапароскопски (то и сега щеше да стане, но по-дълго и сложно). Така че поне се консултирайте.
anmasu благодаря за отгояора и успокоението. Иначе да Валери Нецов е, но съм допуснала грешка. Имате ли отзиви за него?  Доколкото разбрах пт гинеколожката ми е, че миомата се намира отвънка-не в матката. Имам такъв въпрос, жените които са с обилна менструация, дали след премахването на миомата има разлика в течението, т.е. дали е намаляло? Защото ако няма нормализиране на цикъла и не създава проблем, дали ще е добрият вариант да се премахне? Винаги съм имала и проблеми с хормоните, имам и фиброаденоми, които само ги проследяваме защото не създават проблем за сега.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 18:38 от anmasu

# 209
много благодаря anmasu. Така ме успокои. Иначе миомата ми е 5см. и се образувала и порастнала до този размер точно за 2 г, защото преди това бях чиста, а за нея разбрах миналият месец. Точно като Вас имах и поликистозни яйчници, но се оправи това след раждането преди 13 г. интересното е, че преди раждането имах много пскъден цикъл и нередовен на 2-3 м. След раждането стана обилен и точен на 30 дни

Общи условия

Активация на акаунт