Операция на миома-9

• 23 826
  • 390
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Ако можете да си позволите, преминете през България и направо отидете в Турция.

# 256
Здравейте дами! Мина и моята лапароскопска тотална хистеректомия със запазени яйчници в Токуда при д-р Танчев на 14.02. и вече съм вкъщи. По-горе момичетата са описали подробно какъв е редът в Токуда от приемането до изписването, така че няма да преписвам от тях. Simple Smile В заключение мога да кажа, че страхът от неизвестното беше огромен при мен, а в крайна сметка нямало нищо страшно. Даже и болката, към днешна дата, не мога да опиша като болка, а като придърпване на мястото на 4те дупки на корема ми. Изпитвам само леки неразположения във влагалището, тъй като оттам са извадени раздробените матка, огромни миоми и тръбите. Всъщност усещам дискомфорта там точно както след нормалното ми раждане преди 19 години. Сега чакам да ми излезе след около 3 седмици хистологията и да отида на контролен преглед при Танчев. Искам да благодаря на всички момичета тук, които преди мен минаха тази или подобна процедура и ми даваха безценни съвети. Възползвала съм се от всяко едно Ваше мнение и това ми помогна предварително да знам какво да очаквам и да се опитам да снижа страховете си до минимум. Благодаря Ви! Ако имате някакви въпроси, стари и нови участници в темата, с удоволствие ще помогна! Simple Smile

И пак да попитам. Казаха ми да махна водоустойчивите лепенки, които ми сложиха на изписването след 3-4 дни и да не слагам други, за да дишали раните и да заздравяват. Купила съм си Цикатридина спрей за рани и мисля да третирам с него. Но преди това с какво да обработвам раните за дезинфекция?

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 13:19 от amelia9

# 257
Много се радвам, че сте добре и пожелавам бързо възстановяване! След махане на лепенката, се мажех с "Дермазин", в който има антибактериални съставки, така че след баня, май директно го мажех с него. Сигурно и "Цикатридина" е така. От там не казаха даже да се маже, с каквото и да е. Моят контролен мина и в общи линии вървят бързо, 5-10 мин. - получаване на окончателна епикриза и бърз коремен ехограф.
Здравейте дами! Мина и моята лапароскопска тотална хистеректомия със запазени яйчници в Токуда при д-р Танчев на 14.02. и вече съм вкъщи. По-горе момичетата са описали подробно какъв е редът в Токуда от приемането до изписването, така че няма да преписвам от тях. Simple Smile В заключение мога да кажа, че страхът от неизвестното беше огромен при мен, а в крайна сметка нямало нищо страшно. Даже и болката, към днешна дата, не мога да опиша като болка, а като придърпване на мястото на 4те дупки на корема ми. Изпитвам само леки неразположения във влагалището, тъй като оттам са извадени раздробените матка, огромни миоми и тръбите. Всъщност усещам дискомфорта там точно както след нормалното ми раждане преди 19 години. Сега чакам да ми излезе след около 3 седмици хистологията и да отида на контролен преглед при Танчев. Искам да благодаря на всички момичета тук, които преди мен минаха тази или подобна процедура и ми даваха безценни съвети. Възползвала съм се от всяко едно Ваше мнение и това ми помогна предварително да знам какво да очаквам и да се опитам да снижа страховете си до минимум. Благодаря Ви! Ако имате някакви въпроси, стари и нови участници в темата, с удоволствие ще помогна! Simple Smile

И пак да попитам. Казаха ми да махна водоустойчивите лепенки, които ми сложиха на изписването след 3-4 дни и да не слагам други, за да дишали раните и да заздравяват. Купила съм си Цикатридина спрей за рани и мисля да третирам с него. Но преди това с какво да обработвам раните за дезинфекция?

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 19:07 от anmasu

# 258
Радвам се, че всичко е наред при теб, anmasu! Значи при контролният преглед няма "магаре", така ли? Simple Smile

# 259
Ами при мен беше така, но не е вадено нищо влагалищно по време на операцията.
Радвам се, че всичко е наред при теб, anmasu! Значи при контролният преглед няма "магаре", така ли? Simple Smile

# 260
  • Бургас
Момичета, тези от вас, които са ви премахнали матката, без яйчниците, може ли да кажете трябва ли да се възпирате от физическа дейност и спорт завинаги. Какъв е риска от изсипване на коремните органи поради кухината, която остава на мястото на матката.

# 261
Доколкото знам, празното място се запълва от червата. Майка ми е с такава операция, но отворена, и носеше колан около 4 месеца. Тя не е много активна, но друга моя близка беше с лапароскопска и няколко дни след операцията се юрна да си върти домакинската работа и да си гледа внуците, така и досега (има 4 внука). Много е активна, има не малка градина с плодове, зеленчуци и цветя, която сама оправя. Та, мисля че можеш да си физически активен, както си бил и преди това. Може би е най-добре да се включат дами със собствен опит, а и да попитате лекар с голяма такава практика. Доколкото бях чела, май има един период от 6 месеца, в който трябва повече да се пазите.
Момичета, тези от вас, които са ви премахнали матката, без яйчниците, може ли да кажете трябва ли да се възпирате от физическа дейност и спорт завинаги. Какъв е риска от изсипване на коремните органи поради кухината, която остава на мястото на матката.

# 262
Здравейте отново, днес бях на преглед в "Света Марина" Плевен, насочиха ми роботизирана операция за отстраняване на матката със запазени яйчници. Тъй като коремната ми стена е била много дебела(с доста наднормено тегло съм) ми я препоръчаха, а и била много по - щадяща като метод. Има ли нещо, от което да се притеснявам? Освен нощница, чехли, тоал. принадлежности и хавлия какво друго ще ми трябва. Много се надявам да ме държат малко време, но   колкото толкова... Ще си взема вода в шише с "биберон" и сламка, лукчета... Пия лекарства за кръвно, висок пулс и антидепресанти за паникатаки, ще мога ли след операцията като дойда на себе си да ги пия, че иначе става страшно... Някоя лежала ли е в тази болница да ми каже как е положението там? Топло ли е, има ли топла вода, храна, изобщо каквото се сетите! В деня на операцията как се дават сведения на близките, те трябва ли да са там? Ох, много въпроси, но днес се бях вцепенила на прегледа и всичко ми изскочи от акъла...

# 263
Здравейте отново, днес бях на преглед в "Света Марина" Плевен, насочиха ми роботизирана операция за отстраняване на матката със запазени яйчници. Тъй като коремната ми стена е била много дебела(с доста наднормено тегло съм) ми я препоръчаха, а и била много по - щадяща като метод. Има ли нещо, от което да се притеснявам? Освен нощница, чехли, тоал. принадлежности и хавлия какво друго ще ми трябва. Много се надявам да ме държат малко време, но   колкото толкова... Ще си взема вода в шише с "биберон" и сламка, лукчета... Пия лекарства за кръвно, висок пулс и антидепресанти за паникатаки, ще мога ли след операцията като дойда на себе си да ги пия, че иначе става страшно... Някоя лежала ли е в тази болница да ми каже как е положението там? Топло ли е, има ли топла вода, храна, изобщо каквото се сетите! В деня на операцията как се дават сведения на близките, те трябва ли да са там? Ох, много въпроси, но днес се бях вцепенила на прегледа и всичко ми изскочи от акъла...

Привет. Аз съм оперирана там при доц. Хинкова. Стаите са хубави, по двама човека вътре. В стаята има санитарен възел. Има топла вода. Оперирана съм лятото, не мога да кажа дали е топло, но силно се съмнявам да е студено. При лапароскопия, ако няма усложнения, ще ви изпишат на третия ден. Възстановяването е много по-бързо и ледно от отворената операция. След операцията, ще бъдете една нощ в реанимация. Там няма телефони и нямате достъп до външен свят. Аз бях дала телефон на хирурга на близките ми, за да се свържат с нея през деня. Свиждания няма в стаите. Може да слизате долу в чакалнята, там има кафене и могат да дойдат близки да ви видят. Относно лекарствата, не мога да коментирам, тъй като не приемам, но ще питате щом ви приемат в болницата. Ако не съм отговорила на нещо или се сетите друг въпрос, задавайте. Може и на лично. Успех, кураж и без притеснение.

# 264
Здравейте,
Предстои ми операция от миома и никъде не намирам цени за тази операция. Здравно осигурена съм, но има ли някакво доплащане . Също така ми казват, че трябва да е отворена, колко време е престоя в болница. Не съм избрала лекар и болница все още, но е наложително.

# 265
Здравейте! Мисля, че навсякъде има доплащане за избор на екип, защото се насочвате към конкретен доктор. Доплащането варира, както в едно и също отделение, така и между различните болници. Но ако Ви е видял АГ, който не оперира и той Ви е казал, че сте за отворена, може операторът да прецени, че може и лапароскопски. При отворена операция се остава 4 нощи, а при лапароскопия може и на 2-рия ден след операцията да Ви изпишат, ако се чувствате добре. Аз се оперирах в "Токуда" там се доплаща за операция и за стая. Платих около 1700 лв. за отворена операция + направление.
Здравейте,
Предстои ми операция от миома и никъде не намирам цени за тази операция. Здравно осигурена съм, но има ли някакво доплащане . Също така ми казват, че трябва да е отворена, колко време е престоя в болница. Не съм избрала лекар и болница все още, но е наложително.

# 266
След почти 6 месеца от моята операция се появи розово зацапване. Дали на някой му се е получавало така? С отстранена матка съм и запазени яйчници. Имам час за доц.Танчев, но чак за 26.03 и сега леко откачам.

# 267
Здравейте, утре ми предстои операция за отстраняване на матката заради миома. В УМБАЛ "Св Марина" в Плевен съм. Операцията ще е роботизирана. От вчера съм тук, засега отзивите ми са много добри. Малко съм напрегната, но е очаквано. На скенер се видя киста на единия яйчник, но доктора е на мнение ако е фоликуларна киста, да не пипа яйчниците, но в хода на операцията ще се реши. Стискайте ми палци, че предишната ми операция, която беше на шийни прешлени бе проблемна, заради затруднена интубация. Надявам се този път всичко да е наред.

# 268
  • Sofia
Бъди спокойна и мисли позитивно! Знам, че е шаблонно, но наистина помага.
Стискаме палци, всичко ще е наред. Съвременната медицина е много напреднала, освен това вече сигурно си предупредила за предния проблем и ще са двойно по-внимателни точно с това.
Чакаме да разкажеш после Simple Smile

# 269
Операцията мина, с мен всичко беше наред, имали са затруднения в интубацията, но с подходящи инструменти са се справили. Това, което ме мъчи е неизпускането на газове. Корема ми е пълен, все едно ще се спука с лека болка и неприятно усещане. Какво да правя за да почна да изпускам газове?

Общи условия

Активация на акаунт