Операция на миома-9

• 23 807
  • 390
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
Като те приемат в понеделник ще ти направят изследвания в самата болница. Така се прави обикновено.
Колко ви е голяма миомата?

# 301
Като те приемат в понеделник ще ти направят изследвания в самата болница. Така се прави обикновено.
Колко ви е голяма миомата?
Не знам точно, защото всеки месец различен доктор казва различно. Януари 5см., февруари 6см и март беше 7см. Казаха ми лапароскопски и се надявам така да остане и като ме приемат. Докторът ми каза минимум ще е 1час и 30 мин. но пак зависи от много неща. Имам 2 миоми, като другата е била 2 см.

# 302
Трябва да уточните с какво направление ще Ви приемат, не знам дали е 7, чудя се между 3 и 7, едното е за хоспитализация, a другото е за операция. Няма за какво да се притеснявате, но е нормално - всички ни е страх преди операция, но ако почетете назад, ще видите как, ако не всички, то голяма част от нас казваме, че страхът е бил много по-голям, отколкото операцията тежка и болезнена. Ще мине и ще замине, и ще сте добре много скоро!
На мен докторът ми даде лист, на който си пишеше точно какво направление иска. Друго не съм правила предварително, защото нямам установени алергии. В деня на приема, реално, ми трябваше само лична карта. На място правят кръвна картина, ЕКГ, клизма и на другия беше операцията. Ако имате въпроси, не се притеснявайте да пишете.
момичета и аз се престраших вече за операция, че от 4 м се чудех какво да правя. Много ме е страх, но имам вече планувана операция за средата на април. Въпросът ми е, трябва ли предварително да си пусна някакви изследвания. Защото бях на преглед при друг доктор, който ми каза, че ако реша при него да се оперирам ми даде бележка какви изследвания да пусна предварително: (6 дни преди операцията): ПКк, асат, алат, СРП и др., за кръвна група талон, да посетя алерголог за изследване към упойките и някакво направление 7 да взема от ЛЛ. А този при който имам планувана операция абсолютно нищо не ми каза за предварителни изследвания. Каза ми да ходя в понеделник и вторник ще ми е операцията и важно е да не съм в цикъл.
Сега се чудя какво да правя? дали да си пусна някакви изследвания за мое успокоение или в болницата ще ми направят всичко необходимо.

# 303
Към момичета, които са с отворени операции (не знам при лапароскопиите дали има такъв проблем) - възвърна ли ви се чувствителността около операцията, ако да - кога?

# 304
Към момичета, които са с отворени операции (не знам при лапароскопиите дали има такъв проблем) - възвърна ли ви се чувствителността около операцията, ако да - кога?
От началото на декември. 2024 г е моята отворена операция, мястото все още е като изтръпнало,повечето хора с отворена операция казват че си остава завинаги усещането че нещо е различно

# 305
Да, и аз това разбрах от дама със секцио. Тя каза, че при някои може и след 6-12 месец да се възстанови, но има и такива (май по-големият процент), при които не се възстановява.
От началото на декември. 2024 г е моята отворена операция, мястото все още е като изтръпнало,повечето хора с отворена операция казват че си остава завинаги усещането че нещо е различно

# 306
момичета, следващата седмица ми предстои операция за премахване на 2 миоми, малко да се оплача и да ми олекне.  Днес ходих и на алерголог, че имам и алергии разни. Оказа се, че към 3 лекарства имам Sad. Каза да почвам 2 вида противоалергични, но аз съм в цикъл и ме е страх да не ми тече повече, безтова снощи направих отново кръвоизлив. Другото, което е, че кашлям отвреме на време и не знам дали да отложа операцията или не. Трябва ли напълно да съм здрава? Има ли някоя, която се е оперирала с разни алергии?

# 307
Има, включително и в темата назад. Аз бях хванала вирус с хрема, без температура, и ме отложиха. Щом кашляте, няма да Ви е комфортно след операцията. Аз се чудех защо ме отлагат, но после бях много благодарна, нямаше да ми е добре. Първите дни има покашляне, защото гърлото е раздразнено от тръбата - това е най-дискомфортно в началото, но при лапароскопия може да не се усеща толкова болката при покашляне, аз бях с отворена и ме срязваше. Та по-добре да сте здрава и да нямате допълнителна кашлица.
момичета, следващата седмица ми предстои операция за премахване на 2 миоми, малко да се оплача и да ми олекне.  Днес ходих и на алерголог, че имам и алергии разни. Оказа се, че към 3 лекарства имам Sad. Каза да почвам 2 вида противоалергични, но аз съм в цикъл и ме е страх да не ми тече повече, безтова снощи направих отново кръвоизлив. Другото, което е, че кашлям отвреме на време и не знам дали да отложа операцията или не. Трябва ли напълно да съм здрава? Има ли някоя, която се е оперирала с разни алергии?

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 17:42 от anmasu

# 308
anmasu  благодаря за бързия отговор. Ще изчакам до петък ако не ми мине ще я отложа, защото трябва в понеделник да постъпя в болницата. Другото,
което ме притеснява, че след този цикъл хемоглобинът и желязото пак ще са много ниски.

# 309
Зависи от стойностите и болницата - мисля, че ако е много нисък (дали под 100 или под 90), ще Ви отложат с ден и ще Ви направят кръвопреливане. Трябва да се включат хора с опит. На мен докторът не ми е искал кръводарители, но на жени в стаята, които бяха при други доктори, са им искали, даже на едната май 2-ма кръводарителя. Докторът знае ли скорошните Ви стойности на кръвните показатели? Моят май не, но и моят хемоглобин беше около/ над 110.
anmasu  благодаря за бързия отговор. Ще изчакам до петък ако не ми мине ще я отложа, защото трябва в понеделник да постъпя в болницата. Другото,
което ме притеснява, че след този цикъл хемоглобинът и желязото пак ще са много ниски.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 21:33 от anmasu

# 310
чакам да ми спре цикълът и ще пусна веднага изследвания. Утре ще му се обадя за моята кашлица и хрема. Хем ще го питам и за изследвния за хемоглобин и желязо дали да пусна. Но поне на 90% съм сигурна, че ще се отложи, защото кашлицата се задълбочава и след кашлица заюочнах да усещам една болка в ляво/над гърдата. Утре ще посетя ЛЛ засължително

# 311
  • Бургас
С кашлица и хрема абсурд. Не ви ли е страх, че може да се задушите? Освен това най малкото може да заразите хората в болницата. Аз си мисля, че Ковид уж ни научи на нещо, но май не.
Кръвоизливите се овладяват с хормонални хапчета.

# 312
  • Sofia
За хемоглобин - на мен са ми вливали някаква специална банка в болницата, покрай анемията от цикъла. За няколко часа се влива и хемоглобинът се оправя.

# 313
  • Бургас
Вижте дали кашлицата не е алергична.

# 314
  • Бургас
Здравейте,  момичета! Вчера се прибрах след лапароскопска операция на миома в Плевен при д-р Александров. Пет-шест часа след операцията станах. Основните ми оплаквания са от подутия корем и болки в кръста.  Кръвотечение имам , което казаха че е нормално до 10 дни. Доволна съм от отношението в болницата и от доктора. С водоустойчиви лепенки съм в момента и с резорбируеми конци. Ако някой се интересува от нещо конкретно, да пита.

Общи условия

Активация на акаунт