Всичко за перманентния грим на вежди, устни и очи – 10

• 19 664
  • 312
  •   1
Отговори
# 120
То и ефектът от блефаропластиката, особено неоперативната, е доста краткотраен, оплакват се в темата за блефаропрастика. До кожа е. Аз също съм с един леко провиснал клепач по принцип. На 45 г. съм и още не е увиснал повече отколкото преди. Поне аз не виждам разлика. Интересното е, че на възрастта на Азара. и аз мислех, че съм едва ли не с невидими клепачи. С възрастта човек добива увереност,  определено. 😁 Младите момичета понякога са твърде взискателни към себе си, повлияни от социалните мрежи или неправилно обкръжение и понякога дори красиви като кукли дами нямат самочувствие по отношение на външния си вид.
 И аз си сложих перманентна очна заради трайността. Абе чуднесно решение е! Heart

# 121
  • Sofia
Аз ще дам малко по-различен поглед над нещата – според мен, перманентната очна линия (каквато и аз искам да си направя скоро) и ежедневният грим, който си спретваме, с помощта на различни козметични продукти, нямат нищо общо. Simple Smile В смисъл, като предназначение / ефект са съвсем различни и не са взаимнозаменяеми.
За мен, например, ако носиш само очна линия, особено от тези, по-деликатните, на практика – не си гримирана. Под "макиаж" разбирам използването на много и различни по вид козметични продукти, независимо дали гримът е вечерен, или ежедневен – сенки, очна линия, спирала, фон дьо тен, контур, руж, молив за устни, червило и т.н. Много ще ми е странно, да речем, изящно гримирани очи да не са в комбинация с някакъв продукт, който да изравни тена на лицето, или пък устните да са без пигмент. Някак, работата е наполовина свършена и поне за мен не седи естетически добре.
Затова и ми е странно, като някои дами тук пишете, че вече не се гримирате сутрин, след като сте си направили перманентна очна линия. Ми, то, само до нея ли опират нещата? Simple Smile А спирала, сенки, коректор?
Не знам, за мен по-скоро този тип услуга е предназначена за помощ в някакви екстремни ситуации, в които не можеш да се гримираш нормално – например, на плажа или пък, ако си по чукарите за няколко дни. Или при ставане от сън / киснене в домашна обстановка, където е ясно, че най-вероятно си без грим. Обаче, не мога да се сетя на мадама, която обича да си прави завъртян макиаж редовно, от каква точно полза ще ѝ перманентната очна линия? Simple Smile Ами, никаква! Ползата ще е само във времето, в което е без грим.

# 122
Аз пък на друго ще обърна внимание. Очна линия ползвам от 16-17 годишна, всеки ден с много малки изключения се гримирам. Включително и по Короната търпях седмица вкъщи без грим и реших, че не съм аз или по-скоро съм като болното аз вкъщи без грим изобщо. Ежедневно използвам черен молив, очна линия и спирала като абсолютен минимум. Сенки по-рядко вече използвам. Перманентно първо правих вежди, после устни. Очна линия съм на кантар дали да правя.
Относно очната линия на паднал клепач - много от гримьорите няма да я направят перфектно. Има си специфика там. Съответно трябва много скептично да се подходи към избора на специалист, който може да я направи перманентно. Моят съвет е за запълване на междумигленото пространство на първо време.

# 123
И аз съм с паднал клепач, дори повече от на момичето, но съм се навила на една лека опушена линия. Миглите ми почти не се виждат и ми се иска някакъв цвят без грим да имам.
Очна линия никога не съм умеела и не съм си правила, но сега искам, но само ако се направи леко по-нагоре да повдига окото, а не обратното.
А относно междумигленото пространство горе си мисля, че много ще ми захлупва окото.
Та такива си размишлявам, даже като ходих за устните й казах, тя ми начерта едни линии да се гледам, но забравих какво беше.

# 124
Азара, имаш ПРЕКРАСНИ ОЧИ!!!
Изобщо не гледах ни очна линия, ни нищо.
Според мен такав изобщо не ти трябва. Със сенки, както се гримираш, очите ти са феноменални!

# 125
Искам да попитам, така или иначе ми падна доста от пигмента, това означава ли, че бързо ще се възстановят веждите ми. Днес говорих с друг козметик но не може да ми прави процедури на веждите. Трябвало да минат 5 месеца и после лазерно премахване. Четох много лоши мнения за лазерното премахване и има снимки на множество оранжеви вежди. Ще сложа снимки на веждите след ретуша, моля запознати, кажете много ли е зле, благодаря. и

# 126
  • Sunshine state
Гага, не искам да критикувам, но не изглеждат добре хич. Моето мнение е да не ги пипате за сега, нито лазер, нито ново правене поне година. Нека падне още и после ще мислите. Аз съм махала с лазер и действително остава червенина, но с постоянство и тя изчезва.

# 127
  • у дома
Възможно ли е след микроблейдинг да закъснява цикъл? Дали се разбутват хормоните?

# 128
  • Sunshine state
Възможно ли е след микроблейдинг да закъснява цикъл? Дали се разбутват хормоните?
Аз не мисля, че има връзка това.

# 129
  • Sofia
Според мен, абсурд да има връзка.

# 130
не ми се вярва да е от това .

# 131
Здравейте, от много време се колебая за микроблейдинг и по-специално phi brows. Имам един въпрос - четох, че трайността е около 2 години, след тези две години веждите съвсем изчезват или се променя цвета и трябва или ретуш да се прави или с лазер да се махат, ако не искате повече такива вежди ? Идеята ми е - може ли след 2-3 години веждите да изглеждат така все едно не е имало микроблейдинг от само себе си , без нищо друго да се прави ?

# 132
  • София
Аз мисля, че това зависи от организма на човек. Имам микроблейдинг косъм по косъм - брилянтно извършена процедура, бях (и все още съм) много доволна, НО се оказа, че има нещо, което никой не ти казва. Поне докато не ти се случи.

И то е, че след няколко ретуша, пигментът се натрупва в кожата и започва все по-бързо кожата да го изхвърля. Аз имам микроблейдинг от 2021-ва като имам няколко ретуша за тези години и последния държа ефекта точно 4 месеца и на 5тия изглеждаха все едно не съм ги повтаряла. Няколко различни специалиста ми обясниха, че пигмента се натрупва с времето и когато това стане, трябва да се минат с лазер, за да се премахне и тогава да се правят наново.

# 133
Е, как ще ви го кажат.. нали много хора ще се откажат от тази процедура ако разберат, че след време нещата опират до лазер.
Това са си трикове на индустрията. Не ме разбирайте погрешно, харесвам тези процедури, но се дразня на някои хитринки, които се прилагат от хората, които се занимават с тях. Трябва да се напълно откровени от самото начало, но не са. Нарича се информиран избор. А така - ИГ снимчици, зуумване на прясно направени вежди/ очни линии/устни, но колко от тях показват своя работа след 4-5 години?

# 134
  • SF
Далече не опират всеки път до лазер. В повечето случаи пигментът просто се изхвърля от кожата и е време за нов ретуш.
Всичко е индивидуално и зависи от кожата ни. При някои не се налага често да се прави ретуш, при други, с по-мазна кожа, с по-млада кожа, по-бърз метаболизъм - да.

Общи условия

Активация на акаунт