КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 357
  • 757
  •   1
Отговори
# 330
Привет, завърнах се от крузи в понеделник  с Инфинити-супер доволна съм от компанията, от прганизацията, кораба и т.н.  - друг път ще разказвам.

Сега имам притеснение- Целебрити си дръпнаха сумата за сметката на кораба, изпратиха ми инвойс, всичко беше точно..... Вчера започнаха ...дръпванки за около   1000лева на около 12тина транзакции...без изобшо да знам за какво...Това нормално ли е? Някаква застраховка от Целебрити като депозит   ....или е злоупотреба?

# 331
  • Sofia
Зависи кой ги е дръпнал.

# 332
Не се вижда още,   сумите стоят блокирани, но са в странни часове  всеки ден различна сума, през нощта ...Ако имах   още сметки за плащане на борда, нямаше ли  да са включени към инвойса, с който пише , че е приключено и платено? Аз нямам друго за плащане. Питам вас, ходили на много круизи дали е обичайно и  да е нещо като презастраховка...на компанията ..или....и аз не знам.

# 333
Не се вижда още,   сумите стоят блокирани, но са в странни часове  всеки ден различна сума, през нощта ...Ако имах   още сметки за плащане на борда, нямаше ли  да са включени към инвойса, с който пише , че е приключено и платено? Аз нямам друго за плащане. Питам вас, ходили на много круизи дали е обичайно и  да е нещо като презастраховка...на компанията ..или....и аз не знам.
Не е нормално. Обадете се в банката да блокират плащането и се свържете с круизната компания - изпратете им данни за сумите.

# 334
  • Sofia
Ако инвойса включва всичко до момента на слизането, не е нормално.
Обадете се в банката, те виждат кой се е опитал да дърпа пари от картата Ви.

# 335
Записвам се отново в любимата тема

# 336
  • София
Завърнахме се и ние от нашия първи круиз MSC Grandiosa 1-8 септември.
Като цяло много доволни - корабът е много  красив, храната в ресторантите супер, отношение на персонала, шоутата страхотни, дестинациите прекрасни! Бихме осъществили още круизи, но ще внимаваме за по-долното.
Това, което не ни хареса:
- Каюта под бюфета на 14 дек - цял ден шум от стържещи столове. Вечер поне това  спираше, така че успявахме да поспим. Четох по-горе  за хора, на които са им шумели в 3 през нощта на друг кораб и се чудя какво ли се е правило по това време там?
- Мисия следобедна почивка абсолютно  невъзможна, не толкова заради горното, колкото заради това, че всеки ден  когато се качват нови пътници между 15-17 ч всички високоговорители на кораба крещят приканвайки ги да отидат и  минат тренинга си, но и да изгледат видеото си на 5-ти канал в каютата си. Това се чува в каюта, баня и из целия кораб. Нивото на звука е направо оглушително и освен, че не можеш да починеш е ужасно стряскащо, защото тези съобщения се повтарят многократно в рамките  на два часа. Това за мен е голяма тъпотия - спокойно могат да не го пускат поне в каютите, на хората, качили се в предишните дни, но системата им не позволявала такова разделение! Заради това следващия  път бих сменила компанията.
- Петна от сажди по дрехите, когато стоиш на басейна/ бара в задната част на кораба. Четох за подобен проблем и с други кораби. Май се дължи на качеството на горивото, което изпозлват.
- Ранен час за вечеря, въпреки че имахме възможност за избор и бяхме посочили по-късен час бяхме с вечеря в 6 часа, която е доста ограничаваща. Последния ден чак ни прехвърлиха за малко по-късен час.

На мен също на два допълнителни пъти след като съм слязла от кораба и след изчистването на цялата сметка ми дърпат неправомерно още пари от картата и днес ще се разправям с това!

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 10:23 от Мама на двама малчугана

# 337
относно разпределението на каютите и неприятните шумове: внимавайте и с вътрешни каюти които се намират до въздухотводите и комините на кораба-чува се денонощно бучене.

# 338
  • гр. София

При нас беше горе - долу същото - докато бяхме на круиза ни БЛОКИРАХА регулярно сумите за бакшиши и други разходи, а после като се прибрахме след круиза, вече изтеглиха цялата сума и след 30 дни ни освободиха/отблокираха предните блокирани суми. Предполагам, че това ще е при Вас, но все пак проверете и със Селебрити и с банката, ние проверихме и двете и така се оказа Simple Smile

# 339
  • София
Привет, завърнах се от крузи в понеделник  с Инфинити-супер доволна съм от компанията, от прганизацията, кораба и т.н.  - друг път ще разказвам.

Сега имам притеснение- Целебрити си дръпнаха сумата за сметката на кораба, изпратиха ми инвойс, всичко беше точно..... Вчера започнаха ...дръпванки за около   1000лева на около 12тина транзакции...без изобшо да знам за какво...Това нормално ли е? Някаква застраховка от Целебрити като депозит   ....или е злоупотреба?
Привет!
Не знам има ли развитие по темата, но да кажа да си провериш дали имаш дръпната сума през август, когато си се качила. В края на периода на КК ще се осчетоводят и изтеглят реалните суми, сега може да са само блокирани.
Не се притеснявай изобщо - на мен от круиза през юли ми бяха взели неправилно 12,80 долара и след 2 мейла ме компенсираха със 100 долара онборд кредит. Селебрити са страхотни - чакам с нетърпение да споделиш впечатления. Ние вчера слязохме, но ни е 3 круиз тази година с Инфинити и вече съм писала достатъчно.

# 340
  • София
Привет, загледах круиз с Коста Диадема с ме интересува някой бил ли е скоро на кораба, много ли е овехтял вече? Видях мнението на Блед, но то е от 2018г., а сега са минали още 6 години отгоре и ме притеснява как е кораба, има ли забавления, защото хем сме с деца, хем имаме 2 дни само по вода.
Също, при резервация през e-hoi трябва ли да внимавам за нещо конкретно, тъй като се придвижвам из сайта изцяло с помощта на преводача.
Благодаря Simple Smile

# 341
Бях на Коста Диадема през юни тази година.Понеже преди това сме били само на 2 круиза,корабите на които се возихме бяха и по-стари и по-малки.На мен много ми хареса корабът.Не е овехтял,според мен.Понеже бяхме без децата,не мога да дам инфо за забавленията.
Храната беше добра,на бюфета беше тъпканица и имаше опашки,което ми беше неприятно.Разбира се има си ресторанти и там ще избегнеш блъсканицата,аз не съм много впечатлена от храната в Адулария примерно.Ако искате нещо друго да ви кажа ,питайте!

# 342
Ние бяхме на Коста Диадема сега септември на Норвежки фиорди.Аз нямам база за сравнение,понеже ни беше първи круиз,но кораба много ни хареса и не ми се стори хич овехтял.При нас минусите бяха,че през нощта ставаше много шумно в каютата и постоянните опашки на бюфета и баровете.На шезлонгите също никога нямаше места.Иначе забавления за деца и големи имаше.Правеха всяка вечер много хубави шоута в театъра.Но и там трябваше да се ходи по-рано,иначе трудно се намират места.Имаше детски басейн на най-горната палуба и кът за игра и ако е на по-топла дестинация и лятото ще има какво да правят децата.Като цяло цялата тази гъчканица и шум навсякъде на кораба не ми харесаха и не знам дали бих повторила повече круиз с която и да е компания.

# 343
бил съм на Диадема три пъти, едни от които беше  Норвежки фиорди, кораба е хубав и предлага добра храна ,но наистина в активния сезон-летните месеци е доста пренаселено. Ходили сме декември месец с него по маршрут Класическо Средиземноморие тогава определено не беше такава навалица и имаше места на театъра вечер, както и по баровете, разбира се зимните месеци не става за плаж на борда освен на закрития басейн. При големите кораби е така без значение коя е компанията. повече за кораба може да видите на нашата  фейсбук група "Круизни пътешествия".

# 344
  • София
......не знам дали бих повторила повече круиз с която и да е компания.
Не се отказвай да опиташ нещо по-качествено от Коста! Хиляди пъти тук обръщам внимание на съотношението общи части/брой гости - определящо е за бутаницата. Пробвай Селебрити!
Търсих за фризьорката ми бюджетно приключение за догодина и намерих за края на август с Експлорър оф дъ сийс 7 нощи 2 възрастни с две деца - круиз Равена-Равена (Хърватска и Гърция) и самолетни билети с Луфтханза до/от Болоня за малко под 5К. Мисля, че това е супер оферта за едно семейство! Във Вива вояж разбира се, другаде няма толкова добра цена. Споделям, за който планира навреме.Blush

Общи условия

Активация на акаунт